Nätverk och ny teknik i Skellefteå

Notis · 2022-10-14

Den 4 oktober arrangerade vi Automation Expo på T2 College i Skellefteå. Förutom utställning och mingel fick besökarna ta del av korta presentationer inom bland annat robotisering, kompetensutveckling, aktuella produktionsfrågor och additiv tillverkning. Tack till alla utställare och besökare för en inspirerande dag!

Tillsammans kan vi summera dagen genom tre N:

  • Nätverk – Vilket fantastiskt nätverk vi har uppe i norr, och vilka spännande dialoger ni bidrog till!
  • Nycklar – Dörrar öppnas upp och vi kan tydligt se att flera dörrar har låsts upp. Det är genom samarbete mellan olika typer av verksamheter som vi kan göra en verklig skillnad för svensk industri och dess konkurrenskraft.
  • Nu – Det är nu det händer! Tekniken finns, viljan är där och ambitionerna är höga – tillsammans kan vi flytta berg och bidra till en hållbar industri.

Och slutligen ett stort tack till våra partner för samarbetet kring Automation Expo: T2 College, SWIRA, IUC Norr, Alimak och Skellefteå kommun.

Vill du veta mer om vår etablering i Norrbotten och Västerbotten, kontakta Ulf Olofsson, affärsutvecklare på Automation Region och baserad i Skellefteå med uppdrag att använda den kompetens som finns inom industrin för att stötta satsningarna i norr.