Succé för Automationsnästet på MAX-mässan

Automationsnästet · 2012-10-31

På Manufacturing & Automation Expo den 24 oktober genomfördes Automationsnästet under ledning av projektledare Tord Käck. Tillsammans med Produktionslyftets Lean-seminarium var detta arrangemang det mest välbesökta av alla scenarrangemang på hela mässan – och då höll Automationsnästet ändå på i närmare två timmar! Meningen med Automationsnästet är inte att hitta någon ”vinnare”, utan att lyfta fram intressanta frågeställningar kring automation och förhoppningsvis kunna leda deltagande företag rätt i deras automationsutveckling.

– Vi fick fram en bra dynamik mellan våra fyra frågeställande företag, menar Tord Käck. Från det lilla till det stora företaget och i dialogen mellan vår fantastiska expertpanel som verkligen levererade.

Företagen som kommit in med problemställningar med automationsanknytning var Leax, Scando, Punkt Design och Scania. Nu arbetar Tord och hans team för nästa steg av Automationsnästet. För tillfället diskuteras ett samarbete med tidningen Ny Teknik Automation för att etablera en ny form av plattform för ”nästet”. Tanken är att utveckla Automationsnästet till ett begrepp inom industrin, där ett samarbete med Ny Teknik ger helt nya förutsättningar. Målet är att utgöra en ”speaking partner” till främst de lite mindre företagen som går i automationstankar, en form av automationslots.

– Sedan kan vi ha en publik uppsummering en eller ett par gånger per år ungefär som på MAX-mässan, avslutar Tord. Så mycket bättre än så här kan det inte bli!