Filmade webbinarier under hösten

Notis · 2021-11-29

Vi på Automation Region har haft en kunskapsintensiv höst med flera intressanta seminarier och andra aktiviteter. Här har vi samlat filmerna – välkommen att förkovra dig under lediga stunder och dela med kollegor och vänner!

Syntetiskt data och AI inom industrin – 17 november

Utvecklingen av applikationer inom AI och maskininlärning går snabbt och nu växer intresset för användning av så kallad syntetiskt data. Till skillnad mot traditionellt data som består av verkliga observationer är syntetiskt data konstruerat. Motiv till att använda syntetiskt data kan till exempel vara kostnad för att inhämta verkliga observationer, integritetsfrågor eller data kopplat till något som inträffar sällan. Vilken roll kan syntetiskt data spela inom industriella system?

Se filmen från webbinariet →

Digitala tvillingar – standardisering och industriexempel – 17 november

Lyssna till en av de globala ledarna för arbetet med standardisering för digitala tvillingar inom det internationella standardiseringsorganet ISO, Dr. Martin Hardwick, vd och koncernchef på STEP Tools, Inc. Dr. Hardwick redogör för aktuell standardisering på området och visar på konkreta användningsfall från industrin.

Se filmen från webbinariet →

Standarder för digitaliserad industri – goda exempel – 21 oktober

Ett webbinarium med fokus på standardisering för digitaliserad produkt- och produktionsutveckling med praktiska exempel på arbetssätt som har gett positiva resultat. Goda erfarenheter presenteras från Sandvik och Syntell som använder standarder och även medverkar i standardutveckling. Dessutom presenteras forskningsresultat kring standarders roll för informationsdelning inom produktion.

Se filmen från webbinariet →

Vill du automatisera svensk textilindustri? – 2 september

Textilindustrin har hittills inte automatiserats i speciellt stor utsträckning, mycket på grund av tillgång till billig arbetskraft i låglöneländer. Nya miljökrav, stora utmaningar för global distribution och en ambition om en mer hållbar och flexibel produktion innebär dock att branschen nu söker efter nya metoder och affärsmodeller.

Se filmen från webbinariet →

Produktionsplanering i framtidens datadrivna värdekedjor – 17 augusti

Sätt människan i fokus för dynamisk och smidig planering. Många företag befinner sig idag i en situation där de har högt maskinutnyttjande, varierande personalbehov, osäker materialtillgång och oväntade produktbyten, vilket medför ställtider och höga krav för att få allting att klaffa. Industrin fokuserar nu därför allt mer på flexibilitet och mindre på effektivitet.

Se filmen från webbinariet →