Kristian Schentz vinnare av Automation Student 2010!

Notis · 2010-11-05

I samband med fackmässan Scanautomatic/Processteknik den 26-28 oktober delades priset Automation Student ut för första gången. En namnkunnig jury under ledning av Johan Hallén, vd Westinghouse Electric Sweden, hade valt ut tre bidrag som visades upp i Automation Regions monter. De nominerade var Jesper Stockenstrand från KTH med ”Robotized Dry Ice Blasting”, Johan Karlsson från Högskolan i Skövde med ”Utvärdering av ModFix” och Kristian Schentz från Högskolan i Halmstad med ”Förstudie för automatisering av manuell lödning”.

Vinnare av stipendiet på 10 000 kronor blev Kristian Schentz, på bilden med juryns ordförande Johan Hallén och Automation Regions Helena Jerregård, med följande motivering:

”Förstapristagaren i Automation Student 2010 har genomfört ett arbete som har stor kommersiell potential och är nyskapande på flera punkter. I en helautomatiserad process skapas förutsättningar för att utnyttja en befintlig teknik på ett nytt sätt. Detta ger bättre totalkvalitet under produktens hela livscykel och betydande kvalitetsförbättringar i produktionen, vilket reducerar spill, omarbetning och kassaktion. Den innovativa automationslösningen har dessutom förutsättningar att vara i drift inom en snar framtid.”

Läs mer om tävlingen på www.automationstudent.se!