ABB

ABB är pionjär med banbrytande teknik inom kraftnät, elektrifieringsprodukter, industriell automatisering samt robotar och drivsystem. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 130 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering med två tydliga värdeerbjudanden: att transportera elektricitet från kraftverk till eluttag samt att automatisera industrier från naturresurser till färdiga produkter. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 110 000 medarbetare.

www.abb.se

ABB AB - Div Corporate Research

ABB AB - Div Robotics

ABB AB - Grid Automation Products

ABB AB Cewe Control

ACREO Swedish ICT

Acreo är ett industri-forskningsinstitut som arbetar med utveckling av elektronik, optik och sensorteknik.

www.acreo.se

ACTE Solutions AB

ACTE Solutions AB erbjuder molnbaserade IoT-tjänster, trådlös kommunikation och industriella datorlösningar för industrin. Med ACTE ConnectCloud får företag möjlighet att snabbt och enkelt möjlighet realisera sin digitala transformation till Industri 4.0. Vi erbjuder kompletta end-to-end lösningar med hårdvara från din IoT ”Thing”, inklusive connectivitet och BigData-lagring.

www.actesolutions.se

ActionWave Development AB

ActionWave Development AB was established in 2010 in Västerås,Sweden. Our business model is to help our customers in the area of IT system development, web applications, Data mining and predictive analytic(Machine learning) model development. We help companies to develop prediction models to predict future trend in their business to make better decisions for business growth. We emphasize on making our customers experience with IT a little bit better everyday.

www.actionwave.se

Addiva

Addiva är ett teknikkonsultföretag som står för "nyskap" och kreativitet. Våra idéer har resulterat i flera innovativa patent – både för oss själva och för våra kunder. Addivas erfarna team består av systemarkitekter, forskare, elingenjörer, programmerare, industridesigners och affärsanalytiker. Som kund till oss kan du se fram emot en sund affär där det alltid finns vinnare i minst tre led.

www.addiva.se

Adopticum

Adopticum är specialister på optisk mätteknik & hjälper till att öka organisationers konkurrenskraft med hjälp av optiska sensorer.

Oavsett tillämpningsområde och bransch hjälper vi till med att välja teknisk lösning eller utveckla ett system. Adopticum driver projekt tillsammans med behovsägare, produktägare och andra specialister. Syftet är att utveckla nya och innovativa tekniska lösningar som ligger i teknikens framkant. Målet är att med vår kompetens bidra till ökad konkurrenskraft till företag verksamma i norra Sverige och ge upphov till nya produkter och tjänster.

Stiftelsen Adopticum medfinansieras av Region Västerbotten, Boliden, Umeå kommun, Skellefteå kommun och Carl Wikströms Stiftelse.

 

www.adopticum.se/sv-SE

Advantech

Advantech grundades 1983 och är en ledande tillverkare av industriella dator-, display- och kommunikationsprodukter. Huvudkontoret finns i Taiwan och och verksamheten bedrivs globalt med kontor och servicecenter i flera europeiska länder. Advantech erbjuder bygg-, konfigurations- och designtjänster och tillhandahålla kompletta lösningar i samarbete med kommunikationspartner, systemintegratörer och konsulter. Företaget strävar efter att skapa en intelligent planet genom att utveckla automatisering och inbyggd datoranvändning med obegränsad applikations- och innovationspotential.

www.advantech.com/en-eu/

AKOA

AKOA levererar tjänster inom Robotic Process Automation (RPA), ML OCH AI inom Norden, DACH och USA. Företaget kombinerar teknisk robotiseringskompetens med erfarenhet inom process- och verksamhetsutveckling samt förändringsledning. AKOA har stor erfarenhet av utvecklingsarbete inom offentliga organisationer och har bland annat drivit projekt med några av landets största myndigheter och ett flertal kommuner.

Exempel på kunder är Arbetsförmedlingen, Skatteverket, Continental, Lantmäteriet, Scania, Daimler, Volvo, Tyresö kommun och Coop.

www.akoa.com/

Algoryx Simulation

Algoryx är en av världsledarna inom teknologi och programvaror för realtidssimulerad fysik för digitala tvillingar, AI och maskininlärning, virtual reality och virtuell ingenjörskonst.

www.algoryx.se

Almi Företagspartner Mälardalen

Almi Företagspartners vision är att skapa möjligheter för bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och internationalisering möter vi kunderna i alla faser – idéer med tillväxtpotential i tidiga faser till befintliga företag i expansionsfas.

www.almi.se/malardalen

Alstom

Alstom är den största aktören på den svenska järnvägsmarknaden med över 1000 levererade tåg. De har flera stora underhållskontrakt och utför underhåll i 19 depåer runt om i Sverige, inräkna en egen depå för tungt underhåll och ombyggnation i Motala. Alstom är ledande inom signalsystem och levererar också det nya nationella trafikledningssystemet till Trafikverket.

www.alstom.com/se/alstom-sverige

Alten Sverige AB

Alten Sverige AB är ett teknik- och IT-konsultbolag med över 1050 medarbetare. Deras kunder finns främst inom energi, verkstad, telekom, flyg och försvar, olja och gas, medicinteknik samt fordonsindustri. De är ett helägt dotterbolag till Alten Group, ett av Europas största teknik- och IT-konsultbolag. Alten Sverige har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö, Västerås, Linköping och Virginia Beach (USA).

www.alten.se

AQ Group AB

AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till krävande industrikunder.

Verksamheten är uppdelad i segmenten System och Komponent. Inom segment System ingår våra affärsområden Elskåp och Systemprodukter. Inom segmentet Komponent ingår våra affärsområden Formsprutning, Induktiva komponenter, Kablage samt Plåtbearbetning.

Verksamheterna är organiserade i dessa specialiserade affärsområden med rörelsedrivande bolag som erbjuder kostnadseffektiva lösningar för våra kunder. Den samlade kunskapen inom AQ Group tillsammans med global närvaro erbjuder unika fördelar för kunder runt om i världen. Kvalitet är alltid centralt i allt vi är engagerade i och något som vi ständigt arbetar med att utveckla. I vår värld går kvalitet och effektivitet hand i hand.

www.aqg.se

Arctic Game

Arctic Game är en organisation som arbetar för att skapa en strategisk plattform för spelindustrin i norra Sverige. Arctic Game jobbar med affärsutveckling, investeringsstöd, initiera spelutbildningar, skapa spelevent och ett starkt spelcommunity. Spelbranschen har inom regionen vuxit starkt under de senaste åren och i dagsläget finns det cirka 75 spelbolag, 500 personer som arbetar inom spelindustrin och 18 spelutbildningar med ca 700 studenter på både universitets och YH-nivå. Arctic Game är ett samarbete mellan kommunerna Umeå, Skellefteå, Luleå och Boden.

Arctic Game är nu norra Europas snabbast växande spelkluster.

arcticgame.se

Aros Circle AB

Aros Circle perform services within Technical IT and Product Development. Main services are Project Management, Systems Analysis, Software development, Hardware Design, Test, Validation, Support and Maintenance, System Integration within Process Control and Supervision, Production Control (MES) and Training Simulators.

www.aroscircle.se

Atea

Som specialister inom it-infrastruktur vill Atea tillsammans med sina kunder utveckla lösningar som förbättrar samhället och som nästa generation kan känna sig stolta över. Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum med cirka 6 900 medarbetare, varav 2 100 finns på ett trettiotal olika orter i Sverige.

www.atea.se

Atlas Copco Industrial Technique AB

Atlas Copco Industriteknik designar, tillverkar och marknadsför högkvalitativa industriverktyg, monteringslösningar och kvalitetssäkringsprodukter samt programvara och tjänster. Vi strävar efter att tillhandahålla en innovativ och omfattande produktportfölj för att uppfylla kundernas krav.

Som branschledare strävar vi efter högsta tillförlitlighet, ergonomi och hållbarhet för att undvika driftstopp, minimera risken för operatörer och förbättra produktionskvaliteten. Vi hjälper kunder i många olika branscher såsom fordon, energi, flyg och många fler inom både lätt och tung industri.

Vi bryr oss om din verksamhet i ett långsiktigt perspektiv, och levererar de senaste innovationerna såsom Industri 4.0-lösningar och -tjänster, hybrid-sammanfogningsteknik, patenterad ergonomi och toppmoderna processlösningar för lean manufacturing. För oss är det viktigt att våra kunder förblir konkurrenskraftiga allt eftersom nya utmaningar, möjligheter och innovationer uppstår.

Vi anser att det alltid finns ett bättre sätt, och det är orsaken till vår framgång. Tack vare vår FoU, våra serviceteamexperter, vår globala säljnärvaro och våra operational excellence teams är Industriteknik den bästa strategiska partnern för att ligga steget före i de många teknologiomvandlingsstegen i din bransch!

www.atlascopco.com/sv-se

Atlas Copco Secoroc

I nära samarbete med kunder och affärspartner, och med mer än 130 års erfarenhet, bedriver Atlas Copco utveckling för hållbar produktivitet. Produkterna och tjänsterna sträcker sig från luft- och gaskompressorer, generatorer, gruv- och anläggningsutrustning, industriverktyg och monteringssystem.

www.atlascopco.se

Avalon Innovation

Vi är fler än 250 specialister runt om i Skandinavien som brinner för att utveckla banbrytande och innovativa produkt- och systemlösningar som gör skillnad på riktigt. Sen 1997 har vi gett oss i kast med många utmanande och svåra uppdrag som har gett oss ett brett teknikkunnande och unika insikter om innovation.

www.avaloninnovation.com

Avassa Systems

Avassa ger företag möjlighet att hantera distribuerade applikationer över förutbestämda beräkningsresurser med hjälp av en enkel, lätthanterliga lösningar. Baserat i Stockholm, Sverige, grundades Avassa 2020 och är ett privatägt företag finansierat av Fairpoint Capital och Industrifonden.

avassa.io

Axelent AB

Du hittar Axelent AB i Hillerstorp. Axelent Group består av de tre företagen Axelent (maskin, bygg och lager), Axelent Engineering (automationslösningar) och Axelent Software (mjukvara). Gemensamt för dessa bolag är missionen om att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkerhet, effektiva rutiner, funktion och kompetens. Axelent är ett komplett företag vad gäller maskinsäkerhet och smarta lösningar för säker och effektiv industri, lager och förråd. Med höga krav på säkerhet, snabbhet och smarta lösningar är Axelent en av marknadsledarna inom dessa segment. Bolaget är representerat på 56 försäljningskontor världen över. Axelent AB har ca 130 anställda på huvudkontoret i Hillerstorp. Bolaget har 17 dotterbolag runt om i världen, varav Axelent Engineering AB är ett.

www.axelent.com

Beckhoff

Beckhoff möjliggör öppna automationssystem byggda på PC-baserad styrning. Företagets produkter omfattar huvudområdena Industri-PC, I/O- och fältbusskomponenter, drivsystem och automatiseringsprogramvara. För alla områden finns produktlinjer tillgängliga, både som enskilda komponenter och i samkörda styrsystem. Beckhoffs New Automation Technology står för universella och branschoberoende styr- och automatiseringslösningar som används över hela världen – från CNC-styrda verktygsmaskiner till intelligenta fastighetsstyrningar.

www.beckhoff.com/sv-se/

Beijer Electronics Automation

Beijer Electronics is a development- and agency corporation within automation, offering products both locally and globally. Our global offering consists of operator systems and products for industrial data communications and are developed, marketed and sold by business area HMI Products and Industrial Data Communications.

www.beijer.se

Bellwox AB

Bellwox AB hjälper företagsledare med förståelse för och utveckling av effektiva verksamheter. Företaget arbetar med rådgivning, kurser, konsultinsatser och seminarier. Erfarenheter från verksamhets- och processutveckling och kunskaper inom strömningslära ger nya sätt att beskriva, mäta och analysera det som händer i verksamheten logiskt och sammanhängande, så att alla kan förstå och bidra på bästa sätt.

www.bellwox.se

Berotec

Berotec är ett värderingsstyrt konsultbolag med experter inom teknik, IT och ledarskap. Våra konsulter är effektiva och levererar alltid ett hållbart resultat, detta tack vare vår långa erfarenhet, vårt samarbete och vår affärsmodell. Berotec är konsultägt och sammanlagt är vi nu fler än 220 egenföretagande konsulter med kontor i Stockholm, Linköping, Göteborg, Karlstad, Västerås, Uppsala, Nyköping och Örebro.

www.berotec.se

Big Science Sweden

Big Science Sweden serves as a link between Swedish industry and the Big Science research facilities in which Sweden is a member. In practical terms, we help Swedish companies supply equipment, materials, and services to Big Science research facilities around the world.

www.bigsciencesweden.se

Bihl+Wiedemann GmbH

Bihl+Wiedemann GmbH är ett högspecialiserat ingenjörsföretag och leverantör inom säkerhetsteknik och elektroniska komponenter för automationsteknik med AS-interface. Kunderna finns inom fabriks-, process- och byggnadsautomatisering, liksom inom områdena maskintillverkning och transport (fartyg, järnväg, vägtrafik). Förutom huvudkontoret i Mannheim har företaget egna filialer i Turkiet, Danmark och i Kina.

