Automation Expo och Night Aut den 17 juni

Notis · 2014-06-26

Tisdagen den 17 juni genomfördes en klassisk sommarkombination – Automation Expo och Night Aut. Aktiviteterna lockade ett hundratal besökare till nyöppnade expectrum i centrala Västerås.

Tio utställande företag var på plats för att visa sina automationserbjudanden. Förutom utställning och lunch bjöds besökarna på ett föredrag av Anders OE Johansson, programchef för det strategiska innovationsprogrammet PiiA. Han berättade bland annat om programmets andra utlysning som kommer i höst och uppmanade åhörarna att ansöka om finansiering av förstudier.

Årets Night Aut inleddes med en teknisk utmaning i regi av KomTek. Deltagarna arbetade gruppvis med att konstruera robotar för att avfyra pappersflygplan, vilket krävde såväl fantasi som samarbete. Vi passar på att säga grattis till det vinnande laget som bestod av Helena Jerregård, Karolina Winbo, Anna Sandberg, Mats Myhr, Anders OE Johansson och Henry Svensson – bra jobbat!

Kvällen fortsatte sedan med en utsökt italiensk buffé, mingel och trevlig samvaro. Många tog också chansen att kika runt i expectrums spännande lokaler där inflyttning pågår för fullt. Den officiella invigningen äger rum den 20 augusti.

Kollage Expo och Night Aut

  1. Presentation av Anders OE Johansson i anslutning till Automation Expo.
  2. Christer Gerdtman, ordförande i Automation Regions affärsutvecklingsgrupp, och Anna Sjödin, Västerås stad, hälsade välkommen till expectrum.
  3. Glada representanter från utställarföretagen ABB och Koteko.
  4. Håkan Nytorp (till höger) hälsade välkommen till årets Night Aut och lämnade sedan ordet till Anders OE Johansson som berättade om möjligheterna som erbjuds inom PiiA.
  5. Utmaningen: Att konstruera en kastrobot för pappersflygplan och genomföra en precisionslandning i expectrums entré.
  6. Resultatet: Varierande.
  7. Kvällen fortsatte med automationsmingel, mat och trevlig samvaro.