Workshop i Smart Living Challenge den 16 juni

Notis · 2014-06-25

Workshop Smart Living Challenge

Den 16 juni hölls en workshop i den öppna innovationstävlingen Smart Living Challenge på expectrum i Västerås. Under workshopen i Västerås låg fokus på utmaningarna Eat och Move med frågeställningar kring smartare förpackningslösningar och hållbar transport mellan matvaruaffären och hemmet.

Dagen inleddes med ett antal intressanta föredrag. Jessica Alenbring, Erikslund Shoppingcenter, berättade om hur de arbetar med hållbarhetsfrågor och utveckling. Ove Nee, chef för Train Control and Management Systems på Bombardier, presenterar Bombardiers innovationsplan för att möta framtidens samhällsutmaningar. Martin Hörberg från ICA presenterade deras utvecklingsarbete och Nina Kask från Packaging Arena höll en inspirationsföreläsning om innovationer inom förpackningsindustrin.

Workshopen leddes av Cecilia Hyrén och bestod i ett antal steg och metoder för att konkretisera idéer. Deltagarna delade in sig i mindre grupper där de bland annat arbetade utifrån mindmapping och storyboards för att komprimera ner yviga idéer till tävlingsbidrag i form av 60 sekunders filmklipp.

Värd för workshopen i Västerås var Automation Region, Västerås Science Park, Packaging Arena, ALMI och Järnvägsklustret. Omkring 35 workshops har hållits under tävlingstiden där deltagarna har genererat idéer kring de tre tävlingsområdena Eat, Move och Live.

Smart Living Challenge är en öppen innovationstävling där den som vill kan delta genom att posta ett filmklipp på www.smartlivingchallenge.com. Sista datum att lämna bidrag är den 30 juni så kläck en idé och delta i tävlingen!