www.bihl-wiedemann.de/se

BLH Nobel

BLH Nobel är världsledande inom processvägning och kraftmätning och producerar vägnings- och styrsystem av hög kvalitet och med hög precision. BLH Nobels lastceller maximerar precisionen och minimerar oönskade effekterna som kan uppstå vid blandning, omrörning och vid temperaturförändringar. Företagets produkter och anpassade lösningar är konstruerade för att uppfylla de strängaste krav inom pappers- och massaindustrin samt inom process-, gruv-, stål- och offshoreindustrin. BLH Nobel erbjuder ett brett utbud av kommunikationsprotokoll och levererar systemlösningar, produkter och tjänster i mer än 100 länder runt om i världen. I Sverige är BLH Nobel baserat i Karlskoga med tillverkning i Degerfors. BLH är ett affärsområde inom Vishay Precision Group (VPG) som är noterat på NYSE.

www.blhnobel.com

Blue Institute

Blue Institute is a think tank devoted the business community. We were founded within the Mercuri Urval Group to conduct research and provide insights about the evolving economic, strategic and technological environment, and to use that knowledge to help business leaders and policymakers to make better decisions. We contribute to the business community in three dimensions: providing a platform for network engagement, creating and sharing knowledge, and providing expert advice to decision makers.

www.blueinst.com

Business Sweden

Business Sweden erbjudande till småföretag täcker hela processen från exportinformation till konkret sälj- och marknadsstöd på plats. För att kunna erbjuda ett komplett paket engageras såväl våra regionala exportrådgivare som utlandskontoren.

www.business-sweden.se

byBrick

byBrick Interface erbjuder unika, engagerande upplevelser som effektiviserar och förbättrar marknadsförings. och försäljningsprocesser hos såväl lokala som globala kunder. Vi älskar ny teknik och digital innovation och är specialister inom strategi, kreativ marknadsföring, UX, design, IoT, webb, system-/apputveckling samt Virtual Reality och Augmented Reality.

www.bybrick.se/interface

Calejo Industrial Intelligence AB

Calejo har utvecklat en patentsökt simulerings- och optimeringsmotor speciellt utformad för artificiell intelligens och används i områden som industriella processer, energi, logistik och smarta städer.

www.calejo.ai/

Camatec Industriteknik

Camatec Industriteknik är en heltäckande ingenjörsbyrå som löser tekniska problem och utmaningar för kunder inom verkstads- och processindustrin. Företaget erbjuder erfarna teknikkonsulter och har kompetens för att kunna vara en trygg partner genom projektets alla faser. Camatec kan ansvara för helhetsåtaganden med en komplett systemleverans som slutmål. Då ingår tillverkning, montering samt CE-dokumentation. Företaget kan även hjälpa till med avgränsade konstruktionsuppdrag eller optimering av en befintlig produkt.

www.camatec.se

Capgemini

Capgemini är en av världens främsta leverantörer av konsult-, teknik- och outsourcing-tjänster. Vi gör det möjligt för våra kunder att förändra sin affärsverksamhet och åstadkomma enastående resultat med hjälp av teknologi. Tillsammans med oss får våra kunder insikten och möjligheten att öka sin frihet på marknaden genom vårt unika sätt att samarbeta.

www.se.capgemini.com

CDE

CDE:s uppdrag är att hjälpa företag att öka förståelsen för hur deras nya driftcenter eller kontrollrum ska utformas för optimal långsiktig prestanda och sedan hur man förverkligar den visionen.

 

CDE grundades 2020 av Pierre Schäring. Pierre har ägnat över 30 år åt att designa kritiska kontrollrumsmiljöer. Pierre brinner för att få kontrollrumsdesignen korrekt i designfasen samtidigt som han har ett konstant öga på framtida krav och införlivar det i sin design så tidigt som möjligt.

 CDE utvecklar alltså kontrollrumslösningar med processoperatörens goda arbetsmiljö i fokus!

www.cde.nu

CGI

CGI är ett konsultföretag som tillsammans med sina kunder identifierar och genomför bestående verksamhetsförbättringar genom informationsteknik. CGI skapar mätbara förbättringar genom att utveckla processer, organisation och IT så att de stärker uppdragsgivarens affärsverksamhet. Vår viktigaste affärspartner är SAP, Microsoft och Qlik. Tidigare Acando Consulting AB.

www.cgi.se

Clusters of Sweden

Clusters of Sweden bildades för att lyfta fram och kanalisera svenska klusterorganisationers intressen, behov och möjligheter. Det är en samverkansplattform för klusterorganisationer i Sverige och består av kluster från olika branscher och geografiska platser i hela landet. Målet är att tillsammans arbeta för att stötta klusterutveckling, samarbete, policy och internationalisering.

clustersofsweden.com

Combitech

Combitech är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom teknik, miljö och säkerhet. Hos oss får du möjlighet att ta dig an utmanande uppdrag som kombinerar teknologier i framkant. I ryggen har du en stor organisation med goda resurser, helt enkelt en trygg plattform där dina kunskaper kan kombineras med andras för att uppnå resultat. Våra konsulter har kompetens inom informationssäkerhet, systemintegration, kommunikation, mekanik, automation, systemsäkerhet, systemutveckling, teknikinformation och logistik. Läs mer på www.combitech.se.

www.combitech.se

Competence

Competence har fokus på kompetensförsörjning och kompetensutveckling och jobbar med olika bristbranscher för att minska glappet mellan utbildning och arbetsmarknad. Competence är nationell huvudman för Arbetsmarknadskunskap och ECC, Energy Competence Center.

www.competence.se

Copa-Data Scandinavia AB

COPA-DATA Scandinavia är ett dotterbolag till COPA-DATA GmbH i Salzburg, Österrike. Med 25 års erfarenhet av SCADA och HMI har bolagets styrsystem, zenon, etablerat sig som en betydande leverantörer till fordons-, kraft-, livsmedels- och läkemedelsindustrin i Europa.

www.copadata.se

Cordevo AB

Cordevo är ett managementkonsultbolag som stödjer våra kunders utveckling mot ökad tillväxt och resultat genom affärsutveckling, innovation, lönsamhetsförbättringar och ledarskap. Ett specifikt område är exempelvis utveckling av våra kunders egen tjänsteaffär.

Vi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Uppsala men arbetar över hela landet och kan även följa våra kunder utomlands.

cordevo.se

Create

Create är en företagsinkubator som erbjuder entreprenörer och forskare i Södermanland och Västmanland ett affärsutvecklingsstöd för snabb och säker tillväxt. Företagets kunder kan till exempel få stöd i att hitta finansiering, rekrytera till teamet och styrelsen eller utveckla marknadskommunikation och exportplaner. Create är marknadskompletterande och konkurrerar inte med befintliga företag inom affärsutveckling.

www.createhere.se

Crosser Technologies AB

Crosser utvecklar realtids mjukvarulösningar för Edge Computing och nästa generations enterprise-integration och vänder sig till uppkopplad industri och stora företag. Crossers Edge Computing mjukvara avlastar molntjänster och tillhandahåller databearbetning och beslutslogik nära IoT sensorer, enheter och maskiner. Detta medför drastiskt reducerade kostnader för molntjänster och bandbredd.

Crossers lösning innehåller en edgemjukvara som installeras lokalt samt en molnbaserad management-plattform med drag- and-drop funktionalitet för att enkelt kunna skapa dataflöden och masshantera uppkopplade enheter oavsett var de finns i världen.

Crossers lösning kan användas inom flera användningsområden såsom Industriell IoT, uppkopplade maskiner, prediktivt underhåll, smarta fabriker samt eventdriven realtidsintegration av enterprise-system.

www.crosser.io

Cybercom Sweden

Cybercom Industrial IoT Excellence Center är en integratör och lösningsleverantör inom Industri 4.0, Smart Factory och Connected Assets. Företagets fokus är digitalisering och IoT med senior rådgivning kring affärsfrågor, teknikens möjligheter och praktisk realisering. Cybercom driver för närvarande flera spännande projekt i svensk verkstadsindustri, både på större företag och inom SME-segmentet.

Data Respons AB

Data Respons AB är en heltäckande, oberoende aktör på marknaden för realtids- och inbyggda system med många års erfarenhet av teknisk tjänste- och produktförsäljning. Deras kunder är ledande inom respektive bransch, ofta med tekniskt mycket komplexa produkter eller produkter som är hårt styrda av statliga regelverk och direktiv. Företaget har sitt huvudsäte i Norge med verksamhet i Sverige, Danmark och Tyskland samt Taiwan. Av cirka 400 anställda i Europa arbetar hälften i Sverige, där de bland annat har kontor i Kista och Västerås.

www.datarespons.com

Dell

Sedan 15 år har vi på Dell OEM Solutions hjälpt våra kunder att utnyttja sina maskiners intelligens och förbättra sin effektivitet och produktivitet utan att tumma på säkerheten. Dell har en pragmatisk inställning till industriell tillverkning och automatisering. Internet of Things, digitalisering och behovet av smarta lösningar med säker kommunikation mellan olika system blir allt viktigare – och samtidigt har integrationen mellan IT och OT-lösningar på fabriksgolvet aldrig varit enklare. Dell har en omfattande portfölj av lösningar inklusive ”ruggade” gateways, inbyggda datorer och kraftfulla analysverktyg. Med hjälp av dessa plattformar kan Dell minska komplexiteten och öka hastigheten och säkerheten på distribuerade IoT-lösningar i industriell tillverkning.

www.dell.com/IoT

Delta Development Technology

Delta, en del av Force Technology, är ett ackrediterat test- och rådgivningsföretag som har hjälpt kunder med EMC-test och rådgivning sedan 1941. Företaget erbjuder bland annat tester, konsultation och utbildning inom EMC, LVD, klimat, vibration och IP-tester.

se.madebydelta.com

DeltaElectric AB

DeltaElectric AB startade verksamheten redan 1949 och ingår idag i Mannerheim Industrier. DeltaElectric är helhetsleverantör inom avancerade elektriska styrsystem med fokus på långsiktiga och nära kundrelationer. Målet är att vara kundens förstahandsval för att utveckla, producera och effektivisera styrutrustningar för kvalificerade maskinsystem.

www.deltanordic.se

Digihelp Sverige AB

Digihelp AB erbjuder en kombination av IT och finansiell expertis inom digitaliseringsprojekt för både små och stora företag. Deras tonvikt ligger på att behandla sina kunder med respekt och hjälpa dem att uppnå sina mål. Digihelp är ett personligt konsultföretag där prioritet är att lyssna och att vara nära kunden.

På Digihelp AB fokuseras uppmärksamhet och omsorg på varje projekt så att de kan leverera praktiska lösningar som överträffar kundernas förväntningar. Digihelps filosofi är att alltid tänka framåt, att förutse problem och hitta effektiva lösningar. Digihelp strävar efter att vara så effektiva som möjligt, både vad gäller tid och kostnader.

digihelp.se

Digital Mechanics Sweden

Digital Mechanics levererar av friformstjänster för framtagning av prototyper och mindre serietillverkning med senaste friformsteknik. Affärsmodellen går ut på att ta fram detaljer i plast och metall direkt utifrån en 3D CAD-modell.

www.digitalmechanics.se/

DynaMate Industrial Services AB

DynaMate Industrial Services arbetar med tjänster inom områdena Produktion, Fastighet och Engineering och våra uppdragsgivare utgör idag ett brett spektrum av branscher och verksamheter. Vår vision är att bli Sveriges mest kunniga och flexibla servicepartner till krävande industri- och fastighetsföretag.

www.dynamate-is.se/

EK Power Solutions

EK Power Solutions har sedan starten 1978, på uppdragsbasis utvecklat elektronikprodukter. Vår specialitet är kraftelektronik, strömförsörjning, batteriladdning, motorstyrningar och mönsterkortslayout. Vår styrka är komplexa konstruktioner där stora krav ställs på EMC, vibration, kylning eller annan miljöpåverkan. Vi arbetar i hela produktlivscykeln från koncept till produktförvaltning. EK Power Solutions erbjuder även miljöanalyser med avseende på RoHS, China-RoHS, REACH/SVHC-ämnen, konfliktmineraler och exportrestriktioner. Vi genomför även livscykelanalyser på ingående komponenter i kunders stycklistor.

www.ekpower.se

ELE Engineering

ELE har sedan starten, 1984, utvecklat lång erfarenhet och bred kompetens inom våra fokusområden elanläggning, automation, teknisk-IT och projektledning. För oss är kommunikation, samarbete och förståelse för kundens affär nyckelord i vårt uppdrag att finna den bästa lösningen.

www.ele.se

Elit Instrument AB

Elit Instrument AB erbjuder svensk industri en bred leverantörsoberoende produktportfölj från ledande tillverkare inom tryck, temperatur, fastsättning och bänksystem. Med erfarenhet och tekniskt kompetent säljpersonal kan de erbjuda kunderna den bästa lösningen. Produktsortimentet omfattar trycktransmittrar, temperaturgivare, kalibreringssystem och kalibreringsugnar, bänksystem för laboratorier, utveckling och kontrollrum samt stålbuntband. Lösningarna baseras på allt från standard- till kundspecifika produkter.

