Arbete om monteringsinstruktioner vann Automation Student

Notis · 2017-10-12

Chalmersstudenterna Niclas Busck och Fredrik Svensson vann årets upplaga av Automation Student med sitt examensarbete om monteringsinstruktioner. Prisutdelningen genomfördes den 12 oktober på konferensen Automation Summit i Västerås.

Fredrik Svensson och Niclas Busck vann årets upplaga av Automation Student.

Niclas och Fredrik har utfört sitt examensarbete på uppdrag av demonstratorprojektet Smarta Fabriker i Göteborg. Examensarbetet bidrar med utveckling och jämförelse av monteringsinstruktioner för manuella moment. Tre olika typer av instruktioner har utvärderats – text och bild, video samt augmented reality (förstärkt verklighet).

Så här motiverade juryn sitt val av vinnare:

Det vinnande examensarbetet observerar ett tydligt resultat utifrån dagens förutsättningar – samtidigt som det pekar på framtida möjligheter i den pågående teknikutvecklingen. Genom teori och experiment utvecklar arbetet kunskap för en värld där samarbete mellan människa och maskin blir allt viktigare.

Andraplatsen i tävlingen delas av de två övriga finallagen – Matilda Anulf och Yvette Kroon från Chalmers, samt KTH-studenterna Ellinor Lindström och Isa Nedersjö. Samtliga finalister levererade utmärkta presentationer och intresset från publiken var stort.

Priset delades ut av Fredrik Karlsson, redaktör på Ny Teknik Automation, samt Catarina Berglund, processledare på Automation Region. Vinnarna belönas med ett stipendium på 20 000 kronor.

Ta del av Niclas och Fredriks examensarbete