Västerås är Sveriges bästa eHälsokommun

Notis · 2017-04-28

En ny utmärkelse delades för första gången ut på Vitalis-mässans invigning i Göteborg den 25 april. Den delas ut till en kommun som använder digitaliseringens möjligheter som en viktig kraft i sin verksamhetsutveckling inom vård och omsorg.

Västerås var en av fem finalister och vann priset med följande motivering:

”Med tydligt ledarskap, uttalad målsättning, inkluderande perspektiv och stort engagemang har man lyckats flytta fram positionerna och visa digitaliseringens potential för brukare, anhöriga och medarbetare. En kommun som ingår partnerskap med dem man är till för och som vill vara en stad med människor och teknik i en framgångsrik symbios. En kommun som visat hur digitala lösningar kan bidra till ett bättre liv för människor med kognitiva funktionshinder. En kommun som generöst delat med sig av sina erfarenheter och varit en föregångare, till stor inspiration för många andra! För ett banbrytande, modigt, metodiskt och uthålligt arbete med invånare och medarbetare i fokus – priset till Sveriges ehälsokommun 2017 går till Västerås stad.”

– Det är oerhört roligt att få den här utmärkelsen för vårt mångåriga arbete med att utveckla tekniken inom vård och omsorg. Det känns extra bra att utmärkelsen tar fasta på att vi har gjort resan tillsammans med de som tekniken är till för, säger Eva Sahlén, direktör för Sociala nämndernas förvaltning.

Den nya utmärkelsen har tagits fram av Vitalis i samarbete med Sveriges kommuner och landsting (SKL), FSS-Föreningen Sveriges Socialchefer och HSO – Handikappförbunden. Finalisterna var Eskilstuna, Västerås, Göteborg, Linköping och Sollentuna. Vinnaren får 50 000 kronor.