Grattis Marina Rantanen!

Notis · 2012-10-31


Från vänster på bilden Fredrik Karlsson (redaktör Ny Teknik Automation), Marina Rantanen (vinnare Automation Student) och Helena Jerregård (processledare Automation Region).

Vinnare av Automation Student 2012 blev Marina Rantanen från KTH för sitt examensarbete på scenteknikföretaget Visual Act. Marina har haft uppdraget att utveckla en drivenhet till ett autonomt vagnssystem för hantering av tung dekor. Tester visar att det nya drivsystemet ger såväl bra köregenskaper som god lastförmåga.

Prisutdelare var Fredrik Karlsson, redaktör för tidningen Ny Teknik Automation, som läste upp juryns motivering:
”Vinnaren i Automation Student 2012 har presterat ett examensarbete av hög ingenjörsmässighet – från analys till konstruktion och test av fungerande prototyp. Projektplan och gedigna referenser inger kvalitetskänsla och visar förståelse för utvecklingsarbetet som helhet.”

Vi gratulerar även våra två ”runner-up” Ellen Lindewall från Högskolan i Halmstad och Johan Nohlert från Chalmers tekniska högskola för väl genomförda examensarbeten. Det var för tredje året i rad som priset delades ut. Automation Student arrangeras av Automation Region i samarbete med branschorganisationen Svensk Automation och fackmässorna M.A.X (Manufacturing & Automation Expo) och Scanautomatic/Processteknik.

Årets Automation Student presenterades på Scanautomatic den 10 oktober. Tidigare har Kristian Schentz från Högskolan i Halmstad (2010) och Daniel Andersson från Chalmers (2011) vunnit. Mer information om tävlingen finns på www.automationstudent.se.