Automation Expo gör comeback

Notis · 2022-06-29

Den 25 maj genomfördes ett första Automation Expo efter pandemin. Automation Regions medlemsföretag visade upp smarta produkter och tjänster inom automation, robotik och produktionsteknik på Kungsledens Sportcenter i Västerås.

Personal i Kotekos monter samt Westermos monter med personal och besökare som minglar.

Arrangörer för dagen var Automation Region och Mälardalens universitet. På mässgolvet knöts nya kontakter mellan besökare, studenter och utställare. Omkring 50 av Automation Regions medlemsföretag var på plats och visade upp sina verksamheter. En av utställarna var COPA-DATA Scandinavia AB.

– Automation Expo är en bra mötesplats för att hitta nya kunder, säger Kenneth Quinteros, Area Sales Manager på COPA-DATA Scandinavia AB. Det ger oss också goda möjligheter att skanna av marknaden för att se vad konkurrenter och samarbetspartner har på gång. Att det är ett lite mindre, lokalt arrangemang är en fördel eftersom vi på ett avslappnat sätt kan knyta nya kontakter.

Elin Sandell, HR Specialist på Westermo, och Kenneth Quinteros, Area Sales Manager på COPA-DATA Scandinavia AB.

Med bland utställarna fanns också Westermo, som deltog för att träffa leverantörer, kunder och kollegor i branschen, men även för att känna den lokala marknaden på pulsen.

– Vi är många starka bolag på liten yta i vår region, säger Elin Sandell, HR Specialist på Westermo. Alla med liknande behov och utmaningar, inte minst vad gäller rekrytering och samverkan. Tillsammans kan vi få upp medvetenheten och kännedomen om alla de möjligheter som finns i vår närhet.

Automation Expo är Automation Regions popup-mässa som genomförs på olika orter runt om i landet. Expot är enkelt att delta på, både för besökare och utställare. Det är öppet några timmar mitt på dagen så att besökarna har god tid att träffa företagen som ställer ut.

– Vi har ett gott rykte i vår bransch och bland våra kunder, men kännedomen om oss generellt är inte så stor, säger Elin Sandell. Därför är det viktigt för oss att vi får visa upp vår verksamhet och förklara vad vi arbetar med. Det har varit en lång period utan mässor och möten och vi har längtat efter att få komma ut och träffa kunder och kollegor.