Frukostmöte med DynaMate hos Beijer Electronics

Notis · 2012-12-19

Tisdagen den 27 november var synnerligen mörk och regnig i Stockholmstrakten, men det avskräckte inte ett gäng glada automationsentusiaster att samlas hos Beijer Electronics i Sollentuna till ännu ett av våra frukostmöten. Per-Erik Johansson från DynaMate Industrial Services var huvudtalare denna morgon under rubriken ”Lean Energy – med fokus på kundens lönsamhet”.

Per-Erik kunde konstatera att många företag lever med för höga kostnader och för stor affärsrisk där överförbrukning, dålig volymrörlighet och andra slöserier inte upptäcks. Det kan leda till att de försöker investera sig ur problem istället för att börja förbättringsarbetet med det de redan har. Per-Erik gav oss en intressant inblick i hur det genom att tänka i nya banor som tydligt utgår från kundernas krav och lönsamhet går att skapa nya förutsättningar för lönsam och energieffektiv produktion, underhåll och logistik.

Det gäller att jobba med tydligt fokus, ställa rätt frågor för att se slöserierna och minimera allt som inte tillför något värde för kunden. Värdeflödet beskriver aktiviteterna som måste göras för att klara kundernas krav och Lean-arbetet blir vägen att nå målet. Vi tackar Per-Erik för lärdomarna och även Beijer Electronics för att vi fick vara hos dem! Mer om detta och kommande arrangemang vet gunnar.iggendal@automationregion.com.