www.elit.se

Else AB

Else AB i Göteborg och Trollhättan utvecklar kvalificerade och kostnadseffektiva IT-lösningar för produktion, automation och logistik till företag med höga krav på kvalitet och effektivitet. Systemen används i automatiska och manuella lager, sorteringsanläggningar och inom produktion. Verksamheten består av framtagning av kompletta IT-system, genomförande av utredningsprojekt, projektledning samt support och förvaltning. Läs mer på www.else.se.

www.else.se

Eltech Automation

Eltech Automation grundades 1997 och har genom bred kompetens inom automation och ständig branschnärvaro expanderat kontinuerligt sedan dess. Företaget erbjuder totalleverans inklusive framtagning av funktionsspecifikation, design, programmering, tillverkning, installation, idrifttagning och utbildning. Huvudkontoret ligger i Lomma och övriga kontor finns i Stockholm och Helsingborg.

www.eltechautomation.se

Emoco

Emoco verkar för öppen automation och erbjuder produkter och tjänster med fokus på hög tillgänglighet, säkerhet och produktivitet. Företaget levererar förkonfigurerade automationsservrar baserade på Linux och ROS 2 samt webbaserade verktyg för utveckling, övervakning och underhåll. Genom öppna standarder hjälper Emoco sina kunder att bygga framtidssäkra installationer. Emoco främjar innovation och en cirkulär ekonomi genom kunskapsdelning och återanvändning av resurser.

emoco.com

engineering4u Svenska AB

E4U är erfarna teknikkonsulter inom projektledning, inköp, konstruktion, kvalitet, industriell IT och automation. Vi genomför även åtaganden som projektering, installation/montage och idrifttagning av kraftverks- och transmissionsanläggningar. Vi vill utmana oss själva i våra roller som konsulter och för oss står därför kompetensutveckling i centrum. Vår ambition är att investera vårt verksamhetsresultat i vidareutveckling av våra redan erfarna konsulter.

www.e4u.se

Enics

Enics is one of the largest Electronics Manufacturing Service (EMS) providers in the world, with targeted focus on professional electronics and extended services in electronics design, prototyping, test development, and after sales. Many customers outsource their entire electronics supply chain to us. Enics has multiple factories in Sweden, Switzerland, Finland, China, Estonia and Slovakia. The Swedish head office is in Västerås.

www.enics.com

Enodo Robotics

Enodo Robotics erbjuder produkter och tjänster inom avancerad robotik. Vi hjälper våra kunder att möjliggöra och effektivisera automation i befintliga såväl som nya marknader. Vi har expertis inom digitala tvillingar, automatisk banplanering och tillämpning av maskininlärning och AI inom robotik.
www.enodorobotics.com

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network är en av EU-kommissionens omfattande satsningar för att främja internationalisering av små och medelstora företag. I Sverige är Tillväxtverket nationell koordinator och huvudfinansiär av verksamheten. Enterprise Europe Network har de senaste fem åren hjälpt över 8 000 svenska företag genom seminarier, rådgivning och aktiviteter med sikte på affärer utomlands. Almi företagspartner i Mälardalen är vår värdorganisation och vi erbjuder våra tjänster till företag i Örebro län, Västmanland, Värmland och Östergötland.

www.eenmalardalen.se

Epiroc

Epiroc är en produktivitetspartner för gruv-, infrastruktur- och råvaruindustrin. Med banbrytande teknologi utvecklar och producerar bolaget innovativa borriggar, bergbrytnings- och anläggningsutrustning, och tillhandahåller förstklassig service och förbrukningsvaror. Bolaget grundades i Stockholm och har passionerade medarbetare som samarbetar och ger support till kunder i över 150 länder.

www.epiroc.se

EPLAN Software & Service

EPLAN Software & Service utvecklar CAE-lösningar och hjälper företag att optimera konstruktionsprocesser. Kunderna drar nytta av ökad effektivitet genom standardisering, automation och konsekventa arbetsflöden. EPLAN är en del av Friedhelm Loh Group, med 11 500 anställda världen över. Bolagets närvaro i 50 länder stödjer 40 000 kunder med mer än 100 000 installationer. 

www.eplan.se

ESAB

ESAB Engineering är världsledande i kundanpassad automatiserad svetsningen. Målsättningen är att tillsammans med kunden jobba fram en lösning för att förbättra produktivitet, kvalitet och tillgänglighet.

www.esab.se

Eskilstuna ElektronikPartner

Eskilstuna ElektronikPartner – EEPAB – erbjuder konstruktion av hård- och mjukvara, design av mönster­kort och tillverkning av kretskort. Företaget arbetar med ständiga förbättringar för att ge hög kundnytta och besitter kompetens inom produktutveckling som är baserad på erfarenhet från egen tillverkning. EEPAB är ett kunskapsföretag där kunder, leverantörer, medarbetare och maskiner samverkar som bärare av kompetens.

www.eepab.se

Eskilstuna kommun

Eskilstuna är en stad med starka industritraditioner. Här finns gedigen kunskap inom tillverkning, främst kopplat till tung fordonsindustri, och en stark expansion inom logistik. Eskilstunas utmärkta geografiska läge i kombination med en väl utbyggd infrastruktur gör oss attraktiva för bland annat fraktbolag, lager och tjänsteföretag inom logistik.

www.eskilstuna.se

Espotel

Espotel är en tjänsteleverantör av forskning och utveckling inom inbyggda system, från förstudie till produktionsfärdig produkt. Espotel erbjuder även kompetens inom testsystem och IoT samt har ett eget laboratorium för elektroniktester. Företaget har ett starkt fokus på utveckling av elektronisk apparatur och inbyggda system med cirka 300 anställda specialister och egna kontor i Finland, Polen och Sverige.

www.espotel.se

Etteplan

Etteplan erbjuder kompetens inom utveckling av elektronik och inbyggda system, automation och elkonstruktion, mekanik och teknikinformationstjänster. Företagets kunder finns idag inom fordons-, flyg-, försvars-, verkstads- och energiindustrin.

www.etteplan.se

Eurocon

Dagligen bidrar Eurocons ingenjörskonst till att förbättra världen. Med uppdaterad teknik som motor och ett bländande samspel mellan kompetenser verkar vi som teknikkonsulter inom process- och tillverkningsindustri, infrastruktur och informationssystem. Eurocon erbjuder smarta och hållbara helhetslösningar som skapar långsiktig nytta för våra kunder.

www.eurocon.se

Europeiska unionen

Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) har till uppgift att stärka den ekonomiska och sociala sammanhållningen i EU genom att utjämna regionala skillnader.

europa.eu/index_sv.htm

EyeAtProduction AB

Vi är ett innovativt företag från Borås som fokuserar på utveckling av lösningar för att stödja ständiga förbättringar och rotorsaksanalys inom tillverkningsindustrin. Vårt smarta videosystem sparar tid och frustration vid felsökning av produktionsfel.

www.eyeatproduction.com/sv

Eze system

eze system solves the device-to-human connectivity in one packaged easy to use, cost effective solution. Our Internet of Things HUB and secure cloud service make almost any device in any industry smarter and more efficient. We are not only a component or platform – we are a complete solution for anyone that wants to remotely manage their systems. ezeio is the integrated i/o, gateway and PLC build for secure Internet access. Data is securely transported, logged and stored on the ezeio cloud servers and can both be accessed real-time online, through the automatic reporting system via the selected form of communication or integrated into the user’s existing systems. The ezeio solution has powerful alert and alarm functionality, highly customizable both in terms of when an alarm is triggered and how it is communicated. As the ezeio controller is able to also control output, the solution provides powerful automation features, and can remotely switch on or off devices, either manually or automatically based on preset rules. The ezeio solution is open architecture with APIs on both the front and back end which allows flexible integration to existing systems for consolidation of data as well as reporting and alert management.

www.ezesys.se

Festo AB

Festo levererar automationsteknik och teknisk utbildning samt utvecklar produkter och tjänster för att möta framtidens digitalisering och smarta fabriker. Genom vårt senaste affärsområde, Digitalisation, har vi tagit fram en mängd innovativa produkter, mjukvaror och molntjänster, allt i linje med Industri 4.0. Genom avdelningen Didactic tillhandahåller vi ett stort utbud av kurser och utbildningar samt konsulttjänster inom produktionsutveckling för process- och fabriksautomation. Didactic förser även företag, utbildningsaktörer och skolor med labbutrustning och läromedel.

 

www.festo.se/

Flintec

Flintec is supplying a growing client base with truly innovative products and solutions to force measurement problems via a network of 9 sales and distribution companies.

www.flintec.com

FLIR Systems Inc

FLIR Systems Inc tillverkar innovativa bildsystem som värmekameror, luftburna kamerasystem och visionssystem (Machine Vision). Med en väl utbyggd representation och stor erfarenhet erbjuder FLIR sina kunder oöverträffad service, marknadens bästa tekniska supportprogram och utbildning i världsklass för värmekameror och IR-system.

www.flir.se

Forefront Consulting Group

Forefront Consulting guidar företag och organisationer genom det digitala landskapet. Vi erbjuder lösningar inom strategi och verksamhet, design och teknik. Genom att kombinera vår samlade kompetens kan vi ta oss an och genomföra projekt med leveransansvar eller agera som specialister.

www.ffcg.se

Frontit

Frontit erbjuder seniora projektledare och verksamhetskonsulter. Verksamheten består av projekt- och programledning, kravarbete och testledning samt införande av portfölj- och projektstyrningsmodeller. Frontit har sedan starten 1969 också arbetat med öppen och företagsanpassad utbildning inom projektledning.

www.frontit.se

Gimic AB

Gimic tillverkar kognitiva kameror för tillverkningsindustrin.

www.gimic.se

GKN ePowertrain Köping

GKN ePOWERTRAIN Köping tillverkar system för fyrhjulsdrift med kunder som Volvo Cars, Jaguar, Land Rover, Fiat, Porsche, Lamborghini, Audi och Dacia. Produktutvecklingen baseras på avancerad teknik och realiseras genom en högautomatiserad och effektiv tillverkning samt monteringsprocess. Företaget har totalt cirka 1 000 anställda.

www.gknepowertrain.com/en

Granitor

Granitor symboliserar många olika verksamheter. Tillsammans skapar vi hållbara livsmiljöer, hjälper industrin att möta framtidens utmaningar samtidigt som vi investerar i banbrytande teknologier som bidrar till omställningen av vårt samhälle.

Midroc blev 1/1-22 Granitor. Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat samhälle och industri i över 25 år.

Granitor ska bli en symbol för vårt starka samhällsengagemang och vår vision kring en bättre framtid. Men vi kan inte skapa en bättre framtid på egen hand – det gör vi tillsammans. Med varandra, våra kunder och våra partners.

www.granitor.se/

Grönt kompetenscentrum Ösby

Grönt kompetenscentrum Ösby utgör i nuläget en förstudie där Sala kommun utreder förutsättningarna för att skapa ett regionalt nav för utbildning, utveckling och andra tjänster inom det gröna näringslivet. Exempel på frågor som står i fokus är entreprenörskap, besöksattraktion, kompetensförsörjning, livsmedelshantering och grön innovation. Centrumet är lokaliserat i anslutning till Ösby Naturbruksgymnasium i Sala.

www.osbygymnasium.se/kontakt

Gävleborgs Automation

Vi är ett företag som inriktar oss mot automation, nätverk, IoT och övervakning. Där vi erbjuder hjälp och utveckling inom projektering, utveckling, förebyggande underhåll och felsökning.

gautomation.se

H&D Wireless AB

H&D Wireless AB, is a Global Swedish IoT Solution Company based in Stockholm. We support our customers to convert their business model from selling a device in a box to offer a service and content via the Cloud, and help saving the planet at the same time. H&D Wireless offer OEM Customers the possibility to quickly and cost effective digitalize their products and make them accessible over the internet. By May 2016 H&D Wireless AB products has been installed into more than 1 Million products worldwide. H&D Wireless has over the last seven years developed end-to-end system solution containing world class Wireless modules, cloud services and smart phone apps. This solution is called: Griffin™. The Griffin™ Wi-Fi Cloud platform communicates over several wireless standards such as Wi-Fi, BLE, NFC and RFID. Griffin connects your IoT Enterprise, Smart Home, SmartGrid, Industry 4.0, Healthcare devices to the cloud. Monitor, Control, Positioning your assets, utilities, appliances, toys and security units, from the comfort of your home, or when away.

www.hd-wireless.se

HAL Drones

H.A.L. Drones AB är ett företag med fokus på drönare och de möjligheter som dessa kan bidra med inom näringsliv och samhälle. Företaget tillhandahåller bland annat utbildningar för drönarpiloter.

haldrones.se/

Handelskammaren Mälardalen

The Chamber of Commerce Mälardalen is a private, voluntary business organisation open for all sectors of industry and trade, with member companies ranging from world giants to small entrepreneurs. Our main duty is to represent the industrial and commercial community in the County of Örebro and Västmanland.

www.malardalen.cci.se

Harting

Harting är en världsledande aktör inom kontaktlösningar för signal, data och kraft. Vi är specialister på utveckling och tillverkning av elektriska och elektroniska kontakter, enhetsanslutningar, nätverkskomponenter, kabelsystem samt olika laddlösningar. Med ett starkt fokus på innovation, kvalitet och hållbarhet tillhandahåller vi produkter, tjänster och lösningar inom bland annat maskineri, transport, automation och energi.

www.harting.com/SE/sv

Headlight AB

Headlight AB är ett privat bolag med cirka 100 anställda som erbjuder IT- och ledningsspecialister, helhetsåtaganden och modern förvaltning inom ett helhetskoncept för digitalisering. Verksamheten utgår från kontor i Örebro, Västerås, Borlänge och Stockholm. Headlights kunder har som regel en regional anknytning men också ett globalt perspektiv där uppdragen ofta utförs i en internationell miljö.

www.headlight.se

Heidenhain Scandinavia AB

HEIDENHAIN – Mätsystem och styrsystem för krävande positioneringsapplikationer

DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH utvecklar och tillverkar linjära givare och vinkelgivare, pulsgivare, digitala lägesindikatorer och NC-styrningar för krävande positioneringsapplikationer. Produkter från HEIDENHAIN används primärt i verktygsmaskiner med hög precision såväl som i fabriker för tillverkning och bearbetning av elektroniska komponenter.

