Välkommen till Mälardalens högskolas exjobbs- och uppdragsdag den 19 februari

Notis · 2015-01-19

Hitta rätt kompetens på exjobbs- och uppdragsdagen!

Nu har du chansen att hitta studenter med kompetens inom bygg, energi, management/organisation och företagsekonomi för ett uppdrag eller examensarbete. Under våren har Mälardalens högskola fler än 300 studenter som tar examen inom dessa ämnesområden.

Här har du som företagare möjlighet att träffa studenter och nya medarbetare. Du kan till exempel anlita en student för att utföra ett mindre uppdrag på ditt företag. På Exjobbsdagen kan du personligen träffa studenter som är intresserade av just ert verksamhetsområde.

Christer Gerdtman är utvecklingschef på Motion Control i Västerås och har många års erfarenhet av att anlita examensarbetare från högskolor och universitet. Företaget har i regel tre till fyra exjobbare varje år och många av dem blir kvar efter studietiden.

– Den största fördelen med att anlita exjobbare är att de redan från början kan formas utifrån företagets arbetssätt och värderingar. Studenten genomför ett kortare uppdrag och om det fungerar bra så brukar vi anställa, först på mindre uppdrag med timlön som senare kan övergå i en tillsvidareanställning. Jag ser det också som en kompetensutveckling för de anställda, de får agera handledare och på det sättet får de erfarenheter inom projektledning, säger Christer.

Fredrik Modigh, Motion Control, och Anette Hilmersson, robotikstuderande på Mälardalens högskola
Fredrik Modigh på Motion Control tillsammans med Anette Hilmersson, robotikstuderande på Mälardalens högskola. I sitt exjobb på Motion Control tar Anette fram givarelektronik till olika sensorer inom hälsoteknik, till exempel för att mäta puls, andning, rörelse och svettning.

Deltagande företag på Exjobbsdagen får utan kostnad en utställarplats samt möjlighet att pitcha sina exjobbsförslag. Anmälan senast den 5 februari, välkommen!

Mer information om tid, plats och anmälan

För mer information, kontakta Karriärtorget, karriartorget@mdh.se eller 021-151704.