Aktuellt hos medlemmar och partner

Notis · 2017-01-31

Händer det något intressant i din verksamhet som du tror kan passa i Automation Regions nyhetsbrev? Tipsa gärna oss!

Robotingenjör – en kompetens som efterfrågas

Industriell produktion blir alltmer automatiserad. En automations- och robotingenjör arbetar med installation, driftsättning av automatiserade anläggningar och även med programmering av datorstyrda system i produktionen. Yrkeshögskolan i Kungsbacka erbjuder kurser inom området.

Mer information om utbildningen

Life Science Forum den 9 februari – hur påverkas läkemedelsföretag av digital teknik?

Rockwell Automation bjuder in till ett event som ger dig möjlighet att lära mer, att träffa och utbyta erfarenheter med tekniska experter, rådgivare, industriledare och andra i samma position som du. Hur den digitala tekniken påverkar och skapar möjligheter för den tillverkande läkemedelsindustrin: möjligheter och utmaningar.

Mer information om utbildningen

Se filmen om Stream

Stream är ett VINNOVA-finansierat utmaningsdrivet innovationsprojekt, där forskare från SICS i samarbete med industrin, har skapat nya och konkurrenskraftiga automationslösningar baserade på avancerade IT- och skräddarsydda affärsmodeller. Automationslösningar skapas genom integration och vidareutveckling av dagens teknik för automatiserad tillståndsövervakning, diagnos, planering och optimering i befintliga system. Projektet startade 2012 och leds av forskare från SICS i Västerås och Kista och av forskare från Mälardalens högskola. Ett samarbete med ABB, Addiva, Atlas Copco, Blue Institute, Bombardier, Eduro, Mälarenergi, Prevas, Trafik och Volvo CE.

Se filmen

Seminarium: Att göra affärer i Tyskland

Affärsplan Västmanland

Tyskland är världens fjärde och Europas största ekonomi samt en av Sveriges viktigaste affärspartner. Västmanlands Internationaliseringsråd bjuder nu in till ett seminarium där Tysk-svenska Handelskammaren presenterar tysk affärskultur samt hur man planerar inför ett deltagande på en affärsmässa i Tyskland. Även information om årets resor.

Mer information och anmälan

Utsikterna för nanoteknologi – från forskning till tillämpning

Västerås Science Park och Technion Sweden bjuder in till ett seminarium om den senaste forskningen inom nanoteknologi och dess konsekvenser för framtiden.

Mer information och anmälan

Världsekonomin och marknadsförutsättningar 2017 – i ljuset av Brexit, Trump och läget i mellanöstern

Internationaliseringsrådet i Västmanland bjuder in till seminarium kring världsekonomin. Vilka affärsmöjligheter och utmaningar finns idag och framåt kopplat till vad som händer i de stora världsekonomierna? Hur påverkas svenska företag och svensk ekonomi? Kom och lyssna och diskutera med våra inbjudna experter kring detta aktuella tema!

Mer information och anmälan