Automation Summit goes West

Artikel · 2015-12-22

Automation Summit

Efter årets succé med utsåld utställning och över 330 deltagare är det nu klart att konferensen Automation Summit blir en årligen återkommande mötesplats. I ett unikt samarbete med Svenska Mässan kommer konferensen att arrangeras i Västerås ojämna år och i Göteborg jämna år. Den 4 oktober 2016 blir det premiär på västkusten då konferensen genomförs parallellt med fackmässorna Scanautomatic & ProcessTeknik.

– Vi vill vara med och utveckla Automation Summit till en internationell konferens för automation i framtidens digitaliserade industri. Vi har sedan länge ett givande samarbete med Automation Region och vår ambition är att förena våra styrkor och nätverk i ett riktigt spjutspetsarrangemang, säger Pia Nyzell, affärsansvarig för Scanautomatic & ProcessTeknik.

Pia Nyzell, affärsansvarig för Scanautomatic & ProcessTeknik, och Annika Persson, affärsutvecklare på Svenska Mässan.

Pia Nyzell, affärsansvarig för Scanautomatic & ProcessTeknik, och Annika Persson, affärsutvecklare på Svenska Mässan.

Automation Region lanserade konferensen år 2013 för att skapa möjligheter till oväntade möten och nya affärer. Konceptet med branschöverskridande presentationer och diskussioner som fokuserar på att guida beslutsfattare att satsa på automation för att lyfta sin verksamhet har blivit mycket uppskattat.

– Att hänga med när traditionell automation ska integreras med den digitala utvecklingen är en strategisk fråga som för många företag blir avgörande för deras framgång. Automation Summit är en utmärkt plattform för att sprida kunskap och underlätta det klivet, säger Mikael Klintberg, processledare på Automation Region.

Stort intresse från branschen

Den 4 oktober 2016 arrangeras Automation Summit i Göteborg för första gången. Även om programmet ännu inte är på plats så utlovas en fullmatad heldag kring hur digitalisering, IoT, telecom, industriell IT och modern automation påverkar utvecklingen i dagens och framtidens industri. Innehållet kommer att levereras av ledande experter inom Automation Regions och Svenska Mässans nätverk.

Scanautomatic & ProcessTeknik genomförs jämna år på Svenska Mässan i Göteborg, närmast den 4-6 oktober 2016. Intresset från branschen är stort och i dagsläget är hela 85 procent av utställningsytan bokad. Under de senaste åren har besökarnas och utställarnas utvärderingar visat på ett allt större intresse för kompetenshöjande innehåll. Satsningen på Automation Summit möter den trenden.

– Det har saknats en bred och stark konferens för svensk tillverkningsindustri. Automation Summit kan bli den ledande mötesplatsen för industrins top management och lyfta angelägna frågor inom både teknik- och marknadsutveckling, säger Annika Persson, affärsutvecklare på Svenska Mässan.

Upplev mässan tillsammans med Automation Region

Förutom engagemanget i Automation Summit kommer Automation Region också erbjuda en samlings­monter på mässgolvet. Här har framförallt de mindre företagen i nätverket möjlighet att vara med som utställare till en rimlig kostnad. Montern blir också en mötesplats för Automation Regions samtliga medlemsorganisationer som medverkar på mässan, och en plattform för samtal, möten och nya affärer.

Precis som tidigare år arrangerar Automation Region också en paketresa till Göteborg i anslutning till Scanautomatic & ProcessTeknik. Upplägget presenteras under våren men en inte allt för vild gissning är att erbjudandet kommer omfatta resa med tåg, övernattning på trevligt hotell samt ett socialt program med krut i. Håll utkik på hemsidan, mer information kommer!

Läs Svenska Mässans pressmeddelande om satsningen på Automation Summit »
Läs artikel om den senaste upplagan av Automation Summit »