Aktuellt hos medlemmar och partner

Notis · 2016-03-31

Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Automation Regions nyhetsbrev? Välkommen att kontakta Anna Sandberg, anna.sandberg@automationregion.com.

Automation Scandinavia den 12-13 april

Automation Scandinavia

Välkommen till ABBs kunskapsforum Automation Scandinavia där vi visar och diskuterar möjligheter med digitaliseringen för processindustri. Representanter från Ericsson, Volvo, Boliden med flera från industrin och forskningsvärlden delar med sig av hur de arbetar med digitaliseringen. Vi tittar på de senaste trenderna och du får ta del av kunskap, erfarenheter och goda exempel.

Mer information och anmälan

Konferens: Strategisk produktionsutveckling

Forskningsprojekten Lean automationsutveckling (LEAD), Kund-leverantörssamverkan i utformning av produktionsutrustning (EQUIP) och Reducing maintenance related waste, med finansiering från KK-stiftelsen och Vinnova, avslutas med en gemensam konferens den 28 april i samverkan med MITC, Mälardalen Industrial Technology Center.

Under förmiddagen erbjuds ett studiebesök hos Volvo Construction Equipment. Avfärd sker med buss från Mälardalens högskola i Eskilstuna. Under eftermiddagen diskuteras utmaningar inom produktionsutveckling och hur tillverkningsindustrin kan stärkas med effektivare automatisering, kund- och leverantörssamverkan samt strategisk underhållsutveckling.

Mer information och anmälan

Welcome Talent – framtidsmöte den 7 april

Många människor har kommit hit från andra delar av världen och de behöver bostäder och utbildning men framförallt jobb. Handelskammaren och Swedbank bjuder in till ett möte med syfte att öka möjligheterna för företag att skapa fler praktikplatser. Medverkar gör bland andra närings- och innovationsminister Mikael Damberg som presenterar regeringens mål och strategi. Mötet arrangeras den 7 april på expectrum i Västerås, det är kostnadsfritt att delta men anmälan krävs.

Mer information och anmälan

SICS Open House i Kista den 14 april

Vid den årliga konferensen SICS Open House bjuds det på föreläsningar, mingel och inspiration i form av projektpresentationer och utställning. På talarlistan finns bland andra entreprenören Jane Walerud, som står bakom Klarna och Tobii, och Darja Isaksson som sitter i regeringens digitaliseringsråd.

Anmälan dig senast den 4 april

Robotdalen på Elmia Automation

Automationscentralen

Vid Elmia Automation den 10-13 maj i Jönköping medverkar Robotdalen som vanligt i genomförandet av Automationscentralen, en uppskattad mötesplats för slutkunder och leverantörer. Här erbjuds personlig rådgivning kring automationsutmaningar och konkreta kundcase lyfts fram i korta föredrag på den öppna scenen.

Varje dag klockan 10.00 (med undantag för onsdagen) inleds Automationscentralen med en paneldebatt där alla stora robotleverantörer är inbjudna att delta. I nära anslutning till Automationscentralen erbjuds dessutom en kostnadsfri robotikkurs och prova-på-utbildning för användandet av industrirobotar.

Mer information på Robotdalens hemsida

Introduktionsdag – upplev spänningen i elektronikbranschen

Introduktionsdag elektronik

I samband med Scandinavian Electronics Event (S.E.E. 2016) på Kistamässan den 19 april inbjuds du som är skolledare, studie- och yrkesvägledare, lärare eller elev till en introduktionsdag om elektronikbranschen och dess möjligheter.

Här får du både information och inspiration samt möjlighet till nya kontakter inom en svensk framtidsbransch. På plats finns både branschrepresentanter liksom enskilda företag med representativa och spännande produkter. Dagen arrangeras av Smartare Elektroniksystem, Automation Region, Teknikföretagen, Tekniska muséet med flera.

Ta del av folder med mer information om program och anmälan

Seminarium om varumärken, design och patent

Affärsplan Västmanland

Fredag den 8 april arrangerar internationaliseringsrådet i Västmanland i samarbete med PRV ett förmiddagsseminarium om immateriella tillgångar. Anna Lundqvist och Anton Blomberg från PRV föreläser och svarar på frågor kring varumärken, design och patent ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Seminariet är kostnadsfritt och genomförs Almi Mälardalen på Stora Gatan 16 i Västerås, klockan 8.15-12.00.

Inbjudan med agenda
Anmäl dig till seminariet