Missa inte Produktionsklustrens konferens

Notis · 2015-04-29

Sven Hjelm

Den 20-21 maj genomförs Produktionsklustrets årliga konferens, som vänder sig både till industrin och forskarvärlden. Här träffas produktionsledare, produktionstekniker, beredare och forskare som vill ta del av den senaste utvecklingen och forskningen och se till att Sverige år 2030 kommer vara ett av världens främsta länder för långsiktigt hållbar produktion.

Konferensen arrangeras av fordonsindustrin i Sverige i samverkan med VINNOVA, FFI hållbar produktion och Swerea AB. Automation Region är som vanligt på plats för att knyta nya kontakter och ta del av det senaste inom automation och produktion. Sven Hjelm, Scania, är en av drivkrafterna bakom konferensen.

– Ett av konferensens spår är av stort intresse för alla som arbetar inom automationsindustrin, säger Sven Hjelm på Scania, som startat och drivit ett antal program för produktionsutveckling genom åren. Vi vill sprida så mycket information som möjligt till dem som arbetar praktiskt med de här frågorna i industrin. Konferensen är ett sätt att informera om innovationer och sprida kunskap för att stärka den produktionstekniska kompetens som behövs för hållbar produktion i Sverige.

Produktionsklustren har initierats av fordonsindustrin och deras underleverantörer, men många av deras frågor och utmaningar har de gemensamt med många andra tillverkande företag.  Alla som vill och kan bidra till en framgångsrik produktionsutveckling i Sverige är välkomna till konferensen.

– Alla som är här och har något att säga har möjlighet att göra det. Vi är ett litet land och måste samarbeta, betonar Sven Hjelm.

Produktionsklustren samarbetar sedan flera år med Automation Region och de kommer också bidra till programmet på Automation Regions konferens Automation Summit i september. Liksom Automation Region ser Sven Hjelm en stor nytta i olika mötesplatser och branschöverskridande samverkan för att inspirera till investeringar i effektiv produktion.

– Vi ser fram emot en mycket välbesökt mötesplats i Katrineholm, avslutar Sven Hjelm.

Mer information och anmälan

För mer information, kontakta Gunnar Iggendal, gunnar.iggendal@automationregion.com.