Workshop om affärsmodellering

Notis · 2017-11-30

En workshop om affärsmodellering hölls den 23 november. Deltagarna fick möjlighet att lära sig om och prova metoder för affärsmodellering, som är baserade på forskning i samarbete med Mälardalens Högskola och Hull University, UK. Ledare var Giles Hindle, forskare och konsult inom systemisk metodologi och affärsmodellering på Hull University, samt Erik Lindhult och Christer Nygren, Innovation Management, Mälardalens högskola.

Digitalisering och tjänstefiering ändrar affärslandskapet för automation. När företagen utvecklar sin teknologi, sina produkter och tjänster förändras även affärsmodellerna. Detta innebär att företagen behöver omvärdera sättet att göra affärer på, att skapa värde tillsammans med kunder, interna och externa intressenter och affärspartners.

De som är intresserade av ytterligare kompetensutveckling inom Systemisk Innovation inklusive affärsmodellering är välkomna att delta i en kurs på MDH som startar under senhösten och pågår till början av januari. Kontakta Erik Lindhult, erik.lindhult@mdh.se eller 016-153489.