Många ville veta mer om industriell IT-säkerhet

Notis · 2017-03-29

Fler än hundra personer kom till våra frukostmöten i Västerås och Stockholm för att lyssna till en hel rad specialister som gav oss en bred uppdatering om industriell IT-säkerhet – ett område som blir en alltmer självklar angelägenhet för framgångsrika företag.

Johan Thulin från Combitech och Jonatan Brunne från PrimeKey Solutions berättade om hur man kan ta sig an sitt IT-säkerhetsarbete och vad man bör tänka på i din dagliga verksamhet så att IT-säkerhet blir en integrerad del av verksamheten och inte reduceras till en fråga enbart för IT-avdelningen. De visade hur man kan planera i ett helhetsperspektiv för att bygga upp en säker arkitektur, säkra sina data och företagstillgångar och – inte minst – jobba med kontinuerliga förbättringar.

Kristina Blomqvist, programansvarig på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, var en av talarna vid Automation Regions frukostmöten om IT-säkerhet.

Kristina Blomqvist och Anders Östgaard från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Anne-Marie Eklund Löwinder som är säkerhetschef på Internetstiftelsen i Sverige, gav oss en lägesbeskrivning av de stora utmaningarna kring IT-infrastrukturens kapacitet, standarder, direktiv, lagstiftning med mera.

Anne-Marie Eklund Löwinder uppmanade samtliga att skydda sig mot angripare och attacker genom att sluta köpa usla, uppkopplade IoT-prylar – allt från brödrostar och kaffebryggare till elmätare, lås och övervakningskameror.

Vi på Automation Region fortsätter att bevaka digitalisering och ny teknik som erbjuder stora möjligheter till tillväxt och positiv utveckling av företag och samhället i stort. Håll utkik på vår hemsida och välkommen på nästa frukostmöte.

Anne Marie Eklund Löwinders presentation
Jonathan Brunnes presentation
Johan Thulins presentation
Kristina Blomqvists presentation
Se filmer från frukostmötet