Bredd, djup och fart på mässan

Notis · 2014-10-31

Den 7-9 oktober genomfördes branschmässan Scanautomatic & Processteknik i Göteborg. Automation Region medverkade med  bland annat en samlingsmonter och ett antal välbesökta seminarier. Dessutom genomfördes traditionsenligt en festkväll för medlemmar och samarpetspartner – den här gången på Liseberg.

Scanautomatic & Processteknik är en viktig aktivitet för Automation Region – det bevisades inte minst av att hela 30 procent av medlemmarna var med som utställare på mässan! I samlingsmontern medverkade medlemsorganisationerna SICS/PiiA, Twindej, Alten, Your Flow, Elit Instrument och Prompt, Mälardalens högskola.

I en imponerande seminarieserie under mässans första dag presenterade Automation Region bland andra Charlotte Brogren, generaldirektör på Vinnova, Håkan Nytorp, divisionschef på ABB Process Automation i Sverige och styrelseordförande i Automation Region samt Anders OE Johansson, programchef för PiiA.

Studentpriset Automation Student delades ut under ledning av Håkan Nytorp och Karolina Winbo, processledare på Automation Region. Som vanligt levererade de nominerade studenterna fantastiska presentationer av sina arbeten och resultaten i form av kostnadsbesparingar, ökad säkerhet med mera imponerade på åhörarna.

Seminarieserien avslutades med hjälp av Andreas Andersen, vd på Liseberg, som presenterade nöjesparkens sätt att arbeta och ambitionerna för framtiden. Därefter följde en härlig kväll på Liseberg där det bjöds på teknisk guidning och provåkning i nya attraktionen Helix, samt middag och mingel på Lisebergs Wärdshus.

Kollage Scanautomatic & Processteknik

  1. Pia Nyzell, projektledare för Scanautomatic, hälsade Automation Region välkomna till Göteborg.
  2. Håkan Nytorp var en av huvudtalarna i mässans seminarieprogram och han betonade bland annat vikten av samarbete i gemensamma satsningar som PiiA.
  3. Nervösa finalister i Automation Student 2014 – Johan Flink, John Alkemark och Simon Lindell, sekunderna innan vinnaren avslöjades.
  4. Mikael Klintberg presenterade Automation Regions verksamhet och bjöd in intresserade organisationer till samarbete.
  5. Guidad tur på Liseberg med fokus på nya attraktionen Helix, här på väg in i ställverket.
  6. Inspektion av ett tågset i serviceverkstaden – ser bra ut!
  7. Redo att rulla ut i den västkustska atmosfären.
  8. Daniel Andersson är en riktig vinnarskalle. År 2011 vann han tävlingen Automation Student med sitt arbete om styrning av tvåarmade robotar. Vid Automation Regions festkväll på Liseberg åkte han Helix flest gånger av alla – det blev 13 varv!