Två digitala dagar

Notis · 2016-06-30

Som en del i samarbetet med vår medlem THINGS medverkade Automation Region som partner på två superheta konferenser i Stockholm – Smart Factory Forum den 21/6 och IoT For Real den 22/6. Intresset för digitalisering är stort och konferenserna var mer än fullbokade med fler än 500 deltagare från såväl industri som privat och offentlig sektor, branschorganisationer och akademi.

Björn Jonsson, styrelseordförande för Automation Region och divisionschef på ABB Process Automation, intervjuas av Magnus Melander, THINGS, på Smart Factory Forum.
Björn Jonsson, styrelseordförande för Automation Region och divisionschef på ABB Process Automation, intervjuas av Magnus Melander, THINGS, på Smart Factory Forum.

Det blir alltmer tydligt att nya, smarta och IT-baserade lösningar med ingredienser som Internet of Things, molntjänster och robotar är något som verkligen händer just nu och i alla branscher. Stora delar av de båda konferenserna bestod av korta, inspirerande case-beskrivningar från vitt skilda områden som fordon, fastigheter, drönare, smart-city, robotar, sjukhus och inte minst personliga prylar och wearables.

Allt fler verkar se möjligheterna med IT och innovativa lösningar och floran av olika case gav bra inspiration, information och råd om lämpliga vägar för att hitta nya sätt att ansluta sina produkter och tjänster och jobba med branschöverskridande samverkan för att utveckla sina affärer.

För oss på Automation Region gav konferenserna massor med ny påfyllning och värdefulla kontakter från företag och organisationer i alla möjliga branscher. Det passar oss utmärkt i vårt fortsatta arbete med ännu mer samverkan, innovation och internationalisering!

Ta del av dokumentationen från Smart Factory Forum
Ta del av dokumentationen från IoT For Real

THINGS är Sveriges första gemensamma utvecklingsmiljö för startupbolag inom tillväxtområden som Internet of Things, wearables, 3D-print, automation och robotik. Lokalerna finns i anslutning till KTH i Stockholm och rymmer 32 startupbolag som genomför projekt tillsammans med partnerföretag som ABB, Assa Abloy, Husqvarna, NCC och SP.