Med vår omfattande erfarenhet och know-how i utvecklingen och tillverkningen av mätsystem och NC-styrningar, lägger vi grunden för automatiseringen av morgondagens fabriker och produktionsmaskiner.

www.heidenhain.se/

Helicon Technologies AB

Helicon Tecnologies (tidigare Trell) är ett mjukvaruutvecklings- och datavetenskapsföretag som specialiserat sig på att lösa utmaningar inom energi och infrastruktur med hjälp av det egenutvecklade ramverket Teron. Oavsett om du vill identifiera nya affärsmöjligheter med hjälp av data, har tekniska utmaningar som behöver lösas, eller vill uppnå fullskalig företagsdigitalisering genom att dra nytta av Teron, så hjälper våra team dig varje steg på vägen.

helicon.ai/

Hello Future

Hello Future är en digital transformationsbyrå som tror på en framtid där företag och innovationer blomstrar även bortom storstäder och startup-kluster. Därför hjälper vi organisationer att bygga upp kunskap och digitala erbjudanden för att själva kunna ta makten över sin framtid.

www.hellofuture.se

Helukabel AB

Helukabel AB är en av Sveriges ledande kabeldistributörer. Företaget erbjuder sina kunder ett omfattande urval anpassade kablar, kablar för automation, kabeltillbehör samt data-, nätverks- och bussteknik och kabelskyddssystem för robotteknik och hanteringssystem. Helukabel AB är ett dotterbolag till Helukabel GmbH. 

www.helukabel.de/se/se/home.html

Hemomatik

Hemomatik tillverkar givare i samarbete med originaltillverkare, främst inom EU. Företaget levererar huvudsakligen inom Skandinavien men har export över hela världen. Hemomatik grundades 1973 och har idag ett av Skandinaviens största givarlager. För Industri 4.0 och Smart Factory har företaget ett brett utbud av induktiva givare med IO-Link som standard.

www.hemomatik.se

Hitachigymnasiet

Hitachigymnasiet startade 1994 som en av Sveriges första friskolor och är idag ett av Sveriges ledande teknikgymnasier. Skolan har under de senaste åren fått utmärkelser såsom Västmanlands och Sveriges bästa UF-skola, stora skolledarpriset, Västerås stads pedagogiska pris gånger två samt Guldäpplet för skolans hållbarhetsarbete.

www.hitachigymnasiet.se

HMS Industrial Networks AB

HMS utvecklar, tillverkar och marknadsför flexibla, innovativa och pålitliga kommunikationslösningar för att koppla samman produktionsutrustning med industriella nätverk. Anybus är en serie produktfamiljer från HMS som idag är världsledande inom industriell nätverksteknologi.

www.hms.se

Horner APG

Horner APG har över 25 års erfarenhet i utveckling och tillverkning av All In One Controllers (PLC, HMI, I/O) för den globala automationsmarknaden. Horner APG har huvudkontor i Indiapolis (USA) och det Europeiska huvudkontoret ligger i Cork (Irland). Horner APG startade 2007 sina aktiviteter i de nordiska länderna med bas i Stockholm.

www.horner-apg.com

Hugo Tillquist AB

Hugo Tillquist AB i Stockholm är ett teknikhandelsbolag som under drygt 100 år försett marknaden med produkter och system för mätning och detektering inom energi- och industriautomation. Hugo Tillquist representerar utvalda specialistföretag från främst Europa och säljer produkterna antingen kundanpassade eller som standardlösningar. Bolaget är indelat i tre affärsområden: Kraftautomation, OEM-maskinbyggare och Processautomation.

www.tillquist.com

Hydraulik- och Pneumatikföreningen

Hydraulik- och Pneumatikföreningen är en intressentförening som verkar för att stärka branschens ställning och medlemsföretagens lönsamhet. Föreningens verksamhet omfattar marknads-, teknik- och statistikfrågor, mässdeltagande, medlemsmöten och seminarier med mera.

www.hpf.se

ICA

ICA is one of the leading retail companies focused on groceries in the Nordic region. ICA has its own logistics and is continuously developing its supply chain. During the recent years, ICA has made major investments in new technology in the supply chain to improve efficiency and ergonomics, making ICA Logistics a highly technical part of the company.

www.ica.se

ifm electronic

ifm electronic är ett av världens ledande givar- och automationsföretag. Vi tillverkar givare anpassade för alla typer av industrier eller mobila applikationer och kostnadseffektiva mjukvaror som möjliggör uppkoppling ända upp till affärssystemen. Med vår mjukvara och IO-Link i sensorerna skickas data till PLC eller Controllers samt enkelt och simultant till andra system. Vi vet behoven och har verktygen för att nå fram till den digitala fabriken med Industri 4.0, Smart Factory och Big Data.

www.ifm.se

Ignite Sweden AB

Ignite Sweden hjälper startups att snabbare växa till stora internationella företag, genom att påskynda verifiering, näringslivssamverkan och ytterst kundfakturering för startup-bolagen. Detta görs genom att matcha innovativa startups med stora företag över Sverige, samt stötta parterna att initiera samarbeten genom coachning och processledning.

www.ignitesweden.org

iHubs Sweden

iHubs Sweden är en nationell samverkansplattform som med smart specialisering vill lyfta regioners styrkeområden. iHubs Sweden arbetar för samverkan inom olika innovationssystem och tillväxtområden. Det är en samverkansplattform med grund i de Vinnväxtmiljöer som byggts upp inom Vinnovas Vinnväxtprogram. Men iHubs Sweden kopplar också upp mot andra noder och hubbar runt om i Sverige.

iHubs Sweden kallar det systeminnovation och systemacceleration.

ihubssweden.se

Incona

Incona tillhandahåller kablar, kontaktdon, antenner, datorer och nätverksutrustning för industri- och fastighetsautomation. Ofta levereras produkter anpassade efter kundens behov. De levererar även fästelement från eget lager för rör- och elinstallatörer.

www.incona.se/

Industriqompetens AB

Industriqompetens Västra Mälardalen AB är verksamma inom bemanning, utbildning och företagsutveckling med fokus på teknikintensiva företag. De förmedlar också statliga utvecklingsmedel och är till exempel involverade i administrationen av det nya ramprogrammet Horizon 2020.

www.industriqompetens.se/Start/30/Startsida

Invest Stockholm

Invest Stockholm ägs av Stockholms stad och har uppdraget att marknadsföra och utveckla Stockholm som etableringsort och besöksdestination utifrån varumärket "Stockholm – The Capital of Scandinavia".

www.stockholmbusinessregion.se

IVA

I 100 år har Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) varit en mötesplats för Sveriges framtid. IVA:s vision är ”Teknologi i mänsklighetens tjänst”. IVA:s övertygelse är att kunskaper om teknik, ekonomi och närliggande vetenskapsområden ger mänskligheten ständigt bättre förutsättningar till ett gott liv. IVA är ett lättillgängligt expertorgan fristående från enskilda intressen, ideologier och partipolitik. IVA tror på och verkar för människans förmåga att bidra positivt till samhället genom teknisk och ekonomisk vetenskap. IVA finansieras genom bidrag från näringslivet, projekt- och statsanslag.

www.iva.se

JR Robot

JR Robot erbjuder tjänster inom robotprogrammering & robotsimulering med bas i Örebro.

www.jrrobot.se/

Kaeser Kompressorer

Kaeser Kompressorer är en av världens största kompressortillverkare med dotterbolag och återförsäljare i över 100 länder. Företagets erfarna expertrådgivare och ingenjörer erbjuder rådgivning och utvecklar individuella, energieffektiva lösningar för alla användningsområden inom tryckluft. Den internationella Kaeser-gruppens globala nätverk gör den samlade kunskapen tillgängligt för alla kunder världen över. Kaeser Kompressorer skapar intelligentare tryckluft genom att kombinera hög teknisk kvalitet med låg energiförbrukning. I Sverige är företaget en ledande aktör och har ett varumärke med ett antal starka kärnvärden – Sigma-profilen, produktkvalitet och energioptimering.

www.kaeser.se

Kanthal

The Kanthal division is part of the business area Sandvik Materials Technology within the Sandvik Group. Kanthal is world-leading in heating technology products and services. ​​Kanthal as a company was founded 1931 and in 1997 it was acquired by Sandvik. In 2017 Sandvik decided to re-launch Kanthal as a brand, with reference to Sandvik: Kanthal – Part of Sandvik Group. We now continue to build on our strong position and at the same time obtain increased leverage by being part of and globally integrated within Sandvik.

www.kanthal.com

Karlskoga Automation

Karlskoga Automation grundades 1994 och slogs samman med Elektrobyrån i Karlskoga 2010. Företaget har en stark laganda och står upp för att lösningarna ska spegla mottot ”när samverkan mellan människa och maskin är som bäst”. Karlskoga Automation erbjuder totala automationslösningar, design, programmering, tillverkning, installation och idrifttagning för kunder inom bland annat läkemedel, industri-, försvar- och energi/vattenrening. De har också egen tillverkning av apparatskåp i egna lokaler. Företaget finns i Karlskoga med ett sälj- och servicekontor i Stockholm.

www.kauto.se

Kistler Nordic AB

Kistler är en global tillverkare av mätteknologi baserad på den piezoelektriska effekten för mätning av tryck, kraft, moment samt acceleration. Vi tillverkar också roterande momentgivare samt linjärenheter med inbyggd kraftmätning.

www.kistler.com/INT/en/

KmK Instrument

KmK Instrument är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med specialistkompetens inom områdena mätteknik, materialprovning och oförstörande provning.

www.kmk-instrument.se

Knightec

Knightec erbjuder specialisttjänster genom hela produktlivscykeln. Produktstrategi, innovation, produktionsanpassad utveckling och realisering. Från idé till en kvalitetssäkrad produkt. Vi arbetar med konceptutveckling, nyutveckling, kundanpassningar, produktionsteknik, leveransprojekt, kostnadsreduktion, tekniska utredningar, simuleringar, certifieringar och dokumentation.

www.knightec.se

Koteko AB

Koteko AB är ett ingenjörsföretag som tillhandahåller ingenjörstjänster och systemleveranser inom området industriell elautomation och elkraftteknik. Kotekot jobbar för långsiktiga kund- och leverantörsrelationer och idag har vi både ramavtal och årslånga kontrakt med våra största kunder. Koteko har även långsiktiga samarbetsformer med utvalda partners.

www.koteko.se

KTR Sverige AB

KTR Sverige AB är att helägt dotterbolag till KTR Kupplungstechnik GmbH. I mer än 50 år har vi utvecklat och tillverkat axelkopplingar för otaliga applikationer och är idag en världsledande aktör inom vårt område. Dagligen jobbar våra lösningar i applikationer såsom transportbanor, monteringslinjer, mobil hydraulik, fleroperationsmaskiner, stenkrossar, fartyg, pumpar och vindkraftverk. I vårt moderna utvecklings-och testcenter skapar vi nya lösningar inom kopplingsteknik samt testar kundunika lösningar. KTR Sverige AB är en säljorganisation med teknisk support och stort lager i Stockholm/Häggvik för alla svenska kunder. Vi är övertygade om att vår närhet, stora tillgänglighet och djupa kunnande gynnar våra kunder på bästa sätt.

www.ktr.com/

Kvadrat

Kvadrat är ett konsultföretag med spetskonsulter inom systemutveckling, digitalisering, informationshantering, ledning, organisations- och verksamhetsutveckling.

www.kvadrat.se

Ledai AB

Ledai erbjuder konsulter och tjänster inom machine learning, datastrategi, data science och blockkedjeteknik. Med mission att ge svenska företag den initiativkraft och förmåga som krävs i en digitaliserad omvärld genom ledarskap, datastrategi och innovation med AI.

ledai.se/

Lernia utbildning

Lernia arbetar med att matcha människors kompetens, talang och potential med Sveriges arbetsgivares behov av arbetskraft. Företaget finns över hela landet och arbetar med individer, företag och organisationer genom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering, relocation, matchning och karriärväxling. Vårt mål är att hjälpa 15 000 personer att hitta ett nytt jobb i år.

www.lernia.se

Leuze electronic Scandinavia

Leuze electronic Scandinavia är ett till 100 % ägt dotterbolag till den tyska Leuze-koncernen. I nästan 50 år har Leuze electronic varit ledande inom utveckling och tillverkning av optiska elektroniska sensorer, identifieringssystem, bildprocessystem, datatransmissionssystem samt optiska elektroniska system för säkerhet på arbetsplatsen och industriell automation.

