Seminarium på Business Sweden den 17 december – affärsmöjligheter i ASEAN

Notis · 2014-12-04

Malaysia, Indonesien och Singapore är tre länder i Sydostasien som klarat finanskrisen bra och visar stark tillväxt. De ingår även i organisationen ASEAN (Association of South East Asian Nations) som har som mål att accelerera den ekonomiska tillväxten, den sociala och kulturella utvecklingen bland dess medlemmar.

  • Indonesien är världens fjärde folkrikaste land. Landet står inför stora möjligheter, men också utmaningar då 50 % av dess invånare är under 30 år. För att lyckas ta tillvara möjligheterna måste investeringar ske inom infrastruktur, miljö, utbildning och hälsa.
  • Singapore rankas, enligt Världsbanken, som det enklaste i världen att göra affärer i. Business Sweden ser särskilt möjligheter för Svenska inom hälso- och sjukvård, retail, energi och miljöteknik, civil säkerhet, ICT och offshore.
  • Malaysia ses som en språngbräda till hela Sydostasien, men även övriga delar av Asien. För att landet ska ta nästa kliv i utvecklingen satsas det mycket på innovativa lösningar för ökad produktivitet.

Medverkar gör Carl Malmqvist, Emil Akander och Rickard Levin, som bor och verkar i länderna och har lång erfarenhet av att göra affärer i regionen och som kommer att delge tips på affärsmöjligheter och kunskap om respektive marknad. Christina Söderström Nilsson berättar mer om pågående projekt och satsningar som kan vara intressanta för företag i regionen.

På frukostmötet medverkar även Västerås Stad (Näringsliv Västerås) samt ALMI Företagspartner. Seminariet är kostnadsfritt.

Tid: Den 17 december kl 8.30-10.00. Registrering och kaffe från klockan 8.00
Plats: expectrum, Västerås (Kopparbergsvägen 10)
Anmälan: Till marie.gidlund@business-sweden.se senast dagen innan seminariet