Utveckling av Campus Finnslätten

Notis · 2021-10-31

Studiebesök i byggnad 357 under workshoppen.

Finnslätten i Västerås är ett tekniktätt område med några av Sveriges största företag inom automation, digitalisering och energi. Västerås stad och Mälardalens högskola har tillsammans med företagen som finns på området inlett arbetet med att utforma en samlingspunkt – Campus Finnslätten – där högteknologiska företag, utbildning och forskning i världsklass kan samverka för att möta morgondagens behov.

Den 15 oktober bjöd Mälardalens högskola in till en workshop för att skanna av behoven för Campus Finnslätten. Utöver forskare och strateger från högskolan deltog Robotdalen, MITC, Electrification Hub, Kungsleden och Automation Region. Syftet var att kartlägga behovet för samarbetsytor, entré, labb och övriga gemensamma miljöer.

–Här på Finnslätten har vi en unik möjlighet att tillsammans med våra samverkansplattformar skapa en möjliggörande mötesplats för studenter, forskare och arbetsliv, säger Helena Jerregård, vicerektor för samverkan på Mälardalens högskola. Tillsammans kan vi sudda ut gränserna och utveckla framtidens teknik.

Målet är att Finnslätten ska bli internationellt intressant och locka världsledande företag och kompetens till Sverige. Fokus ligger på hållbar utveckling, IndTech och branschöverskridande arbete som bidrar till enklare samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle.

Västerås stad om planprogram Finnslätten →