Premiär för Automation Regions Night Aut!

Artikel · 2010-06-30

Klarblå himmel, vindstilla väder, blank sjö, god mat och dryck samt ett överflöd av trevligt sällskap. Det kanske låter för bra för att vara sant, men den som var med på premiärkvällen för Night Aut den 15 juni vet att det stämmer!

Vi vill absolut inte visa någon skadeglädje, men låt oss börja med att beklaga er som inte hade anmält er till Automation Regions premiärutekväll Night Aut. Från incheckningen efter avresa från Elba-kajen till utcheckningen vid hemresan från Elba var det ett lika välfyllt som mättande program. 70-talet deltagare fick även njuta av en ovanligt vänlig och mild Moder Natur.

Dagen började dock tidigare än så med premiären för Automation Regions minimässa Automation Expo. Mässan slog upp portarna till Automation Center mitt på dagen den 15 juni och vid 16-tiden på eftermiddagen hade 15-talet utställare kunnat träffa ca 120 besökare. Med tanke på att det var premiär får vi vara nöjda med det resultatet. Vi hoppas att tillsammans med våra medlemsföretag och utställare kunna utveckla konceptet ytterligare; alla synpunkter, tips och idéer är välkomna!

Många av utställarna och en hel del besökare valde sedan att fortsätta kvällen med Night Aut. Efter samlingen på Elba-kajen vid 17-tiden var det ombordstigning och incheckning till festen. Alla gäster fick varsin påse med allehanda nyttigheter för kvällen (papper, penna, smågodis, myggmedel …). Efter en rundtur på Mälaren med förfriskningar ombord angjordes bryggan på Elba, där restaurangen hade dukat upp långborden och laddat baren.

Efter ett inledande mingel tog alla sin förfriskning till bords och bjöds på kvällens underhållning: Ståupp-komikern Adde Malmberg! Adde hade läst på sin läxa väl och levererade flera knivskarpa och fyndiga observationer kring automation. Efter att ha fått Automation Region och branschen presenterad för sig i engagerande ordalag var han dock mer benägen att kalla klustret för Automation Religion …

Middagen bjöd på ett brett utbud av grillat tillsammans med en salladsbuffét och potatisgratäng; nöt, fläsk och kyckling. Kocken hade riggat sina grillar på terrassen och alla kunde njuta av det vackra vädret medan de hämtade sin mat.

Efter den goda middagen var det dags för kvällen trubadur och tävlingsledare att inta scenen. Micke hade laddat med sånger och en tävling där det gällde att associera rätt musik till rätt film. Det var svårt, men alla lag gjorde sitt bästa – vinnarna hyllades med välförtjänta applåder!

Kvällen avrundades med dans och mer mingel i baren, innan det var dags för utcheckning vid bryggan. Här fick alla deltagarna välja mellan varsin utcheckningspresent; taxi, mat eller dryck – mycket uppskattat.

Vi hoppas att kvällen gav mersmak och att vi nu lagt grunden till en ny tradition. Precis som med ovan nämnda Automation Expo hoppas vi kunna utveckla Night Aut ytterligare till nästa år. Alla som är intresserade av att dela med sig av sina idéer är mer än välkomna att kontakta Automation Region. Tillsammans kan vi göra allting ännu lite bättre!