Traditionsenligt julmingel på expectrum

Notis · 2015-12-22

Mikael Ahlström och Ulf Stenerhag

Mikael Ahlström (till vänster) visade hur företag kan vinna marknader och hitta nya affärsmöjligheter genom att vara nyfikna på ny teknik. Ulf Stenerhag (till höger) berättade om arbetet med Not For Sale Ale och hur det har resulterat i såväl ökat samhällsintresse hos de anställda som ökad orderingång för företaget.

Ballongsnögubbar, robottomtar och lysdiodsjulpyssel tävlade om uppmärksamheten på årets julmingel på expectrum i Västerås. Med ett närmar 15 arrangörsorganisationer och drygt 400 deltagare så var det hög nivå på det gemytliga sorlet i lokalen. Kvällen inleddes med utdelning av Svenskt Näringslivs utmärkelse för årets mest företagsamma person i Västmanland. Vinnare blev Daniel Özer från ICA Vallby i Västerås, hans engagemang för ungdomar i närområdet var avgörande för vinsten.

Sedan fick besökarna följa med på en resa mot framtidens digitaliserade värld tillsammans med serieentreprenören Mikael Ahlström. Han visade hur företag kan vinna marknader och hitta nya affärsmöjligheter genom att vara nyfikna på ny teknik.

Not For Sale Ale är en folköl som säljs till förmån för kampen mot människohandel. Initiativet kommer från Ulf Stenerhag, vd på teknikhandelsbolaget Thurne Teknik, och utgör nu en viktig del av företagets arbete med värderingar och socialt ansvar. Ulf berättade om hur arbetet med Not For Sale Ale har resulterat i såväl ökat samhällsintresse hos de anställda som ökad orderingång för företaget.

Kvällen avrundades med en traditionsenlig julsupé bestående av potatissallad och prinskorv. Ja, inte en jultradition då utan mer en expectrumtradition…