Minskad energianvändning ger eko för ekonomin

Notis · 2013-12-19

Västerås stad erbjuder kostnadsfri energirådgivning till alla företag i Västerås kommun. Energi- och klimatrådgivarna på Västerås stad kan också informera om hur ditt företag ansöker om stöd i energikartläggning. Visste du att det finns något som kallas energikartläggningscheckar? Det är ett statligt stöd som företag kan ansöka om för att kartlägga sin energiförbrukning. Genom att se över företagets energianvändning kan en hel del pengar sparas. Det är bra både för miljön och företagets framtid.

Bild
 

För att få svar på frågor som rör energi-, klimat- och transportfrågor kan du som företagare kontakta Västerås stads energi- och klimatrådgivare. Via e-post, telefon eller på plats ute på företaget kan du få svar på frågor som rör allt från energieffektiv processutrustning, isolering och värmesystem till mer allmänna frågor inom ämnet. Du kan även få information om hur du kan ansöka om bidrag för att genomföra en energikartläggning på företaget.

Tillhör ditt företag inte Västerås kommun? Ingen fara. De flesta av Sveriges kommuner har någon form av energi- och klimatrådgivare som kan svara på frågor där ditt företag finns. Att ansöka om energikartläggningscheck kan alla företag i Sverige göra som uppfyller kraven, där företaget ska förbruka minst 500 MWh energi per år. Stödet täcker 50 procent av kostnaden för en energikartläggning upp till max 30 000 kronor. Mer information har energi- och klimatrådgivare Mazdak Haghanipour på 021-39 32 32 eller mazdak.haghanipour@vasteras.se.