Aktuellt hos medlemmar och partner

Notis · 2017-02-28

Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Automation Regions nyhetsbrev? Tipsa gärna oss!

Elektronikkonsult lanserar livscykelanalys på komponenter

Produktägarens utmaning är att kunna tillverka sin produkt så länge som möjligt utan att behöva ändra i tillverkningsunderlag eller komponentval. Verkligheten är dock att ingående komponenters livscykel sällan överlappar produktlivscykeln och att produktunderhållsåtgärder är mer regel än undantag.

Läs mer på Elektronikkonsults hemsida

Ny vd i Penny

Carina Wigholm

Carina Wigholm är ny vd i Penny AB sedan den 1 januari 2017. Carina kommer närmast från tjänsten som vd för Addiva AB som levererar teknik- och programvarulösningar till svensk industri. Pennys grundare och entreprenör Erik Lundström kommer att fokusera på att leda fortsatt produktutveckling och produktion.

Mer information på Pennys hemsida

Utlysning 7 PiiA, öppen 16 januari – 6 april

I den här utlysningen finansierar PiiA FUI-projekt som ska främja industriell digitalisering inom svensk processindustri genom att nyttja framväxande teknologier, tjänster och nya affärsmodeller. Utlysningens resultatmål är att skapa nya konkurrenskraftiga innovationer i form av lösningar och tillämpningar samt förbättra processindustrins och dess leverantörsföretags förmåga att ta till sig digitaliseringens möjligheter.

Se programchef Susanne Timsjö berätta mer om utlysningen
Läs mer på PiiA:s hemsida