Automation Expo hos Enics

Notis · 2019-01-31

Den 24 januari arrangerade vi Automation Expo tillsammans med vårt medlemsföretag Enics i Västerås. 12 utställande företag visade upp sina produkter och tjänster och cirka 150 besökare – fullbokat! – medverkade till att det blev en härlig dag. Stort tack till Enics som generöst öppnade upp sin verksamhet med engagerade medarbetare och guidad rundvandring i produktionsanläggningen.

– Det är mycket värdefullt för oss att skapa kontakter med företag och besökare som arbetar med ny teknik, säger Thomas C Larsson, försäljningschef Skandinavien på Enics. Samtidigt får vi en möjlighet att visa upp vår verksamhet, att det finns modern elektronikproduktion här i Mälardalen.

Ett av de utställande företagen var Elit Instruments som presenterade lösningar för digitala arbetsplatser.

– Det bästa med dagen var det stora engagemanget och intresset från både utställare och besökare, säger Knut Ander, vd på Elit Instruments. Automation Expo är ett bra sätt för oss att komma ut och få en känsla för utvecklingen inom marknaden.

Enics arrangerade flera guidade rundturer i sin produktionsanläggning. Här ett stopp vid en arbetsstation med två Yumi-robotar som utför ett monteringsarbete.
Enics moderniserar kontinuerligt sin verksamhet, här ett uppkopplat automatlager.