Stort intresse för automation och fiskvaccin

Notis · 2014-06-25

Frukostmöte på PRC i Stockholm den 12 juni

Den 12 juni samlades drygt 40 intresserade åhörare hos PRC Engineering i Stockholm. Vid Automation Regions frukostmöte presenterade PRC hur de med hjälp av standarder och automatisering har förändrat Pharmaqs fabrik i norra Norge – från helt manuell till automatiserad produktion.

Vaccin för fiskar är mer komplicerat sammansatt än motsvarigheterna för människor och med Pharmaqs produkter vaccineras varje fisk för sig vilket ger stora miljövinster jämfört med att sprida vaccinet i vattnet.

Produktionen hade fungerat bra sedan länge men var bokstavligen helt beroende av operatörernas fingertoppskänsla när de öppnade och stängde ventiler och finjusterade blandningarna baserat på sin erfarenhet.

Med hjälp av PRC, automation och standarder som ISA-88 har Pharmaq nu en modern produktionsanläggning som levererar vaccin med hög, jämn kvalitet och med tydlig produktionsuppföljning. Dessutom är lönsamheten nu bättre vilket bådar gott för fortsatt produktion och expansion hemma i Norge.

Under hösten kommer Automation Region arrangera fyra frukostmöten i Stockholmsområdet, notera följande datum: 16 september, 14 oktober, 11 november och 9 december. Mer information kommer!