Oscar är Årets wildcard i idétävling

Notis · 2024-05-31

Idélab är ett innovationskontor med bas på Mälardalens universitet. De erbjuder studenter, forskare och medarbetare rådgivning inom idé- och affärsutveckling. Varje år arrangerar de en idétävling med flera tävlingskategorier. Priset för Årets wildcard sponsras av Automation Region och vinnare blev Oscar Karlsson Blackbright.

Man håller upp en stor vinstcheck framför sig
Oscar Karlsson Blackbright vinner Årets wildcard i Idélabs idétävling 2024.

Priset för Årets wildcard delas ut till en person med ett starkt driv och som utmärker sig genom kreativitet och viljan att utmana. En beskrivning som passar väl in på vinnaren.

Oscar tilldelas priset för sin idé om tjänsten BoTech som hjälper människor att hantera allt praktiskt som behöver göras när en anhörig har gått bort. Juryn skriver i sin motivering att tjänsten skulle kunna hjälpa många människor i en utsatt situation, den har god marknadspotential och är dessutom är skalbar.

– Det är en tjänst för att underlätta för de efterlevande, som måste ta hand om allt när en anhörig har gått bort. Det är mycket som ska fixas samtidigt som de befinner sig i sorg. Jag vill hjälpa dem, säger han.

Under sommaren ska Oscar Karlsson Blackbright utveckla sin idé.

– Det är kul att bli uppmärksammad för sitt arbete, speciellt för något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag vill ju lösa ett problem jag själv har upplevt på nära håll. Tack vare Automation Region och de andra sponsorerna får jag möjlighet att utveckla idén vidare och jag ser fram emot att jobba mer aktivt med den under sommaren.

Stort grattis till alla vinnare i årets idétävling hos Idélab!

Läs mer om Idélab på deras webbplats →