www.leuze.se

Level21 Management AB

Level21 är ett management konsultföretag som hjälper industriföretag att vara långsiktigt konkurrenskraftiga. Deras kunder använder dem för att effektivisera och utveckla portfölj- och projektstyrning, produktutveckling, produktion, processer och flöden. De skapar hållbara förbättringar och resultat. Level21 är strukturerade, fokuserade, jordnära och snabbrörliga och gör allt för att vässa sina kunders affärer.

www.level21.se

LP Innovation

Utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och system för industriell automation, materialhantering, lager och logistik samt alla typer av specialmaskiner. Norcans modulsystem med aluminiumprofiler, linjärenheter och tillbehör är basen för våra konstruktioner.

www.lpinnovation.se

LÅ-Konsult AB

LÅ-Konsult AB är sedan 1989 ett etablerat automationsföretag med stor erfarenhet och bra resurser för genomförande av automationsprojekt inom tillverkningsindustrin. Vi arbetar med stora så väl som små företag och inom en mängd olika branscher. LÅ-Konsult tillgodoser företagens behov av enstaka eller större serier av apparatskåp med en rationell och flexibel produktion samt korta leveranstider.

www.la-konsult.se

Länsstyrelsen Västmanlands län

Länsstyrelsen har ett brett ansvarsområde. Till detta hör bland annat kunskapsförmedling, samordning och utveckling av olika sakfrågor, men också myndighetsuppgifter. Vi ger tillstånd till olika verksamheter, prövar och utövar tillsyn inom till exempel miljö, fysisk planering och social omvårdnad.

www.lansstyrelsen.se/vastmanland

Magikon

Magikon är ett konsultbolag inom företagsledning, ekonomi och teknikutveckling. Magikon tar styrelseuppdrag, fungerar som mentor och bollplank, gör utredningar och tekniska utvärderingar samt ger strategisk, teknisk och ekonomisk rådgivning. Magikon har långvarig erfarenhet från både privata företag och offentlig förvaltning med inriktning mot teknikutveckling och marknadsföring, utbildning samt verksamhetsledning och ekonomistyrning.

Manomotion

Manomotion utvecklar AI-lösningar för industriell säkerhet med fokus på att följa och övervaka kropps- och handrörelser i riskzoner. Via en valfri kamera digitaliserar vi hela den mänskliga kroppen till en fjärrkontroll som kan styra maskiner eller få dem att agera utifrån mänsklig aktivitet. Några exempel är att varna eller stänga av när en hand kommer för nära ett farligt område, eller genom gester styra en maskin eller robotarm från valfri plats. Vi har färdiga kit som kan användas för tester i den egna produktionen. Vi arbetar även med AR/VR, där vi möjliggör styrning av virtuella objekt med hjälp av händerna. En mobiltelefon är allt som behövs och utbildning, träning, simulering och samarbete på avstånd är därmed nära till hands.

manomotion.com

Mattias Lindh Automation

Mattias Lindh Automation arbetar med industriella nätverk och bussystem. EMC-analys i industriella nätverk, felsökning och permanent övervakning, utbildning och konsultation. Företaget är återförsäljare för Indu-Sol GmbH i Sverige och Danmark.

lindhautomation.com/

Mavenoid

c[○┬●]כ

Hi, I’m Mavenoid. I can help troubleshoot your machine. We help companies automate the hardest part of customer service – technical problem solving – through an AI-powered virtual agent. From dishwashers and mobile phones to trucks and cranes, we empower people to fix things that stop working.

www.mavenoid.com

Micro-Epsilon Sensotest AB

Micro-Epsilon är en av världens ledande sensortillverkare som erbjuder pålitliga och högpresterande lösningar för mätning eller inspektion med hög precision. Sortimentet omfattar sensorer för mätning av avstånd och position, IR-sensorer för temperaturmätning och färgdetektering samt system för måttmätning och defektdetektering. Innovativa produkter utvecklas genom intensiva forsknings- och utvecklingsprocesser, där kompetens och ett brett nätverk av samarbetspartners är avgörande.

www.micro-epsilon.se

Millcroft AB

Millcroft AB erbjuder tjänster inom industridesign till företag och innovatörer. Företaget arbetar med hela processen från det första idéstadiet till marknadsföring och använder kreativa metoder för att hitta ovanliga lösningar, minska tillverkningskostnaden och inta en unik marknadsposition. Designmetodiken tillämpas på både produkt- och tjänstedesign och innefattar marknadsundersökningar, analyser, tester, skisser, CAD, modeller och prototyper.

www.millcroft.se

Miltronic

Miltronic med huvudkontor och logistikcenter i Nyköping är ett helägt dotterbolag till Lapp Group och utgör koncernens försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden. Miltronics viktigaste produktområden är specialkabel, automationsprodukter, förskruvningar, kontaktdon, kapslingar, skyddsslang, kabelsläpkedjor, spiralkabel och märkning. Egna säljare och kunniga produktchefer står till förfogande för att ge support och kunna leverera de bästa lösningarna till företagets kunder.

www.miltronic.se

Mindflower

Bolaget besitter en fantastisk IT-kompetens och grundades 2021 när Nebu, Softgear och Jalysi Group gick samman och blev Mindflower. Tillsammans digitaliserar vi verkligheten utan begränsningar. Med olika innovativa tekniker och angreppssätt kan MIndflower skapa unika och kreativa upplevelser för kundens olika målgrupper att interagera med. Verktygen kan vara 3d, Augmented Reality, animering, illustration och gränssnitt för insamling av data. Omvärlden ställer höga krav på flexibilitet och snabbrörlighet. Vidare hjälper Mindflower till att tänka stort och nytt. Genom effektiva integrationer mellan affärssystem, PIM och e-handel skapar vi kraftfulla, skräddarsydda e-handelslösningar enligt dina strategiska mål och ambitionsnivå. Med teknikval som low-code och kreativa lösningar inom områden som Internet of Things, AR och AI, driver vi hållbar digitalisering som skapar långsiktiga värden för människor, organisationer och samhällen.

Mindflowers affärsområden är:
  • Applikationsutveckling
  • Visualisering
  • E-handel
  • Digitalisering och hållbarhet
  • IT-nära verksamhetsstyrning

 

mindflower.se/

Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric satsar på en egen automationsverksamhet i Sverige och säljer nu samtliga automationsprodukter här – styrsystem, motordrifter och rörelsestyrning, CNC, operatörsgränssnitt, scada-system, robotar och lågspänningsprodukter. Företagets fokus ligger på maskinbyggare och slutkunder.

www.mitsubishielectric.se

Mobilaris Industrial Solutions

Mobilaris Industrial Solutions erbjuder lösningar som kopplar samman människor, maskiner och system på industriella siter för att förbättra koordination, produktivitet och säkerhet. Våra teknologi-agnostiska lösningar skapar transparens och ger människor — med olika roller och ansvar — insikt i verksamheten, kontroll över situationer och händelseförlopp, och möjligheten att fatta korrekta beslut snabbt. Vi tror på allas rätt till en säker arbetsplats, och tillsammans med våra kunder och partners skapar vi framtidens industriella siter.

mobilarisindustrialsolutions.se

Motion Control

Motion Control AB develops and designs electronics and embedded software (firmware). The work field is within analog, digital and power electronics; embedded systems; industrial electronics; sensors and sensor systems; wireless communication; prototype. Our customers are mainly industrial companies in Automation and Power industry in Mälardalen region.

www.motioncontrol.se

Mälardalens universitet

Mälardalens universitet (MDU) är Sveriges nyaste universitet och har campus i Eskilstuna och Västerås. Drygt 20 000 studenter läser kurser och program inom design och kommunikation, ekonomi, hälsa, utbildning, teknik, klassisk musik och opera. Här bedrivs forskning inom alla utbildningsområden och har internationellt framstående forskning inom framtidens energi och inbyggda system. Med ett nära samarbete med näringsliv och offentlig sektor, kan MDU bidra till att människor mår bättre och jorden håller längre.

www.mdu.se

Mälarenergi

I mer än 150 år har Mälarenergi arbetat för att erbjuda människor och företag i Mälardalen hållbar, prisvärd och trygg infraservice i form av energi, vatten, IT-kommunikation samt tjänster och service – dygnet runt, året om. Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad.

www.malarenergi.se

Nationellt nätverk för Byggautomation

Nationellt nätverk för Byggautomation verkar för ökad automation och robotisering inom samhällsbyggnadssektorn. Genom våra medlemmar skapar vi förutsättningar för nationellt samarbete och kunskapsutbyte. Nätverket är unikt inom samhällsbyggnadssektorn då det sammanför kompetens, kunskap och drivkrafter inom fältet byggautomation. Målsättningen är att tillsammans skapa nytta för branschen på både kort och lång sikt. Vi tillhandahåller bl.a. plattformar för samarbete, mötesplatser för kunskapsutbyte, omvärldsbevakning, marknadsutveckling samt koordinering och samarbete av framtida testbäddar.

byggautomation.nu/

Nexus

Om Nexus Group - Svenskägda Nexus Group är ett innovativt och snabbväxande produktbolag som utvecklar identitets- och säkerhetslösningar för fysisk och digital access. Säkerhetslösningar för sakernas internet (internet of things, IoT) är också en viktig del av vår produktportfölj.

www.nexusgroup.com

Nodd AB

Nodd visualiserar processer, företeelser och förlopp inom både idrott och industri. Företaget skapar nya skriftspråk och symbolssystem, med målet att göra för förståelsen av processer vad noter har gjort för musiken. Det Västerås-baserade, innovativa, Create-bolaget arbetar på konsultbasis mot både små och stora kunder som vill korta inlärningstider, öka överskådligheten och utveckla sina processer.

www.nodd.se

Novotek

Novotek planerar, styr, reglerar, övervakar, analyserar och optimerar dina produktionsprocesser. Novotek arbetar inom områden som sträcker sig från tillverkande industri, över allmännyttiga produktionsanläggningar som VA och energi, till avancerad petrokemisk och tung processindustri.

www.novotek.com

Ny Teknik Automation

Ny Teknik är störst i Sverige på nyheter om teknik och riktar sig till Sveriges ingenjörer, beslutsfattare och andra teknikintresserade. Åtta gånger om året kommer bilagan Automation med de senaste nyheterna från industrin, om automation och digitalisering. Automationsnyheterna finns även på sajten och i ett digitalt nyhetsbrev.

www.nyteknik.se/automation

Nyköpings kommun

Näringslivet i Nyköpings kommun är typiskt för svenska residensstäder, med en stor offentlig sektor, en stor privat service- och tjänstesektor och en liten andel tillverkande industri. I kommunen finns cirka 5 000 registrerade företag, varav 80 företag fler än 25 anställda och 30 har fler än 50 anställda.

www.nykoping.se

Odense Robotics

Odense Robotics is Denmark's national robot and drone cluster. Learn more about cluster's vision and mission - and why the cluster can play a central role in accelerating innovation and driving sustainable development amongst robot, automation and drone companies across Denmark.

www.odenserobotics.dk/

Omron

Omron grundades 1933 i Japan och är idag världsledande inom industriell automation. Sedan starten 1933 har Omron tillhandahållit innovativa lösningar och avancerad teknik till industrin. Omron Group har nu cirka 39 000 medarbetare över hela världen och en omsättning på 6 miljarder euro. Vi har kombinerat våra nyaste produkter på sätt som bättre motsvarar dina behov. Våra produkter utgör nya lösningar på krävande automationsuppgifter och vi delar dem med dig under vår satsning på att främja maskinutveckling och en högre prestandanivå. Låt vår erfarenhet och framgång hjälpa dig att hitta rätt lösning för dina automationsbehov.

www.omron.se

Packbridge

Packbridge är ett internationellt förpacknings- och logistikkluster 2010. De är ett snabbt växande nätverk för förpackningsindustrin och alla dess intressenter – kunder, leverantörer, forskare och innovatörer. Idén med Packbridge är att skapa en mötesplats som naturligt kopplar samman industri med akademi, forskning med kommersiell tillämpning, och – kanske viktigast – människor med människor.

www.packbridge.se

Penny AB

Penny har sedan 2005 varit delaktigt i utvecklingen av teknologier kring Mixed Reality och glasögon för Augmented Reality. 2009 släpptes företagets första see through-glasögon och idag serietillverkas produkterna i Sverige. Företaget utmanar traditionella sätt för användare att interagera och kommunicera med hjälp av Augmented Reality.

www.penny.se

Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs förser svensk industri med nya produkter och lösningar för processautomation och fabriksautomation. Företaget har ett brett sortimenten av industrianpassade sensorer, givare, interface och fältbussutrustning. Huvudkontoret finns i Kungälv.

www.pepperl-fuchs.se

PerceptiLabs

PerceptiLabs är ett Deep Learning-företag som utvecklar mjukvaran QuantumNet med visionen att demokratisera artificiell intelligens. Genom att ta bort behovet av programmering och den djupa matematiska kunskapen, gör QuantumNet det mycket enklare och mer effektivt att skapa och förstå AI-modeller. Programmeringen ersätts med en enkel drag & drop-funktion av byggblock, där användaren till exempel kan gå in i varje block och se hur AI-modellen lär sig i realtid.

