Automation Region – en del av Möjligheternas Värld

Notis · 2012-03-29

Den svenska industrin har som bekant ett stort behov av att rekrytera välutbildad arbetskraft men hittills har ungdomarna varit svårflörtade. Nu går utbildningar, industri, branschföreningar och arbetsmarknadens parter samman och satsar stort på en ny mötesplats – Möjligheternas Värld – på mässorna Scanautomatic och ProcessTeknik.

Syftet med Möjligheternas Värld är att visa upp de spännande och roliga möjligheter som erbjuds för den som väljer ett teknikyrke. Här kan man följa produktionen av leksaksbilar, testa att rita i CAD och programmera en robot. Målgruppen inkluderar såväl mässbesökarna på Scanautomatic och Processteknik som ungdomar på högstadiet och gymnasiet. Automation är en av de parter som arbetar med projektet.

– Med den här insatsen vill vi visa att teknikyrkena faktiskt har mycket av det som ungdomarna själva efterfrågar: kreativa utmaningar, flexibilitet, kommunikation och spännande samarbeten, säger Helena Jerregård.
Läs mer i pressreleasen från Svenska Mässan här – mer information har även stefan.hollertz@automationregion.com.

Länk till pressreleasen:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/svenska_massan/pressrelease/view/en-pressrelease-fraan-scanautomatic-och-processteknik-bilfabriken-paa-moejligheternas-vaerld-ska-inspirera-ungdomar-att-vaelja-industri-och-teknik-som-741510?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease