Automation Expo på GE Healthcare i Uppsala

Notis · 2017-10-30

Den 18 oktober stod GE Healthcare för värdskapet när Automation Expo gästade Uppsala. Under tre intensiva timmar möttes utställare, besökare och medarbetare från GE Healthcare – totalt 110 personer – för att skapa nya kontakter och affärer.

15 utställare och totalt 110 besökare medverkade vid Automation Expo i Uppsala.

Bland utställarna var intresset på förhand stort och de 15 tillgängliga platserna bokades snabbt. Bland företagen fanns Automation Regions medlemsföretag Omron, som levererar automationslösningar till flera kunder inom läkemedelsindustrin.

Glenn Nordvall på Omron var nöjd med dagen.

– Det har varit en fantastiskt bra dag med flera intressanta leads från såväl GE Healthcare som externa besökare, summerade Glenn Nordvall, Country Manager på Omron. Vi är fascinerade av konceptet – med begränsade egna insatser i form av tid och förberedelse har vi möjlighet att träffa relevanta personer inom en av våra viktigaste marknader.

Automation Expo arrangeras flera gånger per år och målet är att genomföra dessa miniutställningar hos företag som är intressanta för Automation Regions medlemmar. GE Healthcare är ett bra exempel – fler än 200 biologiska läkemedel produceras världen över med hjälp av deras tekniska lösningar. Företaget är Uppsalas största privata arbetsgivare och står för hela en procent av Sveriges totala export.

Pepperl+Fuchs representerades av Mats Månsson och Erik Janze.

– Vi har haft bra samtal med GE Healthcare och visat upp en del produkter som de inte har uppmärksammat tidigare, säger Erik Janze, Sales Manager Factory Automation på Automation Regions medlemsföretag Pepperl+Fuchs. Vi har även försökt skapa en bild av vilka utmaningar de möter i sin verksamhet och hur vi kan vara behjälpliga. Sedan är det såklart också trevligt att träffa och utbyta erfarenheter med våra samarbetspartner och konkurrenter i branschen.

Per Hammer presenterade GE Healthcares verksamhet och framtidsplaner.

I anslutning till expot arrangerades rundvandringar i produktionen och även ett kort föredrag. Efter introduktion av Automation Regions Bernt Henriksen presenterade Per Hammer, Business Leader BioProcess Software Life Sciences på GE Healthcare, företagets verksamhet och framtidsplaner. Han betonade bland annat vikten av samarbete med automationsbranschen.

– Dagens läkemedel är så komplicerade att det inte längre går att få en viss molekylär struktur godkänd, förklarade Per Hammer. Istället bedöms själva processens kvalitet tillförlitlighet, vilket gör att behovet av smarta och trygga automationslösningar ökar.

Modell av processlina för produktion av monoklonala antikroppar. GE Healthcare säljer och installerar automationsutrustning för kunder över hela världen.

Nästa Automation Expo arrangeras i januari 2018 – håll utkik på hemsidan!