Årets roligaste dag är här!

Artikel · 2011-05-31

Den 15 juni hälsar vi alla automationsvänner välkomna till vad som måste vara branschens roligaste dag. Vi inleder med en repris av fjolårets Automation Expo på Automation Center i samverkan med Västerås Science Park, fortsätter med introduktionen av vår senaste satsning Automationsnästet tillsammans med Robotdalen och rundar av dagen med Night Aut. Kan det bli bättre?


Automation Expo, ett arrangemang som bara blir bättre! Här en bild från Eskilstuna.

Årets version av Automation Expo lovar att bli bättre än någonsin. Inte bara för att det är en uppskattad repris från förra året – redan då var det lyckat – men sedan fjolåret har vi också tagit vårt Expo på turné. Sedan förra arrangemanget i Västerås på Automation Center har vi således även slagit upp portarna i Köping, Fagersta och Eskilstuna. Det tar sin tid att etablera ett nytt koncept, men vi känner att vi är på rätt väg.

– Stämningen på dessa minimässor är alltid på topp, berättar Christer Gerdtman, ledare för Automation Regions affärsgrupp. Under trevliga former kan vi umgås med både besökare, kunder och kollegor i branschen på ett gränsöverskridande sätt.


Automationsnästet, premiär på Automation Center.

Bland utställarna i år hittar vi både återkommande utställare, medlemsföretag som ställer ut för första gången samt glädjande nog även ett par helt nya medlemsföretag. Tanken är att skapa en naturlig samlingspunkt för automationsbranschen och alla automationsintresserade i regionen, men även för den som ”bara” är nyfiken på vad automation egentligen är. Liksom tidigare genomförs Automation Expo i enkelhetens tecken, en lättsam mötesform där ingen föranmälan för besökare behövs och där vi bjuder på fika och enklare förtäring – allt för att skapa en attraktiv mötesplats för branschens kunder och kollegor.

En nyhet i samband med Automation Expo har vi dock i rockärmen: Automationsnästet, ett samarbete mellan Automation Region och Robotdalen där företag kostnadsfritt kan få sina automationsmöjligheter utvärderade. Det kan handla om allt från att anlägga en ny fabrik till att utveckla ett gripdon till en robot. Här finns chansen att effektivisera företagets verksamhet, minska energiförbrukningen och ta kontrollen över hela produktionsledet.

Företagens frågeställningar har granskats av Automationsnästets styrgrupp som sedan samlat en expertgrupp med rätt kompetens för att hitta en lösning på problemet. Premiären för Automationsnästet sker alltså i samband med Automation Expo den 15 juni, då frågeställaren får träffa expertgruppen på scenen och diskutera olika lösningsförslag kopplade till problematiken. Genom Automationsnästet erbjuds tillgång till världsledande kompetens inom automation, där medlemsföretagen i Automation Region tillsammans med Robotdalen erbjuder ett samlat kunnande inom bland annat fastighetsautomation, processautomation, tillverkningsautomation och Smart Grids.

– Det här är ett alldeles nytt och väldigt spännande koncept, berättar Helena Jerregård, Automation Regions processledare. Vi hoppas och tror mycket på de möjligheter som Automationsnästet erbjuder och uppskattar dessutom samarbetet med Robotdalen. Förhoppningsvis introducerar vi Automationsnästet även på Tekniska Mässan i höst!


Night Aut – missa för allt i världen inte detta!

Dagen är inte slut trots ovanstående aktiviteter, för senare på eftermiddagen samlas vi återigen. Denna gång några hundra meter sydväst om Automation Center, nämligen på Elba-kajen. Ifjol togs vi efter incheckning med på en festafton med grillat, med drycker, med standup och musik – och i år höjer vi ribban ytterligare! Utan att avslöja några detaljer (mellan in- och utcheckningen är det bara att följa med den automatiserade processen!) så lovar vi att ingen ska bli besviken. Bocka för den 15 juni i almanackan samt gå in på www.automationregion.com och anmäl dig till Night Aut. Det finns ett begränsat antal platser – anmäl dig nu, det här vill du inte missa!