Stormöte med Energikommissionen

Notis · 2016-04-29

Torsdag den 14 april besökte representanter från Energikommissionen Västerås för ett offentligt seminarium på ABB Corporate Research Center. På uppdrag av regeringen ska Energikommissionen ta fram underlag för en bred politisk överenskommelse om energipolitikens långsiktiga inriktning.

Energikommissionens uppdrag kan på många sätt uppfattas som banbrytande. Energiöverenskommelsen ska ta ut en långsiktig inriktning som ska gälla fram till år 2050. Målet är en bred uppslutning över partigränser och historiska skiljelinjer.

– Att Energikommissionen besöker oss i Västerås för att föra de för Sverige avgörande samtalen om energipolitikens framtid är ett tecken på att de värderar vår viktiga arbetsmarknad för energiteknik. Tillsammans med politiken kan vi fortsätta utveckla regionens starka plats som ett ledande energikompetenscenter, säger Magnus Hemmingsson, vd för Mälarenergi.

Vid seminariet kunde regionens stora företag och organisationer som arbetar inom energiområdet tala direkt till kommissionens medlemmar och det blev en intressant dag med stundtals livliga diskussioner. Även representanter från näringsliv, akademi och den intresserade allmänheten var på plats och medverkade i samtalet.

Stormötet arrangerades av Energy Competence Center (ECC) och Automation Region i samarbete med ABB, Bombardier Transportation Sweden, Mälardalens högskola, Mälarenergi och Westinghouse Electric Sweden.