Robot Application Center slog upp portarna

Notis · 2015-09-30

Automation Expo i Eskilstuna

Den 17 september gästade Automation Expo Eskilstuna och Robot Application Center. Erik Hellström hälsade utställare och besökare välkomna till en utvecklingsmiljö som drivs av Robotdalen med fokus på robotbaserad automation för svensk tillverkningsindustri.

– Vi utför projekt där robotar löser utmaningar hos företag. I projektgrupperna har studenter en betydande plats, till exempel genom examensarbeten, berättade Erik.

Många av de 15 utställande företagen var nyfikna på Robot Application Center och vi hoppas på många framgångsrika projekt framöver. Dagens andra presentation levererades av Niklas Sikström på Create Business Incubator. Create erbjuder entreprenörer och forskare i Södermanland och Västmanland ett affärsutvecklingsstöd som leder till snabbare och säkrare tillväxt. Create och Automation Region samverkar i olika frågor och Niklas Sikström konstaterade att utbytet är betydelsefullt.

– Vi hoppas att vårt engagemang i Automation Region kan så frön till att företag tar tag i sina "skrivbordslådeidéer", vågar tänka avknoppningar och se nya möjligheter i sina befintliga verksamheter. Vi på Create är vana att titta på nya affärsidéer och hjälper gärna till i den fasen.

Automation Expo på Robot Application Center samarrangerades av Mälardalen Innovation Technology Center, Automation Region, Västerås Science Park och Robotdalen.