Chans till nya jobb för ingenjörer

Notis · 2015-09-30

Jobb Shop 2015

Årets Jobb Shop lockade närmare 300 besökare på jakt efter drömjobbet hos någon av de 20 utställande arbetsgivarna. Rekryteringsmässan för ingenjörer genomfördes för femte året i rad den 20 september på expectrum i Västerås. Jobb Shop är en samproduktion mellan Automation Region, Västerås Science Park, Jobba i Västerås och Handelskammaren Mälardalen.

Johan Lindblom, Rejlers

Bland de utställande företagen fanns flera av Automation Regions medlemsföretag. Johan Lindblom på Rejlers Sverige AB var mycket nöjd med dagen och jämförde Jobb Shop med andra rekryteringsmässor företaget deltagit på.

– Att Jobb Shop är inriktad på ingenjörer är väldigt bra eftersom både företag och besökare har gemensamma intressen. Det ger ett lugnare klimat och ett snabbare sätt att verkligen hitta rätt person. Här har cirka 90 procent av de som besöker vår monter rätt profil, vilket vi inte kommer i närheten av på andra rekryteringsmässor.

Under de tre timmar som Jobb Shop pågick kom en jämn ström av besökare genom dörrarna och ett positivt surr av röster hördes i utställningen. Bland besökarna noterades bland annat indier, litauer, malmöiter, göteborgare, linköpingsbor och karlstadsbor.