www.perceptilabs.com

Pfizer AB

Pfizer är ett av världens största läkemedelsföretag, och vår stora drivkraft är att hjälpa människor till ett friskare och längre liv. Det gör vi genom att forska fram och tillverka nya läkemedel. Pfizer är idag den största leverantören av medicinska behandlingar i Sverige. Med över 140 läkemedel och vacciner hjälper vi patienter i alla skeden av livet, både genom att förebygga sjukdom genom vaccination och genom att behandla allt från örsprång till hjärt-kärlsjukdom och cancer.

www.pfizer.se

PiiA – Processindustriell IT och Automation

Industrin behöver bli smartare, mer resurseffektiv och arbeta med nya metoder och verktyg. Det kräver både ny teknik anpassad efter industrins behov och ny kompetens hos personalen. PiiA finns till för att driva omställningen och som en opartisk instans se till att testa nya metoder för att hitta nya best practice när det kommer till digitalisering av industrin.

sip-piia.se

Plushögskolan

Plushögskolan bedriver utbildning i samarbete med företag och organisationer, inom bland annat teknik, IT, konstruktion, marknadsföring, försäljning och ekonomi. Företaget är en av Sveriges största privata anordnare av yrkeshögskoleutbildningar med över 300 utbildare runt om i landet.

www.plushogskolan.se

Power Automation

Power Automation är ett tekniskt säljbolag till E. Dold & Söhne KG som utvecklar och tillverkar standard- och kundanpassade automationsprodukter inom styrning, övervakning och maskinsäkerhet. Kunderna finns bland annat inom maskinbyggnation, sågverks-, stål-, återvinnings-, pappers-, kraft- och massaindustrin samt järnväg.

www.powerautomation.se

Prevas

Prevas has provided innovative solutions which improve our customers profitability for more than 20 years. Prevas has, by applying our knowledge of industrial requirements, in more than 1 000 project deliveries, reduced cost, raised quality and strengthened the trademark value for our industrial customers.

www.prevas.com

PrimeKey Solutions AB

PrimeKey Solutions AB är en av de världsledande leverantörerna inom IT-säkerhetssegmentet Public Key Infrastructure (PKI). Med enkla ord kan PKI beskrivas som ett sätt att säkerställa identiteten på personer eller enheter, att veta att information som skickas från denna är korrekt och okorrumperad samt att avgöra vad respektive person/enhet har rättighet att göra. Tekniken har otaliga användningsområden och återfinns idag bland annat i IoT-enheter, digitala ID, pass, digitala signaturer, smarta bilar mm. PrimeKey Solutions har huvudkontor i Solna och produkter som används av företag och myndigheter på global basis.

www.primekey.se

PROCAD Systems AB

PROCAD Systems AB utvecklar sedan 1985 en av Sveriges ledande elapplikationer, en programfamilj som heter ELPROCAD. Programmen effektiviserar din elkonstruktion väsentligt och utgör också en ny plattform där du kan växa vidare i din egen automations-/elinstallationsgrad. Programmen säljs i hela norden och runt om i världen. PROCAD Systems AB tillhandahåller support på programmen, mot kunder och återförsäljare. Naturligtvis har vi utbildning på programmen, både i egna lokaler eller ute hos kund. Vi har vårt kontor på Tunbytorp i Västerås.

www.elprocad.com

Processus

Processus är ett konsultbolag med verksamhet inom läkemedels-, livsmedels-, industri- samt energibranschen. Företaget erbjuder skräddarsydda helhetsåtagande och specialisttjänster med stort kunnande inom projektledning, processdesign, automation och industriell IT.

www.processus.se

Promantec AB

Promantec AB är ett konsultföretag inom området fastighetsteknik. Namnet Promantec är en förkortning av engelskans motsvarighet till projekt, förvaltning och teknik, vilket symboliserar våra verksamhetsområden, dvs att verka i projekt och som stöd till fastighetsägare/förvaltningar inom grenarna fastighetsautomation/fastighetsteknik/energi.

promantec.se

Qtagg

Qtagg är ett marin miljöteknikföretag som minimerar bränsleförbrukningen för fartyg genom att tillhandahålla automatiserade system för framdrivningskontroll. Systemet optimerar varje resa med hjälp av AI för bränslebesparingar och ankomst i tid med önskad CII-klassificering. Kapten och operatör kan utföra sina prioriteringar och optimera bränsleekonomin, minska utsläppen och komma i tid, varje gång.

qtagg.com

Quintus Technologies AB

Quintus Technologies är specialiserat på design, tillverkning, installation och support av högtryckssystem för plåt och förtätning av avancerade material och kritiska industrikomponenter. Vi är världsledande inom högtrycksteknologi och vi har levererat över 1 800 system till kunder över hela världen inom industrier som flyg, bil, energi och medicinska implantat. Vi har huvudkontor i Sverige, härstammar från det svenska företaget ABB och ingår i Kobelco-koncernen.

www.quintustechnologies.com

RealTest

RealTest har som affärsidé att erbjuda kvalificerade tjänster och helhetsåtaganden inom industriella mät och testsystem. RealTest skall också kunna erbjuda erfarna konsulter, som avlastar och förstärker våra kunders utvecklingsprojekt.

www.realtest.se

Recab AB

Recab är ett skandinavisk specialistbolag som levererar innovativa lösningar inom bland annat sensorer, industriell kommunikation och skräddarsydda datorsystem. Lösningar som är konstruerade för att fungera dygnet runt och i de mest extrema miljöer under, på och ovan jord.

www.recab.se

Regal Components AB

Regal Components AB grundades i sin nuvarande form i Uppsala 1992 och har vuxit till ett av norra Europas ledande företag inom positionskontroll och drivteknik. Företaget erbjuder automationskomponenter till industriföretag i Norden med målsättningen att skapa långsiktiga relationer och strävar efter att alltid ligga i frontlinjen gällande ny teknologi samt leverera rätt kvalitet vid rätt tidpunkt. Genom lång erfarenhet och ett brett applikationskunnande möjliggör vi ett nära samarbete med kunden när det gäller produktutveckling och produktivitetsförbättringar. Givetvis är Regal ISO 9001:2008-certifierade, liksom deras huvudleverantörer. Läs mer på www.regal.se.

www.regal.se

Region Västmanland

Regionens huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik, regional utveckling samt miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

region@regionvastmanland.se

Rejlers Ingenjörer AB

Rejlers är en nordisk koncern som erbjuder tekniska konsulttjänster inom elteknik, energi, mekanik, automation, elektronik, IT och telekom. Deras kunder finns inom marknaderna industri, infrastruktur, energi samt bygg och fastighet. Idag finns Rejlers i Sverige, Finland, Norge och Estland, men de ser hela Norden och Baltikum som sin tillväxtmarknad.

www.rejlers.se

Reqiro

Reqiro är ett konsultbolag med stor kompetens och erfarenhet från projekt och verksamheter inom energi, industri och infrastruktur. Bolaget har varit verksamt sedan år 2000 och är representerade hos stora och små företag över hela Sverige med fokus på Mälardalen och Stockholm.

www.reqiro.se

RISE SICS Västerås AB

RISE SICS Västerås consists of a flexible group of researchers with a very strong knowledge in several areas including; embedded systems, the future of internet and services, industrial efficiency, optimisation, systems and software engineering, future energy, innovation and product realisation. SICS is part of RISE (Research institutes of Sweden).

www.sics.se

Robot System Products

Robot System Products (RSP) utvecklar, tillverkar och säljer kringutrustning till industrirobotar. RSP har ett flertal unika produkter såsom verktygsväxlare och svivlar och kan erbjuda helhetslösningar för de flesta robotinstallationer. Deras produkter ökar robotarnas flexibilitet, säkerhet och effektivitet. RSP är ett globalt företag och finns representerade i över 20 länder genom dotterbolag och säljagenter, med huvudkontor i Västerås.

www.robotsystemproducts.com/sv/

Robotdalen

Robotdalen har en unik kompetens och gedigen erfarenhet inom robot- och applikationsutveckling. De skapar innovativa lösningar inom välfärdsteknologi, industri, såväl som inom nya användningsområden. Verksamheten bedrivs i våra två testcenter, Robot Application Center (RAC) i Eskilstuna och Collaborative Robot Test Center (CRTC) i Västerås.

www.robotdalen.se

Robotmäklarna

Robotmäklarna köper och säljer begagnade ABB Robotar med affärsidé är att hjälpa små och medelstora företag att skapa möjlighet att kunna robotisera företaget, med inte allt för höga kostnader. Ett bra val för automationsföretag när prisvärt alternativ önskas.

www.robotmaklarna.se/

Rockwell Automation

Rockwell Automation erbjuder heltäckande lösningar för industriell automation. Förutom egna lösningar och global support samarbetar företaget med ett stort internationellt nätverk av externa experter. Det svenska huvudkontoret ligger i Lund.

www.rockwellautomation.se

Roima Sweden

Roima was established in 2014 to answer to the boosting and development needs of the Finnish manufacturing industry. The Roima brand was created on the foundations of five cutting-edge companies to serve as the trusted profitability partner of both big and small industrial companies.

The name Roima comes from the words ROI Machine; we challenge ourselves every day to increase the productivity and profitability of our customers. Our innovativeness and expansionary drive were awarded in 2016, as the Red Herring media house chose Roima as one of the most promising technology companies in the world – as the only Finnish company in our field. Year 2017 Roima was ranked 16th in Deloitte Technology Fast 50 Finland list.

Roima is growing strongly. Our customers include numerous successful companies in the technology and food and beverage industries, such as Atria, Beneq, Metso, Patria, Valio, Suomen Transval, Valmet Automotive, and many more.

Based in Finland, Sweden and in the Netherlands, Roima’s employees are experts in the areas of product managementmachine visionenterprise resource planningoperations management and intralogistics. The company’s ownership is divided between Intera Partners and the management and key personnel.

Rolf Lindström Digital Coach

Erbjuder tjänster för att förbättra företags digitala närvaro inom kommunikationsstrategi, leadarcoaching och social selling.

rolflindstrom.com

Sammes Stiftelse

Sammes Stiftelse främjar unga Skellefteåbors intresse för företagande. Stiftelsen delar ut stipendier som ger möjlighet att utveckla egna idéer, idéer som hämtats från företag eller för att förbereda för övertagande av befintliga företag. Stiftelsen främjar också vetenskaplig forskning och utbildning på högskolenivå som bedrivs i Skellefteå kommun.

sammesstiftelse.se

Sandbacka Science Park

Sandbacka Science Park i Sandviken i samarbete med Region Gävleborg har rollen som regional innovationsnod.  Med fokus på industriell IT och gamification, energieffektivisering, materialteknologi och hållbar produktion kommer Sandbacka Science Park att stärka arbetet inom flera områden i den regionala strategin för smart specialisering.

www.sandbackapark.se

Sandvik Machining Solutions AB

Sandvik har väletablerad expertis i hela värdekedjan för additiv tillverkning. Från idé till serieproduktion. Oavsett dina behov är vi din perfekta partner för specialistråd, tillverkningstjänster och pulverleveranser. Vi tar dig igenom en trefasprocess: Planera. Skriv ut. Förfina – för att säkerställa att du får ut det bästa av den additiva tillverkningen.

www.additive.sandvik/en/

Scanautomatic och Processteknik

Scanautomatic och ProcessTeknik är den stora mötesplatsen för industri- och processautomation och processteknisk utrustning. Mässan vänder sig till all tillverkande industri och går vartannat år (jämna år) på Svenska Mässan i Göteborg.

www.svenskamassan.se/sites/scanautomatic-processteknik

Scania

Scania är en ledande tillverkare av tunga lastbilar, bussar och industri- och marinmotorer. Dessutom tillhandahåller företaget ett stort utbud av tjänstrelaterade produkter och finansiella tjänster.

www.scania.se

SCG Nordic

Vi är ett tjänsteföretag med fokus på inköpsprocessen som brinner för att hjälpa våra kunder att nå ökad konkurrentkraft. Oavsett om du behöver en global inköpschef med uppdrag att rationalisera inköpsprocessen eller en inköpare som med noggrannhet och effektivitet löser det dagliga arbetet så är vi din leverantör.

www.scgnordic.se

Schneider Electric

Schneider Electric är ett globalt företag som erbjuder produkter, system och tjänster inom industriell automation, fastighetsautomation, eldistribution, elinstallation, avbrottsfri kraft och energieffektivisering.

www.schneider-electric.com

SEIIA

Svensk industri lider idag av att vi definierar samma sak olika och det gör att våra IT-system inte kan utbyta data automatiskt. Med ett industriellt och internationellt referensdata skulle våra anläggningsintensiva industriföretag kunna etablera gränssnitt som säkerställde datautbyte med hög automatiseringsgrad i alla delar i livscykeln. Swedish Industrial Interoperability Association - SEIIA stödjer detta både nationellt och internationellt genom adoption och implementation av standarder och koncept inom Industriell Interoperabilitet.

