Anmäl dig till branschens egen konferens 5-6 september!

Artikel · 2013-08-23

Du kommer inte undan automation …

Du har väl inte missat att Automation Summit genomförs i Västerås den 5-6 september? Äntligen får regionens ledande bransch sin egen arena och vi ser fram emot att ses på Aros Congress Center i Västerås den 5-6 september – anmäl dig redan idag på www.automationsummit.se! Sista anmälningsdag till konferensen är den 28 augusti.


ABBs Collaboration Board.

Det är en stark bransch som blickar framåt. Ingemar Lidhamn är ansvarig för ABBs medverkan på Automation Summit och han ser fram emot arrangemanget av flera anledningar.

– Satsningen på en automationskonferens i Västerås är både kul och viktig, det är i sig ett erkännande för branschens betydelse, säger Ingemar. För vår del är det positivt att vi kan lyfta fram vår medverkan i Automation Region, men även att kunna visa att Västerås är så mycket mer än ”bara” ABB.

Ingemar menar att konferensen också på ett bra sätt redovisar bredden inom regionen, med all den kompletterande kompetens som finns. Det attraherar fler företag som förhoppningsvis också engagerar sig i det starka företagskluster som har vuxit fram i Automation Region.
– Vi känner att vi har ett bra momentum i regionen, vilket är positivt för alla och därmed också för ABB.

Automation finns överallt omkring oss, precis som rubriken antyder. Även för dig utan industribakgrund har Automation Summits breda konferensprogram något att erbjuda. Här handlar det om branschöverskridande automation, processautomation, innovation, kraft & energi, robotik, Smart Grids, Internet of Things … All spännande teknik du kan drömma om finns med.

– Folk i allmänhet kan nog inte föreställa sig den automation, från processer till robotar, som kommer att finnas inom 10-15 år, säger en av konferensens föreläsare, Kairos Futures vd Mats Lindgren. Vi står på tröskeln till en automationsboom knuten till den nya industriella revolutionen, en fantastiskt spännande tid med helt nya möjligheter att knyta samma IT med mekanik.

Bild till vänster: Kairos Futures vd Mats Lindgren

I anslutning till konferensen arrangeras även en utställning som ger en uppfattning om branschens bredd. Här hittar du allt ifrån maskinautomation och maskinkomponenter till inbyggda system och instrument. Dessutom ledande automationskonsulter samt en spännande automationsanvändare inom destillering, Mackmyra Whisky. Här visas även ABBs Collaboration Board, framtidens plattform för diskussion och problemlösning, en ”läsplatta” i gigantiskt format. För er som missat detta fina tillfälle att presentera er verksamhet – det finns fortfarande tre platser kvar i utställningen!


Automation Summit arrangeras på Aros Congress Center i Västerås.

– Jag önskar verkligen att så många som möjligt tar vara på chansen att se vad framtiden har att erbjuda ur ett automationsperspektiv, säger Automation Regions processledare Helena Jerregård. Att våra medlemmar bokar in ett besök är självklart, men jag hoppas också att andra – studenter inför sitt studieval, människor från andra branscher, alla med ett öppet sinne! – utnyttjar tillfället och kommer till Automation Summit.