Ambassadörer kopplar samman studenter och näringsliv

Notis · 2018-06-29

Johan Graff Andersson och Filip Lindevall, studentambassadörer.

Automation Region har under våren berikats med två studentambassadörer, Johan Graff Andersson och Filip Lindevall. - Vi tror på att arbeta över generationsgränser för bästa resultat, säger Catarina Berglund, processledare för Automation Region. Men vad gör en studentambassadör och vilka är de egentligen? 

Catarina Berglund är processledare för Automation Region. På vilket sätt är studentambassadörerna viktiga för Automation Region?
- Vi är oerhört glada för möjligheten att samarbeta med studenter som dels bär på ny kunskap inom sitt område för studierna vilket alltid är bra att få ta del av, men också för att bli utsatt för alla dessa varför-frågor som kommer, det gör att vi får möjlighet att själva reflektera över det vi gör och hur vi ständigt kan bli bättre. Vi tror på att arbeta över generationsgränser för bästa resultat och vi insåg också att både inom processledningen och bland våra medlemmar så skadar det inte att få in fler personer under 30 år.

Vilka förväntningar har ni på samarbetet?
- Vi hoppas på innovativa idéer, mer kontakt med dem som snart ska in och göra skillnad på arbetsmarknaden. Vi tror också att våra företag möter potentiella nya medarbetare genom våra aktiviteter.

– Vi fungerar som en länk mellan skolan, studenterna och Automation Region. Vi är också med på olika evenemang som anordnas för Automation Regions medlemmar, enas Johan Graff Andersson och Filip Lindevall om.

Vad är roligast med uppdraget?

Johan: – Det har varit roligt och givande att få komma ut och träffa aktörer från näringslivet. Det är en stor skillnad på att träffa människorna och att läsa om dem.
Filip: – Att få vara del i något ”på riktigt” utanför skolan, där man har betydelse och kan påverka. Vi får vara en del i uppstarten av något nytt och spännande och det känns väldigt originellt!

Vilka är dina förväntningar inför hösten i Automation Region?

Johan: – Att gå på så många bra och givande evenemang som möjligt.
Filip: – Just nu är vi fortfarande i uppstartsfasen av projektet. Till hösten hoppas jag att projektet börjar ta fart och att intresset på vår högskola ökar så att vi kan bli fler studentambassadörer. Jag hoppas det leder till en fungerande samverkan som fortsätter även efter att vi har tagit examen.

Deltar du på Automation Summit den 9 oktober i Göteborg?

Johan: – Ja, om jag har möjlighet kommer jag garanterat åka.
Filip: – Tyvärr har jag inte möjlighet att närvara på grund av utlandsstudier i Japan. Men jag kommer att göra allt i min makt för att locka dit så många som möjligt från vår högskola!

Mer om Johan:

  • 22 år
  • Bor i Lista utanför Eskilstuna
  • Pluggar Innovationsprogrammet på MDH i Eskilstuna.Läser om produkt, tjänst och verksamhetsutveckling.

– På fritiden gillar jag att umgås med vänner samt testa på nya saker. Har exempelvis tagit dykcertifikat och påbörjat jägarexamen och grönt kort.

Mer om Filip:

• 23 år
• Född och uppvuxen i Bålsta
• Studerar innovationsprogrammet på Mälardalens högskola i Eskilstuna.
• Fokus på innovation genom utvecklingsprocesser och kreativt tänkande.

– Mina intressen är träning och att resa, framförallt till platser jag inte varit på tidigare för att upptäcka nya saker.