Nya medarbetare på Automation Region

Notis · 2016-09-30

Nya medarbetare på Automation Region

Uppbyggnaden av VINNVÄXT-miljön kräver en större organisation och nu får Automation Region förstärkning av nya kollegor. Från vänster på fotot har vi Karin Wiik, Helena Karlsson, Pia Strand Runsten, Carola Ryttersson och Lars Krantz.

Karin Wiik är projektledare och ansvarig för näringslivsgruppen, som kommer att arbeta med företagskontakter. Hon är civilingenjör och har under 19 år arbetat på olika enheter inom ABB. Bland annat ABB Robotics och i olika roller, som utvecklare, projektledare, organisationskonsult och chef, främst inom mjukvaruutveckling och sälj.

Helena Karlsson delar sin tid mellan två halvtidstjänster, forskare och projektledare. Hon doktorerar i innovationsledning vid akademin för innovation, design och produktutveckling vid Mälardalens Högskola. Projektledartjänsten kommer att ha fokus på att stärka samarbetet mellan akademin och näringslivet. Närmast kommer Helena från Munktell Science Park i Eskilstuna där hon har gett stöd åt etablerade organisationer i deras arbete med att öka sin innovationsförmåga.

Pia Strand Runsten, kommunikatör, kommer att arbeta både strategiskt med kommunikationsplan och operativt med olika kanaler som press, sociala medier och webb, tryckt material och event. Hon kommer senast från Svenska kyrkans nationella nivå, kommunikationsavdelningen vid Kyrkokansliet i Uppsala och har sedan tidigare lång erfarenhet inom kommunikation och tidningsproduktion.

Carola Ryttersson, administratör, kommer att arbeta halvtid inom administration och event för Automation Region och halvtid för Akademin för innovation, design och teknik, IDT.  Sedan 2010 har hon arbetat som administratör på Mälardalens högskola vid IDT.

Lars Krantz är projektledare och stöttar huvudsakligen processledningen. Han har en lång erfarenhet inom ABB på olika enheter och i olika roller. Bland annat ett flertal lokala och globala chefstjänster i Sverige, Tyskland, USA och Schweiz. Huvudtema har under åren varit automation och teknisk förvaltning. Sedan pensioneringen från ABB 2014 driver han eget konsultföretag.

Kontakta oss på Automation Region »