Medlemsinformation juni 2021

Hej!

Effekten av digitala mötesplatser har under våren visat sig vara överraskande positiv. Aldrig har så många människor träffats och diskuterat utvecklingsfrågor hos oss på Automation Region. Fler företag har också deltagit i utvecklingsprojekt, nya samarbeten och andra initiativ. Det finns en stor kreativitet och en gemensam vilja att fortsätta utveckla en hållbar svensk industri i världsklass.

Här följer några nyheter som vi tror kan vara intressanta för dig som är medlem i Automation Region. Efter sommaren återkommer vi med en närmare plan för höstens aktiviteter och du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller egna önskemål.

Bild från lanseringen av Swedish IndTech den 4 maj. Peter Wallin, programchef på PiiA, och Catarina Berglund, processledare på Automation Region, modererade lanseringen.

Presentera dig med video

Automation Region utgörs av över 150 medlemmar och samarbetspartner. För att stärka kännedomen om våra företag erbjuder vi dig som medlem möjlighet att presentera din verksamhet i våra kanaler med ett kort videoklipp. I videon kan du beskriva er verksamhet, dela kompetenser och utmaningar eller ge exempel på lyckade samarbeten och initiativ. Videon publiceras på Automation Regions Youtubekanal samt på webb och övriga sociala kanaler.

Tips inför filmning och praktisk information →

Nya ansikten på Automation Region

Här är våra nya kollegor Camilla Schauman och Peter Barkenskiöld.

Vi har nyligen fått förstärkning av Camilla Schauman som bland annat kommer ansvara för ekonomiuppföljning i våra projekt. Efter sommaren ansluter även Peter Barkenskiöld som framförallt kommer arbeta med medlemskontakter för att stärka relationerna i vårt nätverk och identifiera nya projekt och initiativ. Vi hoppas därmed kunna öka tillgängligheten för våra medlemsföretag och arbeta mer fokuserat med individuella behov. Peter Barkenskiöld övertar även vissa ansvarsområden från Elin Asplund, programansvarig för affärsutveckling, som precis har checkat ut för föräldraledighet.

Kontakta Peter Barkenskiöld för att boka ett samtal →

Industry Day den 7 september

Den 7 september arrangerar Automation Region en digital Industry Day som i år utgör Automation Summit. Under dagen samlas representanter från industrin och akademin för att utforska transformativa trender som påverkar industrin. Visionen med dagen är att industriföretagen ska ges möjlighet att presentera sina behov och utmaningar medan forskarna visar vilka lösningar som finns tillgängliga och vad som är på gång.

Industry Day ingår i konferensen International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation (ETFA), med fokus på industrinära teknikutveckling inom automation, som arrangeras av Mälardalens högskola den 7-10 september. Håll utkik på konferensens webbsida där vi börjat släppa talare och hjälp oss gärna att sprida informationen vidare.

Mer information om Industry Day och anmälan →

Uppsnack inför Industry Day

Nu kan du ta del talkshow i två delar där vi förbereder oss för Industry Day tillsammans med våra medlemsföretag. Det första avsnittet har temat digitalisering och omställning, och medverkande experter är Catarina Berglund, Automation Region, Susanne Thunman, CGI, Claes Mellgren, AQ Plast med flera bolag, Fredrik Oskarsson, Westermo och Eva Holmström, Karlskoga Automation.

I det andra avsnittet, med temat datadriven verksamhet, medverkar Niclas Sigholm, Sigholm, Daniel Boqvist, Automation Region, Elin Löfvendahl, ABB, Sara Carmo e Silva, CGI och Tobias Nilsson, Nobia. Uppsnacken modereras av Mats Sedlacek, ATEA, och Peter Werdenhoff, Hpe.

Se det första avsnittet (Youtube) →
Se det andra avsnittet (Youtube) →

Marknadsför aktiviteter hos Automation Region

Medlemmar har möjlighet att publicera sina kommande aktiviteter på vår webbsida. Aktiviteter i vårt nätverk visas på startsidan (de tre närmast kommande) samt på denna sida. Vi inkluderar även ett antal av dessa tips i nyhetsbrevet.

Registrera en kommande aktivitet (lösenord "natverkskalender") →

Lansering av Swedish IndTech

Den 4:e maj presenterades rapporten Swedish IndTech 2021 med inbjudna experter från processindustri, teknikleverantörer och andra intressenter på området. Lanseringen är ett samarbete mellan Automation Region, PiiA och Blue Institute.

Läs rapporten här →
Titta på sändningen från lanseringen (Youtube) →

Du får detta utskick för att du är din organisations kontaktperson för medlemskapet i Automation Region. Dela gärna informationen med dina kollegor.