Korta Vägen – praktikplatser sökes

Notis · 2014-01-31

Korta Vägen är ett utbildningsprogram för utländska akademiker som bor i Sverige. I programmet får deltagarna studievägledning, språkundervisning och yrkescoachning i sökandet efter ett arbete. Automation Region inleder nu ett samarbete med utbildningsföretaget Academicum, som håller i utbildningen, där målet är att hitta företag där deltagarna kan göra praktik.

Praktik kan korta ner vägen till en anställning, vilket är positivt för både arbetstagare, företag och för samhället som helhet. Noggranna matchningar görs för att praktikantens profil ska passa företaget. Praktiken omfattar 12 veckor och är kostnadsfri för företaget, lön och försäkring finansieras med statliga medel. Företaget åtar sig att tillhandahålla handledning och relevanta arbetsuppgifter.

Genom samarbetet med Academicum har Automation Regions medlemsföretag nu möjligheten att ta in universitetsutbildade praktikanter. Om ert företag har en idé om praktikplats är ni välkomna att skicka en intresseanmälan till Automation Region eller till Academicum (se kontaktuppgifter nedan). När intresseanmälan är mottagen påbörjas arbetet med att matcha ert företags behov mot presumtiva praktikanter.

Kontakta Automation Region:
Mikael Klintberg: mikael.klintberg@automationregion.com, 021- 10 70 13

Kontakta Academicum:
Lotta Forsgren: lotta.forsgren@academicum.se, 0722-15 15 30, www.academicum.se

Korta Vägen är ett samarbete mellan Uppsala Universitet, Academicum AB och Folkuniversitetet. Uppdragsgivare är Arbetsförmedlingen i Västerås och Eskilstuna. Målet med Korta Vägen är att deltagarna ska öka sina chanser att hitta ett jobb som stämmer överens med deras utbildning och kompetens.