Catarina Berglund ny processledare för Automation Region

Notis · 2017-05-17

Automation Region har under de senaste åren etablerat sig som en viktig aktör inom den svenska automations­branschen. Som ett naturligt steg i initiativets fortsatta utveckling är det nu dags för ett ledarskifte. Ny processledare är Catarina Berglund, idag verksamhetsledare vid Strängnäs Business Park och även ledamot i Automation Regions styrelse. Tillträdesdatum är den 1 september 2017.

Catarina Berglund, ny processledare för Automation Region.
Catarina Berglund, ny processledare för Automation Region.

Automation Region fick med VINNVÄXT-finansieringen, som beviljades under år 2016, ett tydligt erkännande av initiativets betydelse för samverkan mellan industri, akademi och offentlig sektor. Catarina Berglund har följt Automation Regions utveckling på nära håll under de senaste åren, dels i sin roll som styrelseledamot, men även som tidigare anställd vid Mälardalens högskola.

– Jag känner starkt för verksamheten och ser fram emot att fortsätta driva den framåt tillsammans med nya kollegor och samarbetspartner.

Björn Jonsson, styrelseordförande i Automation Region, ser framtiden an med tillförsikt.

– Vi i styrelsen är mycket glada över att Catarina Berglund kliver in i denna roll. Utifrån hennes långa erfarenhet i Automation Regions ledning skapas kontinuitet och stabilitet. Samtidigt är hon helt rätt person för att ta Automation Region till nästa nivå.

Catarina Berglund efterträder Karolina Winbo som efter drygt fem år som processledare går vidare till Näringsdepartementet. Där fortsätter hon att arbeta för den svenska industrins utveckling och konkurrenskraft, men ur ett annat perspektiv.

– Automation Region har nu goda förutsättningar att bygga en stark forsknings- och innovationsmiljö i den transformering som hela industrin genomgår. Det har varit en fantastisk resa och jag önskar min efterträdare och mina tidigare kollegor all lycka i det fortsatta arbetet, säger Karolina Winbo.