Matchar företag och trainee för fler EU-projekt

Notis · 2020-02-28

Företag som är intresserade av att driva EU-projekt har nu möjligheten att få hjälp med ansökningsprocessen via traineeprogrammet European Universities for the EU program, EU4EU. Deltagarna i programmet är behjälpliga med att skriva projektansökningar men även med att implementera projekt och aktiviteter i företaget.

EU4EU genomför en matchningsprocess för att rätt trainee ska komma till rätt företag. Det enda du som företagare behöver göra i ett första steg är att registrera företaget i EU4EU:s webbportal – www.eu4eu.org.

Den 20 mars startar första fasen av matchning av företag och potentiella kandidater. Därefter bokas ett webbmöte där företag och trainee tillsammans pratar igenom behov och möjligheter. Nästa steg är att traineen ansöker om att få utföra traineeperioden på det aktuella företaget och inväntar besked från Erasmus+ som finansierar satsningen.

Kostnader för traineen täcks av finansiering från EU och Erasmus+, du som företagare står för kontorsplats och eventuellt material som behövs. Under 2020 fördelas hela 500 traineeplatser så det finns goda möjligheter att få ta del av programmet.

Mer information om EU4EU →