Aktuellt hos medlemmar och partner

Notis · 2016-08-31

Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Automation Regions nyhetsbrev? Tipsa gärna oss! 

USA-seminarium den 7 september

Affärsplan Västmanland

Västmanlands Internationaliseringsråd bjuder in till USA-seminarium med fokus på marknad, affärer och investeringar. Bland de medverkande finns representanter från Amerikanska ambassaden i Stockholm, Amerikanska Handelskammaren i Sverige med flera. Seminariet genomförs på expectrum den 7 september klockan 8.00 till 12.00.

Mer information och anmälan

Delegation till Finlands varvsindustri den 22-23 september

Business Sweden bjuder i samarbete med Swedocean in till en delegation till Finland med besök på varven Meyer Turku och Rauma Marine Construction. På plats i Åbo finns även representanter från Meyer koncernens tyska inköpsorganisation. De deltagande företagen erbjuds möjlighet att under 15 minuter presentera sitt eget erbjudande för Meyers inköpare.

Inbjudan med mer information

Stora Näringslivsdagen i Västerås den 26 september

Handelskammaren i Mälardalen arrangerar tillsammans med bland andra Västerås stad Stora Näringslivsdagen på Aros Congress Center den 26 september. Bland talarna finns landshövding Minoo Akhtarzand, entreprenören Peter Settman och retorikexperten Elaine Eksvärd.

Mer information och anmälan

Nu startar IVAs tävling Smart industri

IVAs tävling Smart industri uppmärksammar företag som utnyttjar den nya digitala tekniken. Samtidigt är målet att stimulera företag som inte kommit lika långt att ta nästa steg. Tävlingen arrangeras av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien med stöd av ett antal aktörer, däribland Automation Region.

Mer information och anmälan

Nyfiken på teknik inom lantbruksområdet?

Den 30 september arrangeras seminariet Smart farming på Torps säteri utanför Nyköping. Här finns flera intressanta beröringsområden med automationsbranschen, till exempel autonoma lantbruksmaskiner och drönare som mäter kvävebehovet hos raps och vete.

Inbjudan med mer information

PiiA Summit den 9-10 november

PiiA Summit 2016

PiiA Summit är en kostnadsfri konferens för företag och forskningsparter som vill medverka till strategisk förnyelse inom processindustriell IT och automation. Vi fokuserar framför allt på innovationer, forskningsprojekt och framtidens kompetens.

Mer information och anmälan