Aktuellt hos medlemmar och partner

Notis · 2016-04-29

Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Automation Regions nyhetsbrev? Välkommen att kontakta Anna Sandberg, anna.sandberg@automationregion.com.

SICS Västerås firar fyra år den 13 maj

Sedan starten år 2012 har SICS Västerås vuxit snabbt med forskning kring bland annat industrins behov av digitalisering och ny teknologi. Vid fyraårskalaset den 13 maj presenteras lyckade projekt och vad som händer i den närmaste framtiden.

Mer information och anmälan

Konferens: Vägen till svenska spetsområden

Konferens: Vägen till svenska spetsområden

Den 24 maj genomför Smartare Elektroniksystem, Svensk elektronik och PhotonicSweden en kostnadsfri heldagskonferens om ingångar till svenska spetsområden inom elektronik. Inspireras av experter inom framtidens elektronikområden, hitta rätt samarbetspartner för innovationsprojekt och lyssna till Business Sweden som presenterar rapporten "Därför tillverkar vi i Sverige".

Mer information, detaljerat program och anmälan

Seminarium om affärsmöjligheter i Finland

Affärsplan Västmanland

Den 12 maj arrangerar internationaliseringsrådet i Västmanland ett morgonmöte med fokus på utvecklingen och möjligheterna inom den finska maritima industrin och på de pågående satsningarna inom gruvindustrin. Elina Rantanen, Senior Project Manager på Business Sweden i Finland, föreläser och svarar på frågor. Seminariet är kostnadsfritt och genomförs Almi Mälardalen på Stora Gatan 16 i Västerås, klockan 07.45 till 09.30.

Mer information och anmälan

Motion Control förbereder ElektronikEXPO

Välkommen till ElektronikEXPO

Den 19 maj slår ElektronikEXPO – mässan för elektronik och inbyggda system – upp portarna för tionde gången och givetvis firas jubileet lite extra. Redan nu är 40-talet utställare inbokade och ett gediget seminarieprogram är på plats. Bland annat kommer Nils-Krister Persson och Li Guo från Smart Textiles vid Textilhögskolan i Borås att berätta om framtidens textila material. Att delta på ElektronikEXPO är gratis för besökare men föranmälan krävs.

Mer information och anmälan

Acando Digital Insights i Västerås

Onsdagen den 25 maj med start från kl 15.00 bjuder Acando in till en eftermiddag fylld av inspiration, trender och nyheter. Vi genomför totalt 18 kortare föredrag med 9 olika teman som digitalisering, EUs dataskyddreform, konkurrenskraft genom datadriven kundinstinkt och IoT. Programmet är utformat så att det fungerar att komma och gå som det passar.

Mer information och anmälan

Välkommen till Produktionsklustrets konferens den 11-12 maj

Välkommen till Produktionsklustrets konferens den 11-12 maj

Flera av Automation Regions medlemmar och partner är på olika sätt involverade i den årliga klusterkonferensen ”Mötesplats för framtidens framgångsrika verkstäder”. Vid årets konferens får du ta del av det senaste inom produktionsforskning och få direkt information om framtida satsningar inom en mängd olika områden från effektiv produktion och montering till additiv tillverkning och industriell digitalisering.

Mer information och anmälan

Addiva 10-årsjubileum

Den 14 april firade Addiva 10 år och arrangerade ett halvdagsseminarium med föreläsningar, mingel och pianobar.

Se foton och filmer på Addivas hemsida

Ny utlysning från PiiA

Den 20 april öppnade PiiA en ny utlysning för genomförande av framtidsinriktade förstudier som har förutsättningar att leda till innovativa, tillväxtdrivande och tillämpningsorienterade forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt. Det övergripande syftet är att stödja genomförbarhetsstudier med fokus på industriell digitalisering och utlysningen stänger den 16 juni kl 14.00.

Mer information på PiiAs hemsida