Rapport från Scanautomatic & ProcessTeknik

Notis · 2018-10-30

Den 9-11 oktober var Automation Region i Göteborg för medverkan vid Scanautomatic & ProcessTeknik, Automation Summit och flera relaterade aktiviteter. Här har vi samlat några foton, kommentarer och en film från dagarna i Göteborg.

Samtal i Automation Regions samlingsmonter.

I en samlingsmonter på mässan presenterade vi vår verksamhet tillsammans med våra medlemmar byBrick, H&D Wireless, Invest Stockholm, Business Sweden, Unibap och Vobling. Så här summerade Niclas Lindvall, säljare på Vobling, intrycken från mässan:

Det har varit några mycket givande dagar där vi har träffat ett antal bolag som är nyfikna på våra lösningar. Många vet vad augmented reality är men kanske inte vilken nytta tekniken kan göra i den egna verksamheten, som till exempel att underlätta service och underhåll. Genom vår medverkan i Automation Regions monter har vi positionerat oss som en intressant leverantör till automationsindustrin.

H&D Wireless demonstrerade sin lösning inom trådlös inomhuspositionering.

Automation Regions medlemsföretag H&D Wireless var engagerade som partner till Automation Summit och medverkade även i Automation Regions samlingsmonter. Mats Larsson, vice vd enterprise på H&D Wireless, var nöjd med upplägget:

Vår medverkan vid Automation Summit var mycket lyckad, vi fick omedelbart kontakt med två väletablerade svenska industriföretag. Även mässdelen var intressant för oss, vi har träffat flera av våra befintliga kunder men även hittat nya spår. Det var extra kul att vi kunde identifiera ett möjligt samarbete med en annan av utställarna i Automation Regions monter.

Johanna Tömmervik, marknadschef på byBrick och ordförande i Automation Regions Kommunikationsgrupp, lät besökarna testa byBricks VR-lösningar.
Robert Nyberg, affärsutvecklingschef på Unibap, i samtal med intresserade besökare.

Årets upplaga av Automation Summit genomfördes den 9 oktober som en del av mässan. Tre områden – ny teknik, smart industri och ledarskap – utforskades med hjälp av inbjudna talare, företagsexempel och paneldiskussioner.

Lena Stridsman, Country Digital Lead på ABB Sverige, pratade om digital transformation och hur industrin alltmer rör sig mot att leverera ett värde snarare än en produkt. Foto: Emmy Jonsson.
Samuel Holmström, vd på Lundqvist Trävaru AB, beskrev företagets digitaliseringsresa – hur de har vänt uppochner på sin affärsmodell och ”outsourcat jobbet till kunden”.

Se filmen från konferensen, bland annat med kommentar från Siemens Mikael Kraft: ”För mig är det här som att vara ekorren i granen på julafton – det är här det händer!” ...

Utifrån frågeställningarna som behandlades vid Automation Summit genomförde Automation Regions processledare Catarina Berglund ett antal fördjupande intervjuer på mässgolvet.
Som en del av mässan arrangerade Automation Region, Svenska Mässan och Ignite Sweden ett nytt koncept för startupbolag – Digimania. Entreprenörer inom AI, VR/AR, automation, robotik och IoT presenterar sina affärsidéer och möter potentiella kunder. Foto: Emmy Jonsson.