Dynamisk blandning på Elmia Automation

Notis · 2018-05-28

Automation Region var på plats när Elmia Produktionsmässor invigdes den 15 maj. Elmia Automation var en av de sex parallella mässorna där många av Automation Regions medlemmar och partner ställde ut. Drygt 11 900 besökare på Elmia Automation skulle under de fyra utställningsdagarna få möjlighet att träffa en dynamisk blandning av komponent- och robotleverantörer samt systemintegratörer som alla visade upp den senaste tekniken för hur du kan automatisera din produktion effektivt och därmed stärka din konkurrenskraft.

Ett av de välbesökta utställningsområdena var AutomationsCentralen som var ett samarbete mellan Robotdalen, Elmia Automation och SAG. Här kunde besökare få möjlighet till personlig rådgivning inom automationsfrågor av olika experter.

På den öppna scenen avhandlades varje dag olika teman, områden, inspirerande kundcase och paneldebatter. Samtliga stora robotleverantörer medverkade exempelvis varje dag i en paneldebatt om speciella teman såsom maskinsäkerhet, automation i SME, kompetensbehov och framtid och trender.

I AutomationsCentralens monter kunde man även som besökare möta den sociala roboten Furhat, som kunde kommunicera med flera besökare samtidigt, med både naturlig röst och ansiktsuttryck när den svarade på frågor om exempelvis hålltider och programpunkter i Automationscentralen.

Det allmänna intrycket från besöket på Elmia automation är att mer och mer blir möjligt att automatisera i industrin och att många av utställarna påvisade tydliga exempel på fördelarna med automation och koppling till framtida konkurrenskraft.