Automation Summit är tillbaka

Artikel · 2015-02-27

Nu öppnar vi för anmälningar till Automation Summit – Automation Regions branschöverskridande konferens som genomförs i Västerås den 3-4 september. Automation Summit är tillbaka efter succépremiären 2013 och etableras nu som en mötesplats för kunskapsspridning inom automationsbranschen.

Automation Summit är tillbaka

– Redan 2013 var vi rätt ute med nya områden som till exempel Internet of Things. Det är kul att det snart är dags igen och vi kommer givetvis att ligga i framkant även denna gång, med ny, bransch­överskridande kunskap, säger Mikael Klintberg, processledare på Automation Region.

Automation Summit startar med registrering och kaffe på Aros Congress Center, torsdag den 3 september kl 09.00, och avslutas med lunch fredag den 4 september. Programmet, som just nu tar form, kommer att innehålla presentationer i plenum i kombination med parallella spår. Konferensen arrangeras i samarbete med Västerås stad, Scanautomatic & ProcessTeknik samt det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA).

Talare i kontakt med framtiden

Vi är glada att välkomna John W Hines som talare på Automation Summit. Efter 37 års tjänst på NASA är John nu "NASA associate" och medverkar i flera strategiutredningar. Han är aktiv i kommittén för National Science Foundations framtidsvision för additativ tillverkning och ordförande för NASAs granskningskommitté för ett antal småsatelliter som kommer att föras ut i rymden år 2017.

John har alltid varit en visionär, han har bland annat finansierat utvecklingen av en 3D-skrivare som nyligen skickades upp i rymden – en utveckling som startade för sju år sedan. Vi kan med andra ord förvänta oss en initierad spaning in i framtiden!

En annan man med framtidsfokus är Mikael Ahlström som även han är klar som talare. Mikael har över 15 års erfarenhet av internetprojekt med fokus på utvecklingsfrågor och entreprenöriella möjligheter. Han är grundare och delägare i Hyper Island och driver även flera andra företag inom digital media.

Robotdalen delar ut pris

Den internationella tävlingen Robotdalen Innovation Award uppmärksammar nya idéer och koncept inom robotik och automation. I linje med Robotdalens egen verksamhet – kommersialisering av forskning – belönas projekt med affärsmässig potential och banbrytande teknik. 2015 års utmärkelse kommer att delas ut på Automation Summit.

I anslutning till föreläsningar, prisutdelningar och paneldebatter arrangeras en automationsutställning där Automation Regions medlemmar och andra organisationer visar upp sina produkter och tjänster. Den 9 mars öppnar vi för bokning av utställarplatser men vi tar emot intresseanmälningar redan nu.

Mer information om Automation Summit – program, sponsormöjligheter, utställning och sociala aktiviteter – publiceras löpande på www.automationsummit.se. Välkommen!

Nöjda deltagare på Automation Summit 2013

Röster från några av våra nöjda deltagare 2013:

  1. Vinnovas Tero Stjernstoft med Patrick Fredriksson. Tero Stjernstoft: ”Det är viktigt att hela spektrat av olika typer och nivåer av automation tillgängliggörs, vilket är just vad Automation Summit åstadkommer.”
  2. Lena Nyberg beskriver ABBs Collaboration Board för intresserade besökare: ”Det var väldigt trevligt vi är jättenöjda med konferensen. Mycket bra parallella spår och bra lokaler för mingel och samtal.”
  3. Följeforskare Björn Eriksson från Automation Region med Anders OE Johansson från PiiA. Anders OE Johansson: ”Ett viktigt initiativ inom ett för Sverige avgörande område, med bra föreläsningar som visar på framtida möjligheter!”
  4. Anita Aspegren från Energimyndigheten, chef för Avdelningen för Energieffektivisering och en av föreläsarna under konferensen: ”Det var väldigt roligt att se så många deltagare på plats med mycket bra frågeställningar efteråt. Arrangemang som detta är inspirerande då det leder till så många spontana samtal och möten.”