seiia.se

Sejfo

Sejfo levererar automations- och it-lösningar till kunder inom fordons-, energi- och läkemedelsindustrin. Bolaget är helt format efter kundernas behov, med personal som har ägnat i stort sett hela sin yrkesverksamma karriär åt produktionsteknik och automation. Här finns alltifrån kreativa uppfinnare till kvalificerade maskinbyggare och strukturerade projektledare, vilket gör att Sejfo alltid kan leverera avancerad specialutrustning till rätt pris i rätt tid.

www.sejfo.se

Semantix

Med bas i Norden, och en global räckvidd, erbjuder Semantix helhetslösningar inom allt från översättning, tolktjänster, redigering och copywriting till avancerade AI-tjänster. Kort sagt, kombinerar Semantix sin expertkunskap med smarta tekniska lösningar för att hjälpa dig att nå ut och engagera på alla språk.

www.semantix.com

SEW-Eurodrive

Totalt ägnar sig över 14 000 SEW-medarbetare över hela världen åt att lösa uppgifter och optimera processer. Företaget erbjuder bland annat bygglådesystem av växelmotorer, styr- och reglerteknik, programvara och service, samt tillbehör.

www.sew-eurodrive.se

SICK

SICK flyttar fram hela branschen inom områden som spänner från tillverkningsautomation via logistikautomation till processautomation. Som teknik- och marknadsledande företag är SICK, med sensorerintelligens och applikationslösningar den perfekta basen för säker och effektiv styrning av processer, till skydd för människor mot olyckor och för att undvika att skada miljön. Företaget grundades 1946 och representeras av över 50 dotterbolag och delägda bolag samt av ett flertal agenturer jorden runt.

www.sick.com/se/sv/

Siemens AB

Vi erbjuder produkter, och lösningar samt engineering och service inom områdena IT och kommunikation, industriautomation, byggnadsautomation, säkerhetssystem, medicinteknik, energiteknik och trafikteknik.

www.siemens.se

Sigholm Development

Sigholm är samarbetspartnern för företag och aktörer som vill förverkliga sina idéer och nå längre. Tillsammans tar vi fram strukturen, metoderna och verktygen för att ni ska lyckas. Vi strävar alltid efter att lösningarna ska passa både människorna och affären i er verksamhet.
www.sigholm.se

Sigma Industry East North AB

Sigmakoncernen omfattar idag flera företag som möter marknaden individuellt men med samma målsättning - att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. Koncernen består av ledande teknikkonsultföretag med spetskompetens samt innovativa företag som utvecklar framtidens teknik inom AI, IIOT och trådlös kommunikation.

www.sigma.se

Simplex Motion

Simplex Motion's smart integrated servomotor offers a powerful motion control capability at the same time as its weight and size is only up to half of other integrated motors on the market. By utilizing a patented sensor technology, Simplex Motion integrated servomotors are compact, high performance and a complete servomotor system.

simplexmotion.com

SIS

SIS, Swedish Standards Institute, är en del av det europeiska och globala nätverk som utarbetar internationella standarder. Genom att delta i standardiseringsarbetet kan svenska företag och organisationer påverka utformningen av standarder inom sin marknad. Standarder befrämjar handel över gränser och bidrar till att processer och produkter blir säkrare. SIS utarbetar standarder inom de flesta områden, till exempel för verkstadsindustrin (maskiner, verktyg, automation, maskinsäkerhet), fordonsindustrin och transportfrågor, metalliska material och andra material, bygg och anläggning men även lednings-/managementsystem, miljö och säkerhet. SIS samarbetar även med Automation Region, vars representant är ordförande inom SIS/TK 279 industriell automation. Läs mer om verksamheten på www.sis.se.
www.sis.se

Skellefteå kommun

Skellefteå ska kännetecknas av ett expansivt, kreativt och branschledande näringsliv och en bred och växande arbetsmarknad, där nya företag och verksamheter etableras och där befintliga växer. Näringslivskontorets uppdrag är att stötta den utvecklingen och stimulera både bredd och spets i ett näringsliv som redan andas innovation. Då du som företagare behöver information eller hjälp av kommunen är Näringslivskontoret din naturliga kontakt.

skelleftea.se/platsen/naringsliv/naringsliv/kontakt

Smidja

Smidja är ett nätverkande konsultbolag som arbetar med konstruktion, drift och projektledning inom el, elektronik och IT. Företaget arbetar med några av de största industribolagen i Sverige. Smidjas kompetens vilar på en stabil grund med branschöverskridande kunskaper samt ett välutvecklat nätverk

www.smidja.se

Softgear

Med djup affärsförståelse levererar Softgear strategi, affärsutveckling och lösningsförslag för att nå affärs-, verksamhets- och kommunikationsmål. Vi förstår att vår teknik används av människor. För oss har inte tekniken något självändamål utan finns där bara om den stödjer er i processen att nå era mål. Hos Softgear möter du en sammansvetsad enhet bestående av affärsutvecklare, strateger och några av de mest erfarna koncept- och webbutvecklarna inom e-handel, säljstöd, appar, e-tjänster och andra IT-stöd.

www.softgear.se

Sogeti

Sogeti Sverige, en del av Capgemini-koncernen, med 21 kontor och 1 300 medarbetare i Sverige, skapar affärsvärde med teknologi för organisationer som behöver införa innovation snabbt och som vill ha en lokal partner med global skalbarhet. Med en hands-on-kultur och närhet till kunderna, implementerar Sogeti lösningar som hjälper organisationer att arbeta snabbare, bättre och smartare.

Genom att kombinera agilitet och snabb implementation via en DevOps-ansats, levererar Sogeti innovativa lösningar inom test- och kvalitetssäkring, molnet och systemutveckling, förstärkta av AI, data och automation.

www.sogeti.se

Sparbanken Rekarne

Vi vill verka som en positiv kraft i Eskilstuna och Strängnäs kommuner. Det är både en del i vår affärsidé och en del av våra historiska grundtankar. Därför tar vi en aktiv del i samhället, både på egen hand och i samverkan med Sparbanksstiftelsen Rekarne som äger 50 procent av banken. Vårt sociala ansvarstagande är tydligt genom att banken och stiftelsen sedan 1996 tillsammans har investerat över 250 miljoner kronor på lokal utveckling.

www.sparbankenrekarne.se/

SSP North

SSP North AB utvecklar det unika konceptet Simplifier safe-PLC som kan kommunicera säkert trådlöst. Simplifier är grunden för att erbjuda en helhetslösning inom maskinsäkerhet inklusive aluminiumstaket. Med lång erfarenhet och ett globalt nätverk utvecklar vi framtidens maskinsäkerhet.

www.sspnorth.com

Strainlabs

Strainlabs har utvecklat en patenterad sensor som används i standardiserade skruvar i syfte att mäta förspänningen i skruvförband över tid. Med hjälp av radiokommunikation skickas data trådlöst från skruv till en gateway som via WiFi, 4G LTE eller Ethernet laddar upp skruvdatan till en molnbaserad analysmjukvara. Här omvandlas all data till användarvänlig information om aktuell status på varje individuell skruv. Världens första uppkopplade skruvar som använder IoT för att avsevärt förbättra och förenkla underhållet för dagens och framtidens industri.

strainlabs.com

Stream Analyze

Stream Analyze tillhandahåller en mjukvaruplattform som möjliggör AI på vilken apparat eller maskin som helst, befintliga eller framtida. Mjukvaran kräver inga djupa programmeringskunskaper, utan är utvecklad för ingenjörer och analytiker med domänkunskap om maskinerna eller apparaterna den sitter på.

www.streamanalyze.com

Strängnäs Business Park

Välkommen till Strängnäs Business Park – mötesplatsen, motorn och mäklaren för företagsutveckling och entreprenörskap i Strängnäs kommun och Stockholmsregionen. Vi sammanför företagsledare och entreprenörer med näringslivsaktörer och nätverk som erbjuder olika typer av rådgivning, affärsutveckling och finansiering. Till vår kreativa miljö vänder sig såväl etablerade företag, nystartsbolag samt tjänstemän för att nätverka och utveckla verksamheter. Här finns Start-up office till nystartsbolag, inspirerande faciliteter för olika typer av mötesforum samt innovationsledare och förändringsledare på plats. Strängnäs Business Park tillhör näringslivskontoret, Strängnäs kommun.

www.strangnasbusinesspark.se

Sustainable Business Mälardalen

Visionen är att SBM ska vara en välkänd inspiratör och drivkraft för hållbar tillväxt. SBM bildades under 2006 och hjälper näringslivet att skapa hållbara affärer. Organisationen har arrangerat en serie seminarier och inspirationsträffar på teman som ”Vindkraftens underleverantörer” och ”Den nya kemikalielagstiftningen REACH”.

www.susbiz.se

Svensk Automation

Svensk Automation är en branschförening som verkar för att stärka och synliggöra svensk automationsindustri. Inom tre sektioner – process, industri och fastighet – samlar föreningen sina medlemsföretag och driver gemensamma frågor. Svensk Automation erbjuder ett professionellt nätverk och är också en kanal för kontakter med myndigheter samt företag och organisationer i andra branscher.

www.svenskautomation.se

Sveriges Ingenjörer Västmanland

Sveriges Ingenjörer har 20 distrikt. Distrikt Västmanland arbetar ideellt med en vision att vara en nära, kunnig och naturliga kontakt för våra 4 500 medlemmar. Vi fungerar som ett lokalt nätverk och är en länk för medlemmar till den centrala verksamheten. Sveriges Ingenjörers inriktning är att skapa mervärden för medlemmarna. Styrelsen skapar forum för erfarenhetsutbyte, deltar i det regionala opinionsarbetet, samordnar nätverk och är ett nav i samhällspolitiska frågor regionalt. Distrikten bedriver ingen förhandlingsverksamhet och är inte motpart till arbetsgivare.

www.sverigesingenjorer.se/Om-forbundet/Distrikt/Vastmanland

Sweco

Sweco samlar experter för att lösa vår tids stora samhällsutmaningar – en uppgift som är mer relevant, utmanande och inspirerande än någonsin tidigare. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 20 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara.

www.sweco.se

Swedish Incubators & Science Parks

Swedish Incubators & Science Parks (SISP) är den svenska branschföreningen för Sveriges inkubatorer och Science Parks. SISP har 61 medlemmar över hela Sverige som tillsammans har över 5000 företag med drygt 70 000 sysselsatta. Fokus ligger på kunskapsbaserade, tillväxtorienterade företag och medlemmarna driver tillsammans ca 80 fysiska mötesplatser, erbjuder operativ affärsutveckling, driver eller samverkar ofta med kluster samt har Triple Helix-förankring. Flera medlemmar driver också affärsängelnätverk och såddkapitalfonder för investeringar i tidiga skeenden i tillväxtbolags uppbyggnad. Medlemmarnas verksamheter bidrar till näringslivsförnyelse, tillväxt och fler kunskapsintensiva arbetstillfällen.

www.sisp.se

SynerLeap

SynerLeap är ABB:s globala tillväxthubb som arbetar för att hjälpa startupbolag att accelerera och expandera på en global marknad. SynerLeap öppnar upp för investeringar och erbjuder medlemmarna mentorskap samt en unik tillgång till ABB:s nätverk, kunder och teknik inom automation, robotik och energi. Fler än 80 företag är anslutna till SynerLeap och sedan september 2020 är Automation Region en av tillväxthubbens strategiska samarbetspartner. SynerLeap är beläget i hjärtat av ABB:s huvudkontor Ottar i Västerås, Sverige.

www.synerleap.com

SÖE Konsult AB

SÖE Konsult AB är din partner inom automationslösningar både inom industri och fastighet. Med kunskap inom både IT och industriellautomation erbjuds hjälp med hela automationskedjan från sensor till affärssystem.

webport.se/partners/soe-konsult-ab/

TechSeed

TechSeed är en grupp av nischade teknikföretag, där varje företag siktar på att bli topp tre inom sitt område. Tillsammans bygger vi en unik värdekedja där vi strävar efter att vara Nordens ledande aktör inom intelligent edge-teknologi.

www.techseed.se

Tecpoint AB

Ett svenskt konsultbolag som tillhandahåller kvalificerade R&D-tjänster inom AI och bildbehandling för industriella tillämpningar. Företaget är experter på Machine Learning, Computer Vision, Augmented Reality, sensorer, IoT och autonoma system. Bolaget har funnits sedan 2006 och arbetar med kunder i Sverige, Norden samt delar av Västeuropa.

tecpoint.se/

Teknikcollege Mälardalen

Teknikcollege är Industrirådets kvalitetsstämpel, där företag samverkar med kommuner och utbildningsanordnare kring teknik- och industriutbildningar för att få fram fler elever med den kompetens som teknikindustrin efterfrågar idag och i framtiden. Teknikcollege Mälardalen erbjuder Teknikprogrammet, Industritekniska programmet samt El- och energiprogrammet.

www.teknikcollegemalardalen.se

Termisk Systemteknik

Termisk Systemteknik utvecklar och säljer kvalificerade system, produkter och tjänster inom IR-teknik och värmeöverföring. Vi är återförsäljare av FLIRs alla värmekameror inom termografi. Medarbetarna har en omfattande bakgrund från IR-forskning och svarar gärna på frågor om värmekamerornas användningsområden, möjligheter och begränsningar. Med värmekamera som gemensam nämnare medverkar Termisk Systemteknik i olika uppdrag, från enkla mätningar och förstudier till stora EU-projekt.

