Inbjudande sommararrangemang

Artikel · 2012-06-29


Mingel och god stämning på Automation Expo i Västerås på Automation Center i Kopparlunden.

Den 19 juni genomförde Automation Region ett värdigt sommaravslut med både Automation Expo och Night Aut. Vi tackar alla medlemsföretag, partner och deltagande personer för en riktig heldag – och kväll – i automationens tecken!


Peter Lundström i full fart vid grillen; många hamburgare gick det åt och maten var mycket uppskattad av besökarna!

Dagen började med Automation Expo på Automation Center i Kopparlunden i Västerås. Tillsammans med Automation Centers föreståndare Peter Lundström hälsade Automation Regions biträdande processledare Karolina Winbo både utställare och besökare välkomna. Totalt lockades närmare ett hundratal personer av de 20 utställande företagen, vilket visar att det finns ett brett intresse för automation och en nyfikenhet på vad regionens företag har att erbjuda.


Välkomstdrink på båten mot nya äventyr … Vilket visade sig vara på Lövudden med mat och underhållning!

Peter Lundström hade laddat upp med grill och ett rejält lass köttfärs och arbetade hårt med att servera alla sugna på hamburgare – mycket uppskattat! Precis som vid tidigare Automation Expo var det fritt inträde och dessutom gratis mat och förfriskningar. Kollegor, kunder och konkurrenter minglade med varandra och laddade gemensamt upp inför kvällens begivenhet …

Night Aut arrangerades för tredje året i rad och som vanligt hade vi tur med vädret! Det dryga 60-talet deltagare samlades efter Automation Expo vid 17-tiden vid Elba-kajen i hamnen, där en färja tog oss på en tur över Mälarfjärden. Efter att gästerna fått välkomstdrink och incheckningspåse på båten lade vi till vid en brygga mellan Johannesberg och Lövudden strax utanför Västerås.


Tävlingsinstinkten slår till …

I strandkanten utmanades sedan gästerna i olika lag med att skapa diverse produkter av ”råvaror” som de kunde köpa för pengarna – Spend Aut Dollar – de fått i påsen. Med tanke på alla tekniker, problemlösare och entreprenörer som medverkade blev det snabbt ett starkt engagemang och hård konkurrens … Färdiga produkter – morotsbilar, lagflaggor, timglas och annat – kunde säljas tillbaka lite dyrare än vad råvarorna kostade och det gällde att tjäna så mycket pengar som möjligt. Som sagt, konkurrensen var hård!

Prisutdelningen dröjde dock, för efter en promenad till Lövuddens konferensanläggning var det dags för buffétmiddag med sallad och grillat. Under och efter middagen underhölls vi av Jocke Camming med både musik och quiz. Vinnarna i köp/sälj-tävlingen hyllades också med en varsin fribiljett till nästa års Night Aut.


Värdiga och lyckliga vinnare – och givna deltagare på nästa års Night Aut, från vänster: Peter Östevik (Addiva), Glenn Braun (Mälarenergi), Johan Eklund (ABB), Lars Östrot (Ica) och Tomas Täuber (CAG).

Ni som hittills inte har varit med på några av Automation Regions arrangemang har något att se fram emot. Håll ögonen öppna efter Automation Expo; vi ”turnerar” runt i regionen och drar igång igen efter sommaren – i september kommer vi att vara i Nyköping exempelvis. Night Aut återkommer nästa sommar. Hur, var och i vilken form är inte spikat än, men räkna med överraskningar!