Eisenhower Fellowship-stipendiat besökte Västerås

Notis · 2018-09-24

Möte på RISE SICS i Västerås den 21 september – från vänster Jay Kothari, Helena BlackBright (Automation Region), Lopa Desai, Björn Löfvendahl (RISE SICS) och Markus Bohlin (RISE SICS).

Den 21 september mötte Automation Region Jay Kothari, en av 2018 års Eisenhower Fellowship-stipendiater, och Lopa Desai, Managing Director på Niraat Investment. Under besöket i Västerås träffade de representanter från bland andra Robotdalen, ABB, Create och RISE SICS.

Jay Kothari är entreprenör inom wearable technology och projektledare för Glass-projektet på X (tidigare Google X). Han arbetar bland annat för att bygga upp ett råd bestående av teknikledare som Google, Microsoft, Amazon och Facebook som ska arbeta för att hjälpa utvecklingsländer att implementera transformativ teknik.

Automation Region samordnade dagsprogrammet som bland annat rymde en introduktion till viktiga aktörer inom det svenska innovationssystemet samt diskussioner om framtidens teknik och samhällen.

Eisenhower Fellowship är ett stipendium för innovativa ledare som är engagerade för att skapa postiv förändring i världen. Stipendiet är uppkallat efter den amerikanske presidenten Dwight D. Eisenhower. Mer information: https://www.efworld.org.