www.termisk.se

Testa Center

Testa Center är en testbädd och innovationshub för biologiska, tekniska och digitala innovationer inom biologisk produktion och bioprocessindustri. Testa Center erbjuder företag och akademiska forskare från hela världen tillgång till en öppen och flexibel produktionsliknande anläggning (icke-GMP) med moderna labb och instrument i pilotskala. Med hjälp av erfarna experter kan forskare och bolag som kommer till Testa Center utföra en mängd olika projekt som till exempel uppskalning av hela eller delar av en process för produktion av monoklonala antikroppar, peptider, proteiner, vaccin eller virala vektorer. Testa Center är ett icke-vinstdrivande företag som ägs till 100 procent av medicinteknikföretaget Cytiva.

www.testacenter.com

THINGS

THINGS är Sveriges första gemensamma utvecklingsmiljö för startupbolag inom tillväxtområden som Internet of Things, wearables, 3D-print, automation och robotik. Lokalerna finns i anslutning till KTH i Stockholm och rymmer 32 startupbolag som genomför projekt tillsammans med partnerföretag som ABB, Assa Abloy, Husqvarna, NCC och SP.

www.thingstockholm.com

Thurne Teknik AB

Thurne Teknik AB erbjuder avancerade system, utrustning och komponenter till processindustrin i Norden och Baltikum. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm, med lokala kontor i både Helsingfors, Köpenhamn och Riga. Tillsammans med väletablerade samarbetspartner världen över stödjer vi våra kunder med state-of-the-art-lösningar för att förbättra effektivitet, säkerhet och hållbarhet inom olika processer. Våra fokusområden är: Läkemedels-, livsmedels-, biotech-, Mining & Mineral-, petrokemisk och kemisk industri.

www.thurne.se

Tidningen Automation

I över 40 år har det var vår uppgift på tidningen Automation att beskriva den nya industritekniken. Där kan du alltid läsa om det senaste, som industriell-IT, fältbussar, styrning med persondatorer och smarta instrument, men också om kvalitetssystem, nya arbetsmetoder och kopplingen mellan ... Automation är den enda tidningen i Sverige som specialiserat sig på nyheter och trender inom automationsteknik och produktion.

 

www.automation.se

Tritech Solutions

Varför ta kontakt med Tritech Solutions?

Oavsett om du letar efter byggblock för att konstruera en egen hårdvara eller en färdig plattform för din applikation, så har vi produkter lämpade för applikationer med höga prestandakrav. Vi hjälper också till med utvecklingstjänster inom både hårdvara och mjukvara, liksom projektledning och industrialisering.

Tritech Solutions ingår sedan augusti 2021 i Addtech-koncernen som är en svensk börsnoterad tekniklösningskoncern med en årsomsättning på 11,3 miljarder kr. Verksamheten består av drygt 140 självständiga bolag som säljer högteknologiska produkter och lösningar till kunder inom framför allt tillverkande industri och infrastruktur i ca 20 länder.

Kontakta oss på solutions@tritech.se för ett samtal om hur vi kan hjälpa dig realisera ditt produktprojekt.

Du har visionen - Vi har lösningen!

www.tritechsolutions.se

Turck

I över 40 år har Turck varit innovativa och hängivna att fylla industrins omväxlande behov av industriell automation. Genom årtionden har Turck etablerat sig som en värdefull partner ur alla automationsaspekter. Turck är en ledande tillverkare av industriell automationsutrustning med produktionsanläggningar över hela världen. Turck har agerat banbrytande och lett utveckling inom givarteknologi och var ett av de första företagen att inse möjligheterna inom automatisering med hjälp av elektroniska komponenter. Med en diversifierad produktportfölj på över 13 000 sensorer, interface, anslutnings- och fältbussprodukter, erbjuder Turck hög effektiva lösningar inom områdena fabrik- och processautomation. Med mer än 3 200 anställda i 25 länder och representanter i ytterligare 60 länder så har Turck en stark global närvaro.

www.turck.se

Twindej Experience

Twindej Experience är ett ägarlett teknikkonsultföretag som erbjuder driftekonomiska tjänster inom elkraft, spårfordon, flyg och tekniska installationer och underhåll. Med ledorden team, teknik och tillgänglighet strävar företaget efter att arbeta i team med kunden. Twindej har säte i Västerås men systemspecialister, projektledare och montörer genomför projekt världen över.

www.twindej.se

Unibap AB

Unibap är en mötesplats för supertalanger inom intelligenta autonoma system. Företaget erbjuder lösningar för tillförlitliga tillämpningar med hög förädling inom sensorfusion, informationsbearbetning och beslutsstöd. Bland annat erbjuds marknadsledande, intelligent maskinseende i 3D för robotstyrning, autonoma fordon, kranstyrning, verktygsinspektion med mera.

www.unibap.com

Utvyakta

Utvyakta är en Industrial Internet of Things-systemintegratör som designar och implementerar kostnadseffektiva och skalbara lösningar baserade på metoder och expertis inom artificiell intelligens, maskininlärning och big data. Lösningarna fokuserar på att åstadkomma kostnadsbesparingar, mervärde och hållbarhet. Företaget har huvudkontor i Indien och finns även representerat i Sverige, USA, Vietnam och Sydafrika.

 

www.utvyakta-solutions.com

Viking Analytics

Viking Analytics grundades 2017 och möjliggör digital transformering för process- och övrig tillverkningsindustri genom att sammanföra personer, data, insikter och värde. Med vår programvara MultiViz kan användare snabbt förbereda, analysera och bearbeta tillverkningsdata utan att vara utbildad inom datavetenskap.

Vi ger även organisationer möjlighet att samla deras expertkunskap och bygga skalbara, tillförlitliga och smarta digitaliseringslösningar till exempel för optimering, förutsägbart underhåll, upptäcka avvikelser eller digitala AI-operatörer.

vikinganalytics.se/

Viscando

Viscando är ett startup-bolag från Göteborg med rötter i försvarsindustrin, autonoma fordon och smarta städer. Med egenutvecklad 3D-vision och AI-baserad sensorteknik samt expertis i dataanalys bidrar vi till effektivare och säkrare lager och fabriker. Realtidsmätningar av närvaro och rörelser av gods, människor och fordon möjliggör monitorering, analys, prediktering och optimering av exempelvis platsanvändning och samspel mellan fordon och människor.

viscando.com

Vobling AB

Vobling skapar högkvalitativa Virtual & Augmented Reality samt 360 filmproduktioner. Vobling utformar koncept, skräddarsyr upplevelser, jobbar med strategiskt frågor samt implementering av lösningar åt våra kunder. Vi har på kort tid tagit en ledande position i Europa genom att erbjuda värdeskapande lösningar av absolut högsta kvalité.

www.vobling.com

Västerås MaskinByggarcenter AB

En komplett leverantör inom industriautomation. Västerås MaskinByggarcenter AB (VMB) utvecklar, konstruerar, förbättrar på allt inom automation inom alla typer av branscher. VMB har kunskap och erfarenhet inom pneumatik, hydraulik, styr och reglerteknik, mätteknik, visionsystem samt mekanik och elteknik. VMB tar ett helhetsansvar från idé till färdig installation.

www.vmb.se

Västerås stad/Etablering Västerås AB

Västerås stad är en politiskt styrd organisation. Det innebär att huvudansvaret för den kommunala verksamheten ligger hos de förtroendevalda politikerna. De beslutar om hur staden ska organiseras och vad det ska satsas på.

www.vasteras.se

Wago Sverige AB

Wago Kontakttechnik är en global aktör inom automation, interfaceprodukter och anslutningsteknik. Inom automation finns bland annat en bred portfölj av lösningar för fabriks-, process- samt fastighetsautomation. Företaget arbetar med öppenhet och skalbara system för att stödja i stort sett samtliga fältbussar på marknaden.

www.wago.se

Wavr Tech

Wavr Tech AB är ett svenskt innovationsföretag som är verksamma i gränslandet mellan VR/AR, spelutveckling, maskininlärning, datorseende och sensornät.

Vi utvecklar en egen 3D motor för VR med fokus på att effektivt utnyttja tillgänglig hårdvara för att nå bästa möjliga användarupplevelse och kostnadseffektivitet. Spelutveckling har traditionellt drivit teknikutvecklingen framåt, både vad gäller hårdvara och mjukvara för datorgrafik.  Att bygga banbrytande spel är ett utmärkt sätt att tänja det tekniska gränserna, något vi har nytta av i utvecklingen av industriella och allmännyttiga VR och AR applikationer.

Vi utvecklar även en teknisk plattform, både hårdvara och mjukvara, för kostnadseffektiv mobil mätning av kroppsrörelser. Användningsområdena är många men de mest intressanta och värdefulla områdena som vi tittar på är prevention av arbetsrelaterade belastningsskador samt digitaliserad rehabilitering.

Wavr äger och utvecklar vår egen teknik baserat på omfattande forskning och R&D, men gör även utveckling på uppdrag med hjälp av våra plattformar och expertis.

wavr.com

Westermo

Westermo erbjuder ett komplett utbud av industriella nätverkslösningar för system inom exempelvis järnväg, transport, vatten/avlopp och energi. I mer än 45 år har Westermo drivit utvecklingen för robusta och säkra kommunikationslösningar och är i dag en av världens främsta tillverkare av industriella Ethernet-switchar, routrar och converters. Majoriteten av alla våra produkter utvecklas och tillverkas på svensk mark i Västerås och Västermo utanför Eskilstuna. Utöver detta har vi egna kontor i 10 länder och återförsäljare på ytterligare 40 marknader runt om i världen.

www.westermo.se

Westinghouse

No company is more focused on nuclear technology. Westinghouse Electric Company provides fuel, services, technology, plant design, and equipment for the commercial nuclear electric power industry. Our nuclear technology will help provide future generations with safe, clean and reliable electricity.

www.westinghousenuclear.com

Widefind

Widefind enables automation and autonomous systems in complex industrial environments by offering sensing and perception solutions, and cutting-edge expertise, that increase our customers’ capability to automate. For the mining industry, we provide accurate real-time positioning for underground tunnel environments that gives customers the capability to continuously perceive the locations and movements of machines and people, enabling new applications that increase the safety, productivity and efficiency of underground operations.

www.widefind.se

XMReality AB

XMReality levererar mobila lösningar för Remote Guidance, primärt för industriella användare som behöver lösa teknisk problem just när och där de uppstår, guidade via internet av en avlägsen expert. Genom att kombinera innovativ, mobil bredbandsteknik med Augmented Reality gör de det möjligt att få audiovisuell guidning på distans lika effektivt som om en expert stod vid sidan om och instruerade. Företaget vänder sig till tillverkningsindustrier som vill minimera sina produktionsförluster, leverantörer till tillverkningsindustrin som vill kunna erbjuda sina kunder snabbare och effektivare support samt till Service Partners som vill kunna erbjuda snabbare och effektivare tjänster. Läs mer på www.xmreality.se.

www.xmreality.se

XperDi

XperDi tillhandahåller verktyg för att automatisera konstruktion samt produktionsberedning för tillverkning av kundunika produkter. Företaget strävar efter rationella samt automatiska processer från kundbeställning till montering. Vi samarbetar gärna med företag med spetskompetens inom produktion och automation.

www.xperdi.com

YourFlow

YourFlow AB erbjuder produkten YourFlow för modifierad värdeflödesanalys. YourFlow ger ökat stöd till användaren genom bättre visualisering och kvantitativ utvärdering. YourFlow främjar teamwork och du använder med fördel din egen personal för att ta fram lösningarna. Med YourFlow sparar du tid och uppnår bättre lösningar. YourFlow erbjuder också förstudier, coaching och rådgivning kring modifierad värdeflödesanalys.

www.yourflow.se

ÅF

ÅF är ett teknikkonsultföretag med hundraårig erfarenhet som erbjuder kvalificerade tjänster och lösningar för industrins processer, för infrastrukturella projekt och vid utvecklingen av produkter och IT-system. Företaget kombinerar avancerat ingenjörskunnande, förnyelse och modern teknik med mångårig tradition och förankring i svensk industri.

www.afconsult.com

ÅF Industry AB

Åkerströms Björbo AB

Åkerströms Björbo AB är ett internationellt företag grundat 1918 som utvecklar, producerar, marknadsför och servar robusta produkter för radiostyrning av industrikranar, mobila applikationer och portar. Vi har mer än 50 års erfarenhet inom utveckling av högkvalitativa produkter för radiostyrning av industriella och mobila applikationer.

www.akerstroms.se

Örebro kommun

Örebro kommun har ca 135 000 invånare och är Sveriges sjunde största kommun. Här finns en bredd av stora, medelstora och små företag. Tung industri samsas med högteknologisk forskning och kvalificerad tjänsteproduktion. Reklam, grafisk industri, utbildning, IT och handel är områden där det sker en stark expansion.

www.orebro.se

Örebrobostäder

ÖrebroBostäder AB är Örebros kommunala bostadsföretag med ett bestånd av radhus, villor, flerbostadshus och lokaler såväl centralt som i de olika stadsdelarna och i mindre orter runtom kommunen. Företaget hyr ut cirka 22 700 lägenheter till över 40 000 hyresgäster och visionen är att erbjuda attraktiva bostäder med bredd och variation i god boendemiljö.